Potřeboval bych pomoc,bydlím v malé vesničce,jesnže tady máme malý problém a to že u nás není žádný kvalitní provider internetu (ISP) řada lidí si stěžuje...Řikal jsem si tedy že se do toho pustím,protože moc lidí tady nemá zkušenosti s PC,tak jsem se tedy rozhodl že nějaký ten "vesnický" net spustím.Prostory mám,dokonce jsem sehnal sponzora který je schopen přispět tak 50-60tisíc na hardware (což mě velice pžekvapilo,byl jsem moc rád a řekl bych že 50tisíc bude stačit na jeden yvsílač..)
Jenže je tu ještě jeden problém i když mám nějaké ty zkušenosti ze sítí,vubec netuším pár zásadních věcí o ISP.
Proto bych byl rád kdyby nějací znalci tady na foru odpověděli.

1.Je potřeba nějakého Živnostenckého Listu abych mohl od lidí vybírat měsiční polatky ?? Popřípadě nějaké jiné papírování ??
2. Chápu to tak že budu moct přijímat 16mb/s inernet od O2 a moct ho vysílat tak do max 5 domácností,není to nějak v rozporu s podmínkami O2.Popřípade doporučte jaký internet mám přivádět,byl bych rád za nějakou větší rychlost než 16mb/s a aby byl dostupný v okolí Ostravy :)
3.Byl bych rád kdyby jste mi doporučili nějaký ten HW který budu potřebovat a taky nějakou kvalitní anténu s dobrým dosahem...
Děkuju předem všem za odpovědi :)