No jednoducho. Dosťahuje sa ti jeden súbor, reštartuješ router, vzadu je tlačítko na vypnutie ( aspoň na D-Link) a znova zapneš. Počkáš kým sa načíta pripojenie, nahodíš nový link buď do nejakého downloadera, alebo klasicky cez nové okno atď. a dáš sťahovať. Len som si úplne istý, že takéto manipulácie routeru ani PC určite neprospievajú, keď za plnej prevádzky zrazu prerušíš pripojenie na net. Keď to urobíš pár krát nič sa nestane, ale 20x denne celý týždeň a začne ti všeličo padať, mne dokonca ukázalo aj to, že nemám pripojenie (nesvietila na zeleno dióda internet) a musel som to reštartovať, 2x spyboot, Tuneup a nakonie vypnúť PC a znova zapnúť, lebo iba reštart nepomohol. Už som prepadal zúfalstvu, takže takéto experimenty nedoporučujem. Programy na obchádzanie čakacej doby by som si inštaloval až po určitom čase, keď už mám svoje stránky z ktorých sťahujem. Lebo sa ti môže stať, že si inštaluješ program a potom zistíš, že akurát to o čo máš záujem je napr. všetko v megauploade a tam čakacie doby nie sú. Skôr by som odporúčal najprv vyhľadať a potom skombinovať súbory o ktoré máš záujem, niečo cez rapid, niečo cez megaupload, mediafire atď. Väčšina ide paralelne voči ostatným, takže behom hodiny máš 10 súborov ( ak sú tie o ktoré máš záujem samozrejme upnuté rôzne) a nemusíš špekulovať s reštartom a maturovať pri nejakých downloaderoch na obchádzanie. Okrem toho ak si začiatočník čo sa týka IT (ja som), tak by som vôbec neexperimentoval s nejakým programom, ktorý mení parametre IP a treba ho ručne nastavovať, lebo sa nakoniec odpojíš od netu a bude musieť prísť nejaký technik aby to uviedol do prevádzky. Ten router mám, u nás bol minulého roku v akcii k pripojeniu na net za 900,- Sk. Mám na ňom pripojené dva PC káblom a notebook cez wifi. Parametre som ani neskúmal, som rád, že funguje, dizajn má dobrý, akurát na ňom vidno prach, takže ho treba stále utierať.

Na začiatok ti úplne stačí
http://wordrider.net/freerapid/download.html je v cz, jednoduchá obsluha a keď nemáš prémium (ináč by si nepotreboval obchádzať čakaciu dobu) tak je ideálny. Nečaká ani tých 15 minút, ukáže na začiatku možno aj 17, ale za 5 minút je niekedy z toho zrazu 6. Potom možno jdownloader, pozri diskusiu. Možno ho tiež vyskúšam pre porovnanie s freerapidom.