Stránka plug-inu (doplňku) Fast Dial: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/5721Plug-in
Fast Dial je chytlavá záležitost. Už ho zde uvedl
Koja, ale pouze napsal název a jinak ani čárku. Několikrát jsem na něj narazil, ale nemohl jsem se dopídit, k čemu vlastně slouží. Název mi připomínal Dial-up modem

Až nedávno jsem se dočetl více a hned jsem ho vyzkoušel. Už ho nějakou dobu hojně využívám, bohužel jsem ho ještě zcela nezkrotil.
Tento plug-in slouží jako klikatelný rozcestník, na prázdnou stránku Firefoxu si přidáte často používané oblíbené stránky, pojmenujete, načte se velký náhled. Pak jen stačí vždy otevřít prázdnou stránku a kliknout na náhled. Nejdříve jsem nevěděl, že jde tvořit i složky (a podsložky a v nich podpodsložky, ...). Do těchto složek by měli jít přetahovat (pokud je nevytvoříte přímo v nich) už vytvořené odkazy, jestli to dobře chápu, tak myší + CTRL. Nějak mi to ale nejde

No, třeba na to někdo přijde, jestli to nerozlousknu sám. Nebo je tam možná bota. Počet a tím i velikost náhledů si můžete sami zvolit. Já nyní jedu na 4x5 a bez vyhledávací lišty, na co když je ve Firefoxu. Také se na stránce plug-inu píše něco o kolečku myši či PageUp a PageDown a více stránkách? Občas mi najede nějaká prázdná stránka a pak se to snad kousne. Tak nevím. Třeba to není dopilované? Pokud zjistíte něco dalšího, ozvěte se! Ale rozhodně po vyzkoušení už tento plug-in neodstraníte
Nastavení - General:
Nastavení - Appearance:
Vzhled prázdné stránky:
Složka:
Ikona prázdné stránky z Firefoxu (nový, prázdný tab = Fast Dial):
Nebo ikona přímo Fast Dial (je to uplně stejné, jsem zvyklý na Firefoxovou):
Nebo se na rozcestník Fast Dialu dostanete tak, že zavřete všechny taby.
Kontextové menu na stránce (klik pravým myšítkem):
Kontextové menu na Fast Dial - Bookmark = záložka * Folder = složka:
Klikatelné poloprůhledné ikony při najetí na odkaz - 1. ikona = Refresh (znovunačtení) obrázku odkazu * 2. ikona = Properties (vlastnosti) * 3. ikona = Remove (smazání):
Klik levým myšítkem na prázdné místo Fast Dialu:
P.S. (2009.09.02): Zajímavé, už mi funguje přetahování do složek a ze složek:
Ctrl + přetáhnutí. Přišel jsem i na to, zda jde udělat 2. strana a další: když zaplníte zcela 1. stranu, tak potom funguje přesouvání:
Page Down,
Page Up (kolečkem myši je to dost nespolehlivé) ...
P.S. 2 (2009.09.09): Další poznatek: když si vhodně rozšíříte počet boxů (pro náhledy) na spouštěcí stránce
Fast Dial (mám rozlišení 1280x1024 a upravený vzhled Firefoxu, takže vy budete mít hodnoty +-):
Tak sice máme náhledy malé, ale pořád ještě dostatečné a rozpoznatelné (typické náhledy webů), značně nám vzroste počet klikatelných odkazů
A když si budete rozšiřovat počet směrem dolů (vertikálně), zobrazí se rolovací lišta a můžete využít myší koleško, je to dokonce rychlejší (a nemusí se obsazovat všechny boxy) než mít ve
Fast Dial několik stránek a přepínat se klávesami PageUp a PageDown (myší kolečko pro přepínání stránek není moc spolehlivé):
Rolovací lišta