řeším problém s notebookem přítelkyně. Z neznámé příčiny daloby se říct "zničehonic" nefunguje internet, ale abych osvětlil celý kuriozní problém.
Jedná se o notebook Asus myslim že A6R, OS - originální winXP SP3 (všechny dostupné aktualizace nainstalovány), sítová karta RealTek RTL8168 (ovladač verze 5.720 (2009/4/20)). Doma má internet od O2 ADSl a router D-Link DSL 584T (aktuální firmware). Sít vypadá následovně: jedno stolní PC připojené kabelem a tento NB taky připojovaný kabelem. Do nedávna (zhruba týden) internet fungoval bez problémů, vlastně i nyní funguje, ale na tomhle notebooku se nelze připojit, napíše to "sítový kabel byl připojen / načítání sítové andresy / a pak omezené nebo žádné připojení. Ale co je na tom nejvic zvlastní je:
- na stolním PC internet funguje bez problémů, když připojím tento notebook pomocí kabelu který vytáhnu ze stolního PC internet nefunguje, zapojím kabel zpět do stolního PC - internet funguje
- vezmu druhý kabel na který se připojuje zminovaný notebook (a kde do nedávna internet funguoval) a připojím na něj jiný notebook internet funguje, zapojím kabel zpět do prvního notebooku - internet nefunguje
- vezmu notebook u kterého řeším problém, připojím se jinde (např. ve škole) internet funguje bez problému jak přes kabel tak přes wifi
Router jsem restartoval do továrního nastavení, veškeré nastavení i tento problém jsem konzultoval s technickou podporou O2, od nich je všechno v pořádku. Zkoušel jsem obě varianty jak Automatické ziskání IP tak vynucené zadáním adres natvrdo. Ping na router nefunguje. Zadání adresy do prohlížeče 10.0.0.138 také nefunguje (z jiného NB ping na router i adresa 10.0.0.138 funguje). Zkusil jsem i reinstal sítové karty, aktualizování sitové karty pres prikazový řádek, připojení kabelu do jiného portu na routeru - nic nepomáhá. Notebook je (aspon tedy podle mne) čistý, bez virů a podobné havěti. Problém s winsock jsem také zkoušel.
Mě už došly nápady, takže jestli mi někdo poradí, budu mu velice vděčný. Předem díky