Omezené nebo žádné připojení

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

pepa1d
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Omezené nebo žádné připojení

Příspěvekod pepa1d » 11 kvě 2009 23:31

Zdravím,

řeším problém s notebookem přítelkyně. Z neznámé příčiny daloby se říct "zničehonic" nefunguje internet, ale abych osvětlil celý kuriozní problém.

Jedná se o notebook Asus myslim že A6R, OS - originální winXP SP3 (všechny dostupné aktualizace nainstalovány), sítová karta RealTek RTL8168 (ovladač verze 5.720 (2009/4/20)). Doma má internet od O2 ADSl a router D-Link DSL 584T (aktuální firmware). Sít vypadá následovně: jedno stolní PC připojené kabelem a tento NB taky připojovaný kabelem. Do nedávna (zhruba týden) internet fungoval bez problémů, vlastně i nyní funguje, ale na tomhle notebooku se nelze připojit, napíše to "sítový kabel byl připojen / načítání sítové andresy / a pak omezené nebo žádné připojení. Ale co je na tom nejvic zvlastní je:

- na stolním PC internet funguje bez problémů, když připojím tento notebook pomocí kabelu který vytáhnu ze stolního PC internet nefunguje, zapojím kabel zpět do stolního PC - internet funguje
- vezmu druhý kabel na který se připojuje zminovaný notebook (a kde do nedávna internet funguoval) a připojím na něj jiný notebook internet funguje, zapojím kabel zpět do prvního notebooku - internet nefunguje
- vezmu notebook u kterého řeším problém, připojím se jinde (např. ve škole) internet funguje bez problému jak přes kabel tak přes wifi

Router jsem restartoval do továrního nastavení, veškeré nastavení i tento problém jsem konzultoval s technickou podporou O2, od nich je všechno v pořádku. Zkoušel jsem obě varianty jak Automatické ziskání IP tak vynucené zadáním adres natvrdo. Ping na router nefunguje. Zadání adresy do prohlížeče 10.0.0.138 také nefunguje (z jiného NB ping na router i adresa 10.0.0.138 funguje). Zkusil jsem i reinstal sítové karty, aktualizování sitové karty pres prikazový řádek, připojení kabelu do jiného portu na routeru - nic nepomáhá. Notebook je (aspon tedy podle mne) čistý, bez virů a podobné havěti. Problém s winsock jsem také zkoušel.

Mě už došly nápady, takže jestli mi někdo poradí, budu mu velice vděčný. Předem díky :wink:

Reklama
Maverick.
Level 1
Level 1
Stav:

Re: Omezené nebo žádné připojení

Příspěvekod Maverick. » 17 kvě 2009 23:29

Pěkný :) a když necháš IP automaticky, počkáš a dáš start/spustit/ cmd a tam napiš ipconfig /all a hoď sem obrázek co to přiděluje
Dále když se koukneš z jiného pc na router v době kdy je noťas připojen tak je vidět na logu z dhcp? Neboli online klient?
Optimismus je způsoben nedostatkem informací

pepa1d
nováček
Stav:

Příspěvekod pepa1d » 04 srp 2009 22:23

Zdravím,

problém se znovu objevil. Upozornuji že nikdo nic neměnil, zadné nastavení ani hardware, opet se to objevilo jen tak zničeho nic! Občas to hlásí omezené nebo žádné připojení ale občas to ukazuje i normálně "připojeno" ale nenačte žádné stránky, žadný program se nemuze pripojit k internetu. Tady pridávám na ukázku co to vypisuje (hlásilo normálně připojeno ale nenačte to nic):

C:\Documents and Settings\Dita>ipconfig /all

Konfigurace protokolu IP systému Windows

Název hostitele . . . . . . . . . : DITA
Primární přípona DNS. . . . . . . :
Typ uzlu . . . . . . . . . . . . : neznámý
Povoleno směrování IP . . . . . . : Ne
WINS Proxy povoleno . . . . . . . : Ne

Adaptér sítě Ethernet Připojení k místní síti:

Přípona DNS podle připojení . . . :
Popis . . . . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8168B/8111B Family PCI-E GBE NIC
Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 00-1F-C6-71-65-01
Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ano
Automatická konfigurace povolena : Ano
Adresa IP . . . . . . . . . . . . : 10.0.0.2
Maska podsítě . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Výchozí brána . . . . . . . . . . : 10.0.0.138
Server DHCP . . . . . . . . . . . : 10.0.0.138
Servery DNS . . . . . . . . . . . : 10.0.0.138
Zapůjčeno . . . . . . . . . . . . : 28. července 2009 22:29:50
Zápůjčka vyprší . . . . . . . . . : 7. srpna 2009 22:29:50

pořád platí to co jsem psal v úvodním příspěvku, jinde se notas pritelkyne pripojí v pohode a jiný notas pripojený na kabelu u pritelkyne funguje bez problémů. Pravděpodobně si nejak nerozumí pouze tyhle dva notas a router. Prosím poradte někdo, případně jestli mám poslat nejaký výpis.

Díky

tomas.funk
nováček
Stav:

Příspěvekod tomas.funk » 08 pro 2009 07:39

Podařilo se ti problém vyřešit? Mám ten samý problém a budu rád za jakoukoliv radu

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pomalé, žádné nabíjení telefonu Příloha(y)
    od muffin105 » 23 lis 2024 21:37 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    9
    3612
    od muffin105 Zobrazit poslední příspěvek
    24 lis 2024 14:41
  • Externí bluetooth nenajde žádné zařízení Příloha(y)
    od Mates2004CZ » 15 zář 2024 17:51 » v Problémy s hardwarem
    4
    3225
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    16 zář 2024 16:22
  • PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
    od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem
    24
    4767
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    24 dub 2025 17:54
  • Výběr internetové připojení
    od Fargotroniac » 04 čer 2025 13:11 » v Sítě - hardware
    19
    3511
    od Fargotroniac Zobrazit poslední příspěvek
    09 čer 2025 13:19
  • Připojení síťové jednotky
    od neytos » 06 lis 2024 11:43 » v Windows 11, 10, 8...
    0
    2994
    od neytos Zobrazit poslední příspěvek
    06 lis 2024 11:43

Zpět na “Administrace sítě”