BIOS nevidí HDD Vyřešeno
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: BIOS nevidí HDD
Dej se co dej.At delam co delam ,tak se ten Hard Disk ani nezapne pri startu ,pak pochopitelne nejde ani najit.Zkusil jsem ho tam dat samotnej ,problem bude podle me v napajeni a to prehřejvání v tom bude nejspis taky hrat svoje.Jestli nema nikdo zadnej napad ,tak ho poslu na "onen svet" do "vecnych lovist" nebo k nejakym technikům k opravě......
jestli ti odešel už třetí HD vyměnil bych zdroj nebo ho preventivně proměřil jestli je všude zprávné napětí.Pokud pří zapnutí není na napájecím vstupu HD... 5V a 12v současně dojde většinou k poškození disku.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Neuvedl jsi celý název - chybí označení modelu - není to jeden z těchto: 6Y120L0, 6Y120P0 ?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
To Pic:Omlouvám se že pišu az takhle pozde ,myslel jsem ze dosly napady .HDD mam stále u sebe .Je na nem plno udajů ,ale jeden z nich je 6Y120P0042211 ....predpokladam že se nejaky podobný problém resil ,kdyz jsi narazel primo na tento model .......
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Údajně to je vadná série, ale u nás se prý neprodávala, takže nevím, kde se u Tebe vzal. Zkus jej reklamovat. Na pramen, který tuto informaci uvedl si nějak nemohu vzpomenout. To ví Róza skleněná.
Edit: Našel jsem jen toto:
Dále se vyskytuje častější selhání při detekci hard disku systémem. Tento stav může předznamenávat právě výskyt chyb na plotnách hard disku. Pouze pro zajímavost, Maxtor DiamondMax Plus 9 byl vyhodnocen jako nejporuchovější pevný disk od dob známé řady IBM "Deathstar" 75GXP.
Pramen: http://www.zachrana-harddisku.cz/cz/maxtor.asp
Edit: Našel jsem jen toto:
Dále se vyskytuje častější selhání při detekci hard disku systémem. Tento stav může předznamenávat právě výskyt chyb na plotnách hard disku. Pouze pro zajímavost, Maxtor DiamondMax Plus 9 byl vyhodnocen jako nejporuchovější pevný disk od dob známé řady IBM "Deathstar" 75GXP.
Pramen: http://www.zachrana-harddisku.cz/cz/maxtor.asp
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
To je presne on .Privezl mi ho jeden cech ze Svycarska ,udajne ale fungoval .V CR uz najednou vykazuje chyby s detekci .Takze reklamovat tento HDD nemuzu .Zvladl by to opravit nejaky technik ? nechce se mi ho posilat pod kyticky .....
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Někdy se podaří přehodit elektronika z jednoho do druhého a a chodí to ale je to spíš věcí náhody.
Pokud si z Brna můžeš se obrátit sem: http://computer-service.ic.cz/
Pokud si z Brna můžeš se obrátit sem: http://computer-service.ic.cz/
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Bohuzel severni Cechy...Pokusim se zeptat v nejaké prodejne kde maj dilnicku zda-li by to zvladli.Dám urcite potom vedet jak to dopadlo.Predem diky vsem za pomoc ....
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: BIOS nevidí HDD Vyřešeno
Tak disk je v haji ,odesla tam nejaka elektronika na cteci/zapisovaci hlave ,uz mam novej disk SATA 2 500 GB ,dekuji vsem za pomoc .Oznacuji za vyresene a pardon ze mi to trvalo nez jsem odepsal.......
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 2546
-
od lucaso84
Zobrazit poslední příspěvek
22 dub 2025 06:27