Ahoj,
hned na úvod moc tomu nerozumím.
Co potřebuji, teď mám obyč. router na 4LAN, ale doma se pc rozmnožila a už se nás na net potřebuje připojit více.
Máme byt 5+1 a potřebuji nejméně 3xLAN a další 3NB budou na wifi.
Skoro do všech pokojů potřebuji signál.
(Nevím jestli je to důležité, ale net mám od netboxu)
Nejlepší cena by byla do 1500Kč.
Předem děkuji za pomoc.
jaky wifi router
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: jaky wifi router
Jestli nemáš nic proti Asusům ,tak bych ti doporučil něco z řady WL-XXX .
Třeba
WL-520GC za 1 066,- Kč s DPH .
Nebo dražší model
WL-520GU za 1 549,- Kč s DPH .
Třeba

WL-520GC za 1 066,- Kč s DPH .
Nebo dražší model

WL-520GU za 1 549,- Kč s DPH .
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Žádná značka mi nevadí.
Chci se zeptat já i když koukám na ty parametry tak mi to nic neříká v čem je ten dražší lepší?
Ještě jsem zapomněl do bytu mi jde net od netboxu LAN takže abych zapojil do routru přívod internetu LAN.
Chci se zeptat já i když koukám na ty parametry tak mi to nic neříká v čem je ten dražší lepší?
Ještě jsem zapomněl do bytu mi jde net od netboxu LAN takže abych zapojil do routru přívod internetu LAN.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
já bych zase sáhl po Linksys WRT54GL Wireless-G Router, Switch, Linux. Za 1500 se dá sehnat. Měl jsem jeho menšího brášku a tenhle nový má super dosah, ale záleží samozřejmě na umístění v domě a tloušťce stěn apod.
Ty lepší mívají vyšší výstupní výkon (dosah), podporu technologie 802.11n atd. Ten LAN bys zapojil do portu WAN na routeru, připojil PC k routeru síťovým kabelem a nastavil ho
Ty lepší mívají vyšší výstupní výkon (dosah), podporu technologie 802.11n atd. Ten LAN bys zapojil do portu WAN na routeru, připojil PC k routeru síťovým kabelem a nastavil ho
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Ještě jsem se chtěl zeptat. Když jde signál přes tři pokoje jedna stěna cca 15cm silná (signál jde přes tři stěny).
Bude signál stejný nebo už bude hodně slabší?
s routrem Linksys WRT54GL Wireless-G Router, Switch, Linux.
Bude signál stejný nebo už bude hodně slabší?
s routrem Linksys WRT54GL Wireless-G Router, Switch, Linux.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
stejný rozhodně nebude. Stěny jej dokáží zeslabit celkem dost, ale záleží taky na materiálu stěny (panel, sádrokarton, cihly)
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
materiál - panel
A bude to hodně znát (při rychlosti 4/2Mb) v tom zadním pokoji nebo to "běžný" uživatel nepozná?
A bude to hodně znát (při rychlosti 4/2Mb) v tom zadním pokoji nebo to "běžný" uživatel nepozná?
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
rychlost bude záležet na síle signálu a taky rychlost u wifi kolísá(né ale moc)
- Pavel Salák
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
materiál - panel
No, v panelech bývá dost železa a to stíní. Pokud by byl hodně slabý signál, bylo by řešení koupit anténu s vyšším výkonem ( ale zase ne s moc velkým, aby jsi nezásoboval signálem i vzdálené sousedy ). Standardně dodávané antény mají výkon cca 2dB, což u mě v baráku z tvárnic stačí tak na cca 5 m. Takže anténa o výkonu 5dB, by mohla stačit - ale radši se zeptat u prodejce, měl by umět poradit
No, v panelech bývá dost železa a to stíní. Pokud by byl hodně slabý signál, bylo by řešení koupit anténu s vyšším výkonem ( ale zase ne s moc velkým, aby jsi nezásoboval signálem i vzdálené sousedy ). Standardně dodávané antény mají výkon cca 2dB, což u mě v baráku z tvárnic stačí tak na cca 5 m. Takže anténa o výkonu 5dB, by mohla stačit - ale radši se zeptat u prodejce, měl by umět poradit
No tak router jsem už objednal (Linksys WRT54GL Wireless-G Router, Switch, Linux.)...
Ta anténa se k tomu routru dá dokoupit (přímo k tomu co jsem koupil, pokud ano prosím link) nebo mám stornovat objednávku a vybrat tedy jiný router?
Ta anténa se k tomu routru dá dokoupit (přímo k tomu co jsem koupil, pokud ano prosím link) nebo mám stornovat objednávku a vybrat tedy jiný router?
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Udělal si dobře. Sám ho mám a nemůžu si ho vynachválit, prostě je to klasa. A žádná anténa potřeba nebude. Jede mi to asi přes 3 zdi a je to v pohodě.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Abych nemusel zakládat další téma.
Mám menší problém. Popravdě jsem si to představoval velice jednodušše.
Takže donesl jsem ho domů, starý vypojil a novej zapojil.
Začal jsem to dělat podle návodu (i když moje angličtina...) nainstaloval cd, ale internet pořád nejede.
Do administrace na webovem prohlížeči se dostanu,ale nevím kam vrtnout...
Díky předem za pomoc
Mám menší problém. Popravdě jsem si to představoval velice jednodušše.
Takže donesl jsem ho domů, starý vypojil a novej zapojil.
Začal jsem to dělat podle návodu (i když moje angličtina...) nainstaloval cd, ale internet pořád nejede.
Do administrace na webovem prohlížeči se dostanu,ale nevím kam vrtnout...
Díky předem za pomoc
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jaký nový router Příloha(y)
od Riviera kid » 30 led 2025 12:45 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 2153
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
31 led 2025 06:38
-
-
-
Jaký zdroj k této základové desce. x570 gaming edge wifi Příloha(y)
od ManemanTV » 14 pro 2024 13:26 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 17
- 4868
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
14 pro 2024 15:31
-
-
- 2
- 2398
-
od liborek