Prestal se mi tocit vetrak k procesoru. Zacalo to tim, ze mu vzdy po zapnuti pocitace trvalo strasne dlouho nez se vubec roztocil, a ted uz se neroztoci vubec.
Mam desku Asus P5B
Procesor Intel Core 2 Duo E6600.
Chladic Arctic Cooling Freezer 7 Pro.
Zkousel jsem v BIOSU prepinat mezi CPU Q-Fan Control "Disabled" a "Enabled", ale nepomaha to.
Tak me napadlo ho zkusit vymenit za chladic ve svym starsim pocitaci - Arctic Cooling Copper Silent 2. Abych vyzkousel, jestli je ten chladic tedy opravdu rozbity a mam koupit novy. Ale nikdy jsem CPU fan nevymenoval (harwaru moc nerozumim), tak jsem se chtel zeptat, zda je mozny vymenit ten Arctic Cooling Freezer 7 Pro na mym novejsim kompu za ten Arctic Cooling Copper Silent 2 z myho starsiho kompu. Jednak jestli to bude pasovat, a jednak jestli takovou vymenu zvladne obycejny laik (bojim se abych tam treba neco neulomil/nezkratoval)? :)
CPU fan se netoci
- mike127
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: CPU fan se netoci
A nemáš ten větráček něčím zalepenej??? Myslím takovou tu speciální pastu. Mě se totiž stalo něco podobnýho. Zkus se na to podívat a dej vědět 

Až zemřu, pohřběte mě tváří dolů, aby mi celý svět mohl políbit p*del.
Tak to jsem si nevsiml. A tobe se to zalepilo po delsi dobe pouzivani?
Ja mam ten komp asi tak dva roky (dodnes jsem v nem nic nevymenoval). Takze by se to najednou znicehonic samo zalepilo? No jeste to otevru a podivam se na to...
Ja mam ten komp asi tak dva roky (dodnes jsem v nem nic nevymenoval). Takze by se to najednou znicehonic samo zalepilo? No jeste to otevru a podivam se na to...
budeš potřebovat novej ventilátor, buď budeš muset koupit origo (nenašel sem odkaz ale po chvilce to určitě najdeš) nebo koupit jinej a třeba to přidělat stahovačkama
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
Tak ja asi koupim znova ten, co tam mam ted (Arctic Cooling Freezer 7 Pro). I kdyz nevim, kde je chyba - jestli jen ve vetraku, nebo v tom chladici.
Ten vetrak z myho druhyho kompu (Arctic Cooling Copper Silent 2) je teda nepouzitelnej? Nebo ho lze docasne pouzit?
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus ten chladič co máš ve druhym kompu jenom kablíkem zapojit do toho prvního. Jestli se hned roztočí, tak je poškozenej ten Arctic Cooling Freezer 7 Pro a když se neroztočí, tak je chyba jinde.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
chladič je nepoužitelnej vtrák použít můžeš pokud ho tam nějak upevníš a bude mít dostatečnej průtok
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Otázka je jak ho má taky nastavený.Třeba ten procesor má tak malou teplotu,že se ventilátor ani nespustí.Respektive spustí se jen při zátěži.Taky to může být nastaveno v BIOSu a nebo problém na základní desce.Zatím bych chladič nesundával a zkusil bych nejprve zapojit konektor z toho ventilátoru jinde na desku a nebo přes redukci na molex.Každopádně stačí potom vyměnit jen ventilátor.Nemusí hned měnit celý chladič.Ideálně koupit 80-92mm ventilátor s PWM regulací,protoře AC freezer to tak má.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Zitra to zkusim.
Jinak pri spousteni pocitace, kdyz se podivam do BIOSU, tak ma CPU teplotu tak neco mezi 40-50 C.
Jinak pri spousteni pocitace, kdyz se podivam do BIOSU, tak ma CPU teplotu tak neco mezi 40-50 C.
Marfy píše:Každopádně stačí potom vyměnit jen ventilátor.Nemusí hned měnit celý chladič.Ideálně koupit 80-92mm ventilátor s PWM regulací,protoře AC freezer to tak má.
Takze mylis, ze je jen v haji ventilator a ne celej chladic?
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Samozřejmě.Co se může pokazit na hliníkových plíšcích.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Zpět na “Problémy s hardwarem”