ahoj lidi. mám router ZyXEL Prestige 650HW-33
a internet 10M od UPC. od UPC jsem dostal modem Scientific Atlanta EPC2100R2
chci přes LAN připojit modem k routeru a přes WLAN připojit k notebooku Acer Aspire 6920G. chci mít přístup k internetu. ale nějak to nejde. prostě modem od UPC nepracuje s daty když chci nastavit router přes ten Wizard Setup podle manuálu. prosím poraďte rychle. Děkuju
// Změnil jsem ti tvůj úžasný kůůůl nadpis (“Please HELP Modem and Router and WLAN internet“).
// Že je to hned srozumitelnější, když je tio česky, co? Viz též pravidla:
// „Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
// Vyvarujte se použití názvu příspěvku jako "Prosím pomooooooc", "Help", "Co s tím" a podobně.“
// Myloš
Nejde připojit k routeru modem přes LAN + NB přes WLAN*
Re: Nejde připojit k routeru modem přes LAN + NB přes WLAN*
Vítej na PC-HELPu.
Nevím jak v současné době (článek je pár let starý), ale hádal bych na problém s MAC adresou:
Neboli asi bude potřeba si u UPC přeregistrovat MAC adresu.
Nevím jak v současné době (článek je pár let starý), ale hádal bych na problém s MAC adresou:
LUPA: http://www.lupa.cz/clanky/upc-zavadi-re ... mac-adres/ píše:Nově zaváděný stav by měl být takový, že kabelová síť si bude všímat toho, jaké zařízení je připojeno ke kabelovému modemu (konkrétně bude evidovat jeho MAC adresu). Pokud zjistí, že k modemu je připojeno jiné zařízení (zařízení s jinou MAC adresou), IP adresu mu neposkytne, a s ní ani možnost přístupu do Internetu. Toť vše.
Neboli asi bude potřeba si u UPC přeregistrovat MAC adresu.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
děkuji za přivítání. prosím poraď jak tento problém vyřešit. děkuji
Jsem fanda F1 a fanda KImiho Räikkönena. Ayrton Senna & Kimi Räikkönen jsou BEST !!!
prosím odpovídejte . poraďte . nechci SPAMovat ale na ostatní příspěvky odpovídáte a na tenhle ne 

Jsem fanda F1 a fanda KImiho Räikkönena. Ayrton Senna & Kimi Räikkönen jsou BEST !!!
Jestli ono to nebude tím, že nikdo z momentálně přítomných nezná odpověď.
Je sice prima, že umíš příspěvek vytáhnout mezi nejnovější, přesně podle rady v pravidlech:
2§H - Neobjeví-li se na váš problém delší dobu odpověď, nezakládejte kvůli tomu nové téma. Přidejte odpověď typu „Napadlo vás něco?“ nebo „Neznáte někdo odpověď?“ do vašeho tématu. Vaše téma se tak dostane "zpět na výsluní" mezi X nejaktuálnějších témat fóra, čímž je teoreticky možné zvýšit šanci úspěšného dořešení.
Nezapomeň ale, prosím, na to, že tak máš činit v případě, neobjeví-li se na tvůj problém delší dobu odpověď.
70 minut lze považovat za delší dobu nanejvýš v případě dotazu typu „Hoří mi počítač; co mám dělat?“
U tvého dotazu rozhodně nehrozí nebezpečí z prodlení, tak si, prosím, nepleť fórum s chatem.
Obrň se, prosím, trpělivostí a jestli se nikdo neozve, zkus to zase zítra nebo pozítří.
Věřím, že ti nakonec někdo poradí.
Je sice prima, že umíš příspěvek vytáhnout mezi nejnovější, přesně podle rady v pravidlech:
2§H - Neobjeví-li se na váš problém delší dobu odpověď, nezakládejte kvůli tomu nové téma. Přidejte odpověď typu „Napadlo vás něco?“ nebo „Neznáte někdo odpověď?“ do vašeho tématu. Vaše téma se tak dostane "zpět na výsluní" mezi X nejaktuálnějších témat fóra, čímž je teoreticky možné zvýšit šanci úspěšného dořešení.
Nezapomeň ale, prosím, na to, že tak máš činit v případě, neobjeví-li se na tvůj problém delší dobu odpověď.
70 minut lze považovat za delší dobu nanejvýš v případě dotazu typu „Hoří mi počítač; co mám dělat?“
U tvého dotazu rozhodně nehrozí nebezpečí z prodlení, tak si, prosím, nepleť fórum s chatem.
Obrň se, prosím, trpělivostí a jestli se nikdo neozve, zkus to zase zítra nebo pozítří.
Věřím, že ti nakonec někdo poradí.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
ano děkuji že to takhle bereš. na jiných fórech bych dostal BAN za SPAM. Tak prosím zkuste mi někdo poradit. Děkuji.
Zatím Ahoj
Zatím Ahoj
1) kdyz si pripojil router, restartoval si modem?
2) ten router by mel bejt zaroven ADSL modem, skusil si ho pripojit primo na zasuvku kabelovky bez puvodniho modemu?
3)na routru muze bejt vic zuznech lan konektoru , pokud je jeden oznacenej jako WAN pripoj do nej modem a ostani kery by mely bejt oznaceny LAN pouzij pro pripojeni kompu
4) ten router by mel mit servisni vstup (nebo nakej jinej vstup do firmwaru - to najdes v manualu) koukni se jestli je spravne nastavenej, jestli je to zaroven modem asi bude potreba ho nastavit jako router
Vic me ted nenapada doufam ze ti to nak pomuze
2) ten router by mel bejt zaroven ADSL modem, skusil si ho pripojit primo na zasuvku kabelovky bez puvodniho modemu?
3)na routru muze bejt vic zuznech lan konektoru , pokud je jeden oznacenej jako WAN pripoj do nej modem a ostani kery by mely bejt oznaceny LAN pouzij pro pripojeni kompu
4) ten router by mel mit servisni vstup (nebo nakej jinej vstup do firmwaru - to najdes v manualu) koukni se jestli je spravne nastavenej, jestli je to zaroven modem asi bude potreba ho nastavit jako router
Vic me ted nenapada doufam ze ti to nak pomuze
nevíte něco ?
to ponik: vše jsem zkoušel. ale nic se nezměnilo
to ponik: vše jsem zkoušel. ale nic se nezměnilo
jestli mas nakyho znamyho z routrem skus si ho od nej pucit a oskouset to s nim .... jestli to pude je problem nekde v routru - bud ve vadnej nebo blbe nastavenej ..... pokud to nepude ani z jinym routrem zkontroluj Wi-Fi kartu v NTB pripojenim na jinou sit ...... pokud ti Wi-Fi jede dobre .. je to v modemu ale mam ten samej taky od UPC na nem tendle router http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46093 a slape to normalne ... tipuju ze mas ten router spatne nastavenej
este me napadlo vytvori ti router WiFi sit bez pristupu na net, nebo ji vubec nejde najit? pokud sit nenajdes tak je jasny ze je to v routru ale pokud se ti to pripoji ale bez netu tak nwm to by muselo bejt nede mezi routrem a modemem .... nemas nalomenej nebo nak jinak vadnej sitak mezi modemem a routrem? skus ho vymenit
prostě se nemužu připojit k internetu přes router. jako v poho se připojím k modemu a k routeru všechno svítí na zařízeních ale prostě k internetu se nejde připojit. ale ten Wizard Setup podle manuálu taky nejde dokončit když dám test připojení. děkuji
čus
čus
nevíte pls něco ? 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 8541
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
28 bře 2025 21:30
-
- 7
- 4119
-
od petr22
18 srp 2024 10:25
-
-
Zpětná komunikace z NTB na tiskárnu přes switch Příloha(y)
od vasekpetr1 » 24 říj 2024 21:25 » v Sítě - hardware - 16
- 9129
-
od vasekpetr1
10 pro 2024 17:05
-
-
-
Bezdrátový ovladač mi nejde spárovat přes Bluetooth
od maschke0 » 11 srp 2024 21:12 » v Taktování a další úpravy PC - 14
- 10295