Zapojení reproduktorů z hifivěže k PC
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zapojení reproduktorů z hifivěže k PC
Velmi slušné stavebice zesilovačů dělá pan Krčmář (www.ezk.cz). Můžeš si vybrat stavebnice v rozsypu, nebo osazené a oživené desky, které si jen zabuduješ do vhodné skříně. Já osobně mám od něj konce 4x200W a 4x100W a slouží k maximální spokojenosti.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
pikaso.andreas píše:Ano, bez zesilovače nedáš ani ránu :-) Věž je úplně nefunkční a nebo jí nejde jen rádio, potažmo cd?? Pokud jde zapnout a má linkový vstup (většinou dva cinche v zadní části věže a jsou v barvě červený a bílý) tak to zkus propojit s pc, bude potřeba kabel cinch/jack (cinch samec, jack samec 3,5). Cinch připoj do věže, jacka zapoj do výstupu zvuku pc. Pak na věži nastav aux, či jiný zdroj vstupu než klasické cd, radio. Jestli je věž mrtvá, nezbute ti nic jiného než koupit zesilovač či nové repro k pc...
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli bys náhodou neveděl, jak u téhle situace připojit 4 reproduktory k věži?
Mám doveden zvuk do věže-všechno jede, jen bych chtěl připojit další dva reproduktory navíc (od stejné věže) a vždy když zapojim všechna + do + a - do - ozve se tak strašný zvuk, že by se jím dali bourat domy :) Podřilo se mně ten zvuk různou kombinací drátků odstranit ale jely mně 3 repra jako jenda strana, nevím jak to zapojit, aby to jelo v pohodě dva levý a dva pravý.
-
- Pohlaví:
Přečti si pravidla fóra a založ si vlastní téma. Připojovat 4 repro k věži pokud na to není uzpůsobená není moudré. Buď je spojíš sériově, t.j. 2 na každý kanál a tím snížíš výkon na 50%, anebo je spojíš paralelně a tím dvojnásobně zatížíš koncový zesilovač.
Ok dík a omlouvám se pro příště založím nové téma jen se mi to nezdálo až tak offtopic.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Nejde o OffTopic, jde o to, že v topicu pak vládne maglajs a nikdo vlastně neví kdo komu co radí, jen si představ, že by sem podobně dali problém ještě třeba dva lidé... Problémy, byť vypadají jako stejné, minimálně hodně podobné, mohou mít každý 1000+1 příčinu a stejný počet řešení.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1598
-
od HappyMental
Zobrazit poslední příspěvek
24 črc 2024 19:51