PC nestíhá HD video

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

kuře
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

PC nestíhá HD video

Příspěvekod kuře » 23 čer 2009 11:02

Ahoj,
chtěl bych se zeptat jestli je můj PC (oba dva - místo grafiky 6800 mám teď ATI HD3780), který mám uvedený dole příliš pomalí na přehrávání HD videa nebo ne. Protože při přehrávání se mi seká obraz a zvuk jde po zadu. CPU běží na 100% a grafika se úplně fláká. Nebo mám problém s codeky, přehrávačem? Video je ve kvalitě 1080p. Prosím poraďte kde by mohl být problém.
Děkuji.

PS: Někde jsme četl článek, který zmiňoval, že grafická karta, která podporuje HD videa na sebe převezme veškerý výpočty výkon = > i na starším (AMD sc 754 Atlon 2800+) PC může běžet Full HD v pohodě. Je to pravda.
CPU: AMD FX 8350, CORSAIR 16 GB KIT DDR3 1600MHz (cl 9) CL8 Dominator, MB: ASUS M5A99X EVO R2.0, GK: SAPPHIRE HD 6870, SSD: Kingston SSDNow V300 180GB HDD: WD CB 2TB, 750B a 500GB, monitor: Eizo a Samsung,

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Re: PC nestíhá HD video

Příspěvekod El Diablo » 23 čer 2009 21:01

http://www.highdef.cz/menu/navody/x264/x264.php

Přehrávání HD videa

Na tuto kategorii se klade stále větší důraz. Ono není divu, kodek MPEG-4 AVC (H.264) pro dekódování HD DVD a BlueRay dá zabrat i těm nejlepším procesorům. Pro dekódování se výborně osvědčily grafické karty především díky jejich veliké výpočetní síle. I lowendová grafická karta nabízí vyšší výpočetní výkon než libovolný PC procesor. Urychlování dekódování videa jsme již viděli dříve, nikdy však v takovém rozsahu jako u dnešních karet. Této vlny se chytli oba giganti, NVIDIA s technologií PureVideo (popř. PureVideo HD) a ATI s AVIVO (či AVIVO HD).
Dekódování s pomocí grafické karty musí podporovat nejen grafická karta, ale i přehrávač. Z toho důvodu jsme vybrali Cyberlink PowerDVD ve verzi 7 a Ahead Nero ShowTime ve verzi 3.9.0.1. PowerDVD i ShowTime umožňují zapnout dekódování pomocí NVIDIA PureVideo i ATI AVIVO. Každý přehrávač používá jiný a v tomto případě i vlastní kodek (PowerDVD - Cyberlink, ShowTime - Nero). Zátěž procesoru sledujeme systémovou službou Správce úloh systému Windows.

http://www.svethardware.cz/art_doc-E435 ... C453C.html
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

kuře
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Re: PC nestíhá HD video

Příspěvekod kuře » 24 čer 2009 00:24

Díky a co ten můj PC je ok nebo nestačí , :-)
CPU: AMD FX 8350, CORSAIR 16 GB KIT DDR3 1600MHz (cl 9) CL8 Dominator, MB: ASUS M5A99X EVO R2.0, GK: SAPPHIRE HD 6870, SSD: Kingston SSDNow V300 180GB HDD: WD CB 2TB, 750B a 500GB, monitor: Eizo a Samsung,

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”