1)Najel jsem teda stránku s adresou mojí brány a zadal jmeno a heslo atd. Přihlásil jsem se a dostal se do nabídky NAT ... teďka ale nevím... protože v návodu je :
24) Manuální nastavení přesměrování portu na routeru se provádí v menu "Advanced" a submenu "Port Forwarding" (NAPT či Virtual Server).
Jenomže já mám Port Forwarding na stejné úrovni jako Virtual Server. (obojí jsou pod sebou a to v NAT) proto nevím s kterým z těch dvou dále pracovat...
2) Takže pak ještě jedna věc... to UPnP (taková ta tabulka co je v návodu) to já tam vůbec nemám nikde...

To znamená, že tam zadám jaká mám router a tam už bude přímo na výběr z několika portů (prostě řada čísel) a je jedno které čísla vyberu a pak je napíšu tedy buď do Port Forwarding nebo Virtual Server ??
3) A Aby toho nebylo málo tak na té stránce jsme našel tohle :
Attain IP Protocol : Fixed IP connect
IP Address : 10.0.12.81
Subnet Mask : 255.255.255.0
Default Gateway : 10.0.12.1
MAC Address : 00:0E:2E:82:AE:D2
Primary DNS : 193.179.148.42
Secondary DNS : 0.0.0.0
jenomže dle jiných informací - tedy z Spustit->CMD->"ipconfig" mám ip adresu a bránu jinou ... ip adresa je :192.168.2.103 a brána je :192.168.2.1
a do třetice ... když najedu na stránky které umí zjistit vaši ip a napíší vám ji tak mi to píše 79.127.176.7.
A já teď netuším co z toho je to pravé a co tedy budu zadávat do toho nastavení ...
btw (neuvědomil jsme si že to je možná důležité) - internet je napojen z antény domu a vede do rozvaděče v obýváku. Odtamtud se větví do 4 koncovek. Jedna moje pc, druhé pc je spolubydlícího a pak 2 volné koncovky pro notebooky.
díky za odpovědi