Rapidshare dostal obří pokutu

...

Moderátor: Mods_senior

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Rapidshare dostal obří pokutu

Příspěvekod mmmartin » 24 čer 2009 21:00

peta501 píše:za praci bych klidne zaplatil...
kdybych za kazdou hru (bo jiny SW) nemusel platit tisice... ;) i kdybych to chtel platit... tak na to proste nemam .. a kdyz je tady moznost stahnout to jinde proc ne ?

A vytvoření hry (bo jiného SW) práce není? A když nemám na něco, co se dá při troše šikovnosti ukrást v obchodě, tak to prostě ukradnu? To už se tady při různých příležitostech probíralo mnohokrát.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Reklama
Mirek1
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Mirek1 » 24 čer 2009 21:02

No, už vidim, jak GTA 4 klesa na 199. A FEAR 2 na 299,-

Za tyhle krávoviny bych nedal ani 100,-

peta501
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod peta501 » 24 čer 2009 21:15

ty ne ale nekdo jo...

proc nepockam ?? protoze to muze trvat roky ...
Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

procon
nováček
Stav:

Příspěvekod procon » 24 čer 2009 22:03

A Mario s Luigim by ti nestačil ? :D Je smutné že tady brečíme nad drahým SW či music CD a pod. Pravdou totiž je , že cenu disku neurčuje tvůrce ale my. Ano jsme to my ,spotřebitelé , kteří říkáme obchodníkovi za kolik může prodávat .
A za naše love oni můžou dále tvořit a my kupovat. Pokud tento kruh někdo z nás poruší , celý systém přestane fungovat (říkáme tomu ,,tržní ekonomika,,)
Nestahovali by jste kdyby všechny media šly na půlku ceny ? Kupovali by jste originál ? Opravdu ? a kde je ta hranice kdy by už nebylo výhodné kopírovat ale kupovat ? Kolik dnes stojí kopie DVD filmu ? Nemáte pocit že by všichni herci a akteři showbusinesu už dnes museli dělat něco jiného jinak by chcípli hlady ?
Obávám se , že jsou to jen prndičky naší babičky. Realita je trochu odlišná.
JURA

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 24 čer 2009 22:07

Mirek1 na AleRx8ův text 'No, už vidim, jak GTA 4 klesa na 199. A FEAR 2 na 299' píše:Za tyhle krávoviny bych nedal ani 100,-

Co je to GTA? Co je to FEAR? To jsou nějaké zkratky, že jo :-D
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 24 čer 2009 22:38

K autorským právům — před chvilkou jsem narazil na jeden hezký článek: http://petrpokorny.blog.idnes.cz/c/9020 ... osicu.html
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 25 čer 2009 02:00

procon: Ano, na jednu stranu děláme, že brečíme, ale na tu druhou je nám to vcelku jedno, když si to můžeme obstarat i jinak. A myslím, že můžu říct, že i bez jakéhokoliv rizika, narozdíl od krádeže fyzické - se kterou je to dost často spojováno. Avšak důvod k pláči tu přeci jen je, hodně lidí by si třeba jednou za čas chtělo koupit hudební nosič svého oblíbeného autora, ale udělá to? Ne. Proč? Protože, když uvidí cenu, řekne si, že to vlastně ani tolik nepotřebuje, a že raději ušetří. Chápu, že autor by měl dostat za své dílo zaplaceno, to bezesporu, ale proč mám platit i vydřiduchům říkajícím si OSA a dalším? A proč je cena postavená tak vysoko? Že cenu si určujeme my? No, jak se to veme, na jednu stranu ano, ale na tu druhou - vememe spotřebitele po celém světě jako jednu velkou skupinu bez rozdílů, a teď mi prosím vysvětlete rozdíly v cenách u nás a např. ve státech či u našich milovaných německých sousedů.. :wink:

Další věc, kolik je ta hranice, kdy si to běžný uživatel raději koupí než stáhne? Těžko říct, jelikož warez a jeho celková dostupnost způsobuje chamtivost. To, že lidi stahují i věci, které by si v životě nekoupili, a které vlastně ani nepotřebují. Řekněme takové hudební CD, které si člověk poslechne max. jednu a pak ho buď smaže nebo uloží někam na HDD, kde ho už nikdy hledat nebude. Je to různé a člověk od člověka má jinou hranici, kdy by originálu dal přednost. Podívejme se např. na dnešní hry, dle mě bych si měl mít možnost si aplikaci nejdříve vyzkoušet a až poté si ji popř. pořídit, jako hezký případ bych uvedl hru Burnout Paradise. Dnešní dema stojí za starou belu a člověk si o hře neudělá ani pořádně obrázek a nebo, demo ani nevyjde. Další hezký případ je hra FlatOut a její cena při uvedení, tuším že to bylo cca. 300Kč. To je dle mého velice dobrý přístup, ptž řada lidí je právě kvůli tomuto podpoří. Ale na druhou stranu, vyplácnout 1500,- za hru, která mi vydrží max. 10 hodin hraní s tím, že znovuhratelnost je nulová, mi přijde jako naprostá hloupost. Stejně tak ochrana StarForce apod., to je snad ještě více postavené na hlavu než ty ceny. Nahrát platícímu člověku malware do Pc a ještě mu zabránit udělat si kopii pro vlastní potřebu + spousta dalších problémů a komplikací, které instalace tohoto bordelu sebou nese, to je trochu přehnané. A taky jeden z důvodů, proč si tuto hru nekoupit.. :wink:

Jako cestu bych viděl buď rapidní snížení cen a nebo, což je uskutečnitelnější, nabízet k originálům věci, které takový pirát se stáhnutou kopií nedostane. U her by se dalo mluvit o MP a např. o možnosti stáhnutí si pomocí internetu další přídavný obsah. U hudebních nosičů zase není vůbec špatný nápad nabízet třeba následnou slevu na živý koncert. Nápadů by bylo hodně, ale to by se nejdřív muselo chtít něco změnit.

Jinak tyhle pokuty, ať už RS nebo té ženě, o které se tu nedávno psalo, jsou jenom směšné a ukazají, že lidi, co je udělují, jsou ******.

Snad je alespoň trochu jasné, co sem tímto chtěl říct.. :D
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 25 čer 2009 19:31

Tak prý je to jinak, nedostal pokutu, ale ... http://www.cdr.cz/a/27309

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 25 čer 2009 20:38

K té ceně DVD.Všimněte si kolik lidi kupují DVD co se začaly vydávat v časopisech za cenu od 49 do 99kč.Nemyslím,že na tom vydavatelé prodělávají a dokonce se dělají dotisky.Přitom jde o nic moc filmy,některé jdou paralelně v TV a přesto si to lidi kupují.Edice v reflexu stojí stovku a taky jde na odbyt.Já myslím ,že novější filmy do dvou stovek by se taky dost prodávalyStará pravda,že někdy je méně více zde platí opravdu.Kdyby se to všechno zlevnilo tak vydělají víc.Samozřejmě bude určitá skupina lidí co si to stahovat bude,ale hlavně mě štve ta argumentace o kolik peněz tito lidi připraví zábavní průmysl. Je to blbost.Nepřipraví jej o NIC!Pokud by možnost stahovat neměli,tak by si to stejně nikdy nekoupili.Já vím,že se může argumentovat a srovnávat s krádeží ferrari.Tam se dá taky napsat,že pokud ho sebere tak vlastně nic nevzal,protože by si ho nikdy nekoupil,ale ,ikdyž si to někteří nepřiznají,je to trochu jiné.Pokud jde o hry.Sám mám doma několik originálek zabalených ještě v igelitu i třeba tři roky.Když jsem si nebyl jistý jaká hra je,přiznávám, jsem měl taky kopii ,zahrál jsem si a když byla dobrá, koupil origo.A děl zde pisatel pravdu,že dema jsou na někdy na nic.Až budu mít někdy chuť si to zopakovat tak si ji zahraju znovu s originálu.Když vyjde Half-life 2,nebo Doom3 apod.tak si samozřejmě kupuji originálku hned,ale někdy člověk neví.Možná ty zabalený originálky už nikdy nevytáhnu a zůstanou jen ve sbírce pro synka až vyroste a bude se chtít seznámit co se hrálo v pravěku :D :D

PS:Mimochodem za Dooma3 jsem dal 1500 a dnes stojí 300 :evil: :evil: Ten klesl velice rychle.A mám moc her co jsem si počkal a jsou od 200 do 400.Taky se nemusejí hrát všechny novinky hned.
Např.Crysis jsem v akci na Gameexpresu koupil před půl rokem za 299.Nebo Gears of War.
PS2:VTeď koukám v neděli na DVD za 49,-Zelená míle.Hned půjdu do trafiky.Viděl jsem to třikrát,hned tak se dívat znovu nebudu,ale nekup to za tu cenu :lol: :lol:
Naposledy upravil(a) liborek dne 25 čer 2009 20:56, celkem upraveno 1 x.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 25 čer 2009 20:53

no nejvetsi vul jsem asi ja. Ja koupil ProStreet za 1399 a za mesic byl za 199 :x A jeste k tomu stalo za prd. :evil:

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 25 čer 2009 22:32

Obvyklá cena originálních stánkových DVD (především DVD-Video) je 49, ale občas i 38 Kč. Na několika místech u nás ve městě se prodávají se slevou (třeba i po týdnu od vydání) za 25 Kč. A to není dlouho, co korporace prodávali totéž kolem 800-1 200 Kč a řvali, že kdyby zlevnili tak zkrachují ...

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 25 čer 2009 22:39

I když se zase najdou vykukové – znám obchod, kde prodávají tato padesátikorunová dvd po stovce; nevím, jestli je to podnikatelský duch (lidi tam nakupují, protože u nich se dá sehnat téměř vše, co jinde dávno nemají), nebo hyenismus – 100% marže mi přijde docela prasácká.

Zpět na “Vše ostatní (inet)”