Řadiče sata?!!!

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

ac.mira
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Řadiče sata?!!!

Příspěvekod ac.mira » 26 čer 2009 14:56

Zdravím

Mám takový menší "větší problém". Už přes měsíc laboruju s mojí šunkou. Bohužel stále bez úspěchu. Vše začalo restartem při spuštění některý ze systémových aplikací na mých 32 bit. Vistach Home premium. Pokračovalo to tím, že jsem se už ani do vist nedostal a při zapnutí byla vždy cílová páska nabídka spuštění windows. při odkliknutí normálního či poslední známé konfigurace šel počítač okamžitě do restartu. Jedinej způsob kdy se něco dělo byl nouzák a ten při načítání zamrznul vždycky na crcdisk.sys. Říkal jsem si, že mi v servise poradí, ale po týdnu jsem obdržel počítač ve stejném stavu jako byl. S radou, že je špatnej systém. Tak jsem hodil můj Sata disk do jinýho compu a disk bez problému šlapal, ale pod systémem toho počítače. OK proběhla nějaká ta záloha a pak bez okolností formát a reinstal. Bylo jasné, že bude počítač hlásit nesmysly, když byl systém instalovanej na jinym compu, ale nečekal jsem, že při spuštění bude chtít DVD s winama a když mu je dám , tak po načtení lišty při načítání dat z dvd se opět resetuje. Proběhl tak další formát.. Následně jsem se pokusil nainstalovat na čistý disk win Xp a to se dostalo do fáze instalace potřebných souborů a po resetu, kdy má instalace náásledovat zamrzne počítač na fázi : viz orázek..
foto_obrazovky.jpg
Foto lze vložit i sem; není nutné ho odkazovat, v [code] už vůbec ne. Myloš

Sestava : Ta sestava je rok a pul stara. intel core 2 quad, deska F-gigabite GA-P35-DS3L, zdroj jsem měnil hned jak to začalo blbnout, následně asi 3 dny bez problémů a pak už ani náznak funkčnosti. Zdroj zkoušen jinde a funkční!!

Děkuju za jakoukoliv radu....

Reklama
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Řadiče sata?!!!

Příspěvekod Marfy » 26 čer 2009 16:32

Podle mne je problém ten,že počítač má problém disk nadetekovat.Zkus ho najít v BIOSu a povolit.Popřípadě bych zkusil disk nastavit v BIOSu na IDE mode,aby si ho Windows našel.Ten protože nemůže najít disk,tak ti pořád nabízí možnost spustit systém z CD.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 26 čer 2009 16:37

A instaloval jsi Sata ovladač, když k tomu vyzve instalace (zpravidla klávesa F6 a disketa s ovladačem v mechanice)?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

ac.mira
nováček
Stav:

Příspěvekod ac.mira » 26 čer 2009 20:04

Počítač disk našel, ještě, když na něm byli data, tak se občas podařilo dostat do spuštění win, ale následoval restart. Ale teď je dik prázdnej a při instalaci win. XP mi to vyhodí obzázek viz. 1. příspěvek a při instalaci Vist se při načítání dat z dvd resetne.....A pri tom pocatku instalace se mi nabidne i dany sektor pro nainstalovani windows. Takze disk se nacist dari, ale po nakopirovani potrebnych souboru se pc resetne a nasleduji srdicka a zeleny nesmysly...:(

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 26 čer 2009 21:53

Jestliže je disk prázdný, tak zkus nejprve odstranit oddíl, pak jej znovu vytvořit a naformátovat (ne rychle, protože při rychlém formátu neprobíhá kontrola disku). Teprve potom instalovat.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 26 čer 2009 22:30

Zkontroluj RAM memtestem, použij Ultimate Boot CD
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

ac.mira
nováček
Stav:

Příspěvekod ac.mira » 27 čer 2009 10:22

Tak jsem o něco pokročil....Začnu bootovat instalaci Xp z CD..Spustím cd klávesou a následuje "Instalační program zjišťuje hardwarovou konfiguraci počítače" po 5 vteřinách následuje restart. Po restartu zůstane obrozavka viz obr. první příspěvek...:(

toncis
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod toncis » 27 čer 2009 10:31

asi budes mat vadni hardware skus vymenit ramky skus dat iny disk ked nepomoze skus inu dosku !!

ac.mira
nováček
Stav:

Příspěvekod ac.mira » 27 čer 2009 16:55

Ramky a disk jsem už odzkoušel..Bojiím se tak i nadále, že základní deska už může základovat jen na smetišti!!:(

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • SATA disky idú všetky na SATA 2 nie na SATA 3
    od Laces » 10 dub 2025 10:13 » v Problémy s hardwarem
    6
    3251
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    10 dub 2025 19:50

Zpět na “Problémy s hardwarem”