Ahoj, mám HD, který má velikost 233GB. Zjistil jsem to pomocí programe everest, přesně WDC WD2500YS-01SHB0 233GB, IDE. Když dám tento počítač / místní disk c: / vlastnosti tak se zobrazí 34,1GB. Dá se HD nějak otestovat, abych zjistil v čem je problém?
Dík za odpověď.
// Zas jeden hotentot, který neumí napsat nadpis! Četl jsi pravidla tohoto fóra?
// „Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.“ // Co je to „Problém s harddiskem?“ Píská? Nejde naformátovat? Shořel? Ztrácí se data? Je pomalý? Drahý?
// Neumíš ho připojit? Není vidět v Tomto počítači? Nejde mu DMA? Má špatné S.M.A.R.T hodnoty?…
// Název jsem opravil; příště, prosím, zapoj mozek.
// Myloš
málo info: napiš jakou máš základní desku...jaký systém a jaký servis pack...pokud máš Wokna s packem 1 tak tak se ti ten tvůj 250G disk asi celý nezobrazí.
Nevím jestli to s tím souvisí, ale měl jsem podobný problém a bylo to tím, že při formátování disku jsem místo NTSF zvolil FAT. Bylo to u Pentium II a z 20gb disku mi to udělala 1,3 GB... Možná je to tím. A kdyby bylo tak disk znova naforátovat ale zvolit NTSF. Moc hodnotám NTSF a FAT nerozumím, ale bylo to tím.
PinHole:
Tím to nebude. Jako FAT32 sice můžeš naformátovat disk (partition) do velikosti až dva terabajty, ale v Micro$oftu usoudili, že si to nepřejí, a proto Windows při pokusu formátovat jako FAT32 oddíl větší než 32 giga lživě tvrdí, že to nejde. Pomocí nemicrosoftích nástrojů však není problém.
Vzhledem k tomu, že jde o oblast velkou 34,1 GB a microsoftí limit je 32 GB, o tento problém očividně nepůjde.
O rozdílech mezi FAT32 a NTFS pak najdeš např. na Wikipedii: http://cs.wikipedia.org/wiki/Souborov%C3%BD_syst%C3%A9m" onclick="window.open(this.href);return false; http://cs.wikipedia.org/wiki/FAT32" onclick="window.open(this.href);return false; http://cs.wikipedia.org/wiki/NTFS" onclick="window.open(this.href);return false;
Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
podle připojení (IDE) soudím že jde o starší disk a tím pádem mohly odejít nějaké sektory a disk jde pomalu do křemíkovýho nebe
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
Je to málo informací, ale jestli si vytvořil jen tento oddíl, tak zbytek je nepřiřazené místo a k tomu se ještě nevyjádřil.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Tak tam mám jenom oddíl 34,18GB a nepřiřazeno 199,58GB. Koupil jsem PC na inzerát a při formátování HD jsem si toho nevšiml. Zvolil jsem formátování NTFS. Deska je Gigabyte Core2duo, Windows XP Professional, servispack 2.
Tak těch 200Gb oddíl zformátuj a pojmenuj ho a musí to šlapat.Zřejmě někdo instaloval Wokna a systému přiřadil těch 34Gb.jestli máš WXp tak najed do ...ovládací panely....nástroje pro zprávu...zprava počítače....zpráva disků...klik pravým na nepřířezený oddíl...vytvořit oddíl ...dál tě to povede už samo
Zdravím páni poradci,
mám otázku: proč správně nabootované USB s Nortonem nb nenačte.
F9 a byla jsem na úvodě. Druhý nb skoro stejný HP 840 G2 ho načetl v pohodě. Vyzkoušela jsem Kasperského, pak ještě něco a NIC.
Ale při reinstalu OS se začala...
Poslední příspěvek
NB přeinstalovaný, stažený boot antivir co se přímo bez Rufuse uloží na USB a jede. Až restartuji, juknu.
je ale fakt že každý ten nb má jinou tu menu tabulku jak je BIOS atd. Tam ale nelezu, nerozumím tomu a kdysi dávno mě málem zabili, jak jsem u...
Prosím, pomohl by mi někdo z vás vyřešit problémy v síti na obrázku.
1.Proč nemůže PC1 komunikovat s PC2?
2.Proč nemůže PC1 komunikovat s PC0?
3.Proč nemůže PC0 zobrazit webovou stránku www.web.cz na stejnojmenném serveru.
Mam ssd disk 1tb.disk je rozdelený na dve časti.
Na disk C 160gb kde mám nainštalovaný windows a programy.
A druha časť DISK D kde mám 770gb a mám tam nainštalované hry.
Môžem preniesť úložný priestor z disku D na disc C ?
Tak aby som mal na C...
Poslední příspěvek
Je potreba videt screen ze spravce disku.
Mezi oddily C: a D: muze byt napriklad oddil pro obnovu.
Dobrý den.
Nějaký programek, který mi ukaže info o složkach a souborech na disku.
Tchanovi dochazi misto na disku a ja nemužu najit kde ma nějaky bordel co si postahoval.
Děkuji.
Dobrý den potřeboval bych poradit jak nastavit BIOS aby šlo nabootovat z flash disku (můžu zaslat screen jak mám nastavený BIOS) možnost flash disku mám ale po vybraní se nic nestane jen problikne obrazovka. Děkuji za tipy a rady
Poslední příspěvek
Přepnout na plnohodnotný editor
Pod editačním oknem vybrat Přílohy
Klik na Přidat soubor
Vybrat soubor
Klik na Umístit do příspěvku
Velikost souboru je omezená, kdyby se příloha bránila vložení, zmenši soubor.