nVIDIA GTX 275 Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Viktor.Z
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: nVIDIA GTX 275

Příspěvekod Viktor.Z » 01 črc 2009 17:24

Ale tu pastu budu asi muset někde koupit, že?
AMD Ryzen 3700x| Ram 32GB 2400Mhz DDR4| NVIDIA RTX 4070 ti

Reklama
Viktor.Z
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Viktor.Z » 01 črc 2009 22:36

Nainstaloval jsem ovladače. Beze změny.

A není třeba ještě možnost, že se mi to přehřívá díky té staré základní desce? A v požadavcích té karty píšou, že to chce minimálnš 500W zdroj. Já mám teda 525W, ale není to myšleno tak, že to chce těch 500W jako celých? Protože takhle samozřejmě ten zdroj táhne ještě i jiné věci v PC a tím už se té grafice asi těch 500W nedostává. Chci zjistit všechny možnosti, protože to nejspíš v pátek půjdu do Alzy vyměnit.

Před chvilkou jsem zapl pitomý 3D šachy, které jsou součástí Windows 7 a hned se to zahřálo až na konečných 77 stupňů a větráky samozřejmě zase na plný gardy. A zjistil jsem, že se spouštěj na plno, když to GPU dosáhne teploty 75 stupňů.

Viktor.Z
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Viktor.Z » 01 črc 2009 23:45

Tak opět jsem trochu přitáhl šroubky a dostavilo se další menší zlepšení. Prince of Persia asi 85 stupňů a Prototype 77 stupňů. To už by mohl být skoro standard, ne? Ale problém je, že i při těchto teplotách jsou větráky ne jen zesílené, ale jsou prostě rovnou na plný kotel. Takže by to možná chtělo nějakým tím programem zregulovat. Ale to zase riskuju, že mi grafika veme plamen, že?

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 02 črc 2009 01:42

no bude to nejlepší nechat vyreklamovat, protože proč kupovat pastu když je v záruce a kdyžtak nějak ten chladič zase povol ať to je zřetelnější že se přehřívá

co se týká zdroje tak na watáži ani tak moc nezáleží, záleží na proudu na 12V větvi (to je samozřejmě spojeno s výkonem P=U*I), ale to co oni udávají tak je nepřesný a je to nadsazený protože nikdy nemůžou vědět jakej bude mít dotyčnej zybtek sestavy tak tamm nechávají rezervu

jinak jak už sem myslím psal ta kv RivaTuneru jdou pěkně regulovat otáčky http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... ownload/?g
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

Viktor.Z
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Viktor.Z » 02 črc 2009 13:00

Tak ono i kdyby to tam zkoušeli a zrovna se nepřehříval, tak můžu přece uplatnit tu 14ti denní lhůtu a měli by mi to vyměnit hned i kdyby to bylo normálně funkční. Akorát nevím, jestli mám teda žádat tu samou grafiku nebo jinou. Rád bych tu samou, protože ty větráky se mi na ní zdaj už od pohledu dost spolehlivý. A navíc vypadá stylově :D (na tom ale asi nezáleží). Jen teda ale aby to nebylo to samý s tím přehříváním. To asi pak bude chtít zkontrolovat hned ty šroubky, jestli jsou dostatečně utažené.
Jinak jsem pátral různě na googlu a po fórech a nenašel jsem nikoho, kdo by měl přesně s touhle grafikou ten samý problém jako já. Lidi si jí dost chválej. U někoho jsem četl, že při maximálním vytížení ta grafika měla nějaký 74 stupňů a víc mu prý ještě nešla. A že větráky jsou krásně tichý. Takže to vypadá, že ten problém co mám já normálně u této grafiky nebývá. Asi mám teda prostě jen pech na ten určitý kousek. Ale nevím proč, ale já mám prostě takový pocit, že až mi daj ten samý druh a já to prdnu do compu, tak to bude to samý. Prostě mám takové tušení. To už mě ale pak asi trefí.

Já hrozně nerad něco reklamuju. Prostě když něco koupím, tak chci aby mi to fungovalo. Nesnáším, jak tam s tím pak zase musím jezdit a oni to musí opravit a to zase trvá. Sice to nic nestojí, ale štve mě to. No asi to každého štve. Do teď jsem měl v tomhle štěstí, že jsem nikdy nic moc nemusel reklamovat, ale v poslední době mě štěstí v tomhle opouští. Ale aspoň, že existuje ta 14ti denní lhůta, kdy by mi měli dát hned na místě jiný kus.

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 02 črc 2009 14:12

tak jim to řekni na rovinu že se přehřívá že je asi špatně usazanej chladič a že na to nechceš šahat dokud je v záruce ať ti ji vymění
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

Viktor.Z
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Viktor.Z » 02 črc 2009 15:41

Ok, zítra dám vědět, jak to dopadlo

Viktor.Z
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Viktor.Z » 03 črc 2009 14:14

Tak už jsem si nechal tu grafiku vyměnit. Za tu samou. Zatím bez zatížení je teplota GPU do 47 stupňů. Jenže u tohohle kousku mi zase jedou vytráky na plno hned jak zapnu PC tlačtkem Power. A nespomalují. Zkouším ten RivaTuner, ale vůbec nevím, jak v tom ty otáčky mám zpomalit. Pořád se tam jen něco zaškrtává

Viktor.Z
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Viktor.Z » 03 črc 2009 16:19

Tak větráky už jsou normální. Byl špatně zapojenej ten drát od větráků ke grafice.
Teploty už jsou asi v pohodě. Zkoušel jsem Assassin's Creed a teplota max 69 stupňů a větráky ticho.

Jenže teď mám opět ten problém, že se nemohu zase dostat do Windows 7. Opět to samý, co před tím. Jen naběhne to načítací logo a jak se má načíst ten výběr profilů, tak ten už se nenačte a zasekne se to na černé obrazovce. Do XP se opět dostanu, ale opět se pouští pomalu. Začalo to dělat, jak jsem lépe zapojil ty větráky ke grafice.

Už jsem fakt zatraceně nakrknutej :x :x :twisted: :twisted: Jako kdybych to celý podstuploval znovu od začátku. Teď už se teploty chovaj normálně, ale zase se nedostanu do systému. Mě už normálně jebne :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Ale jako nechápu, co s tím budu dělat. Ono se to prostě rozhodlo, že nmi to nebude spouštět systém, takže se můžu jít asi bodnout. Můžu zas jen akorát doufat, že se to rozhodne opět jet normálně, jako před tím. Je tohle vůbec možný? :twisted:

Viktor.Z
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Viktor.Z » 03 črc 2009 16:46

A dokonce nemůžu ani reinstalovat Win. Jen je tam, ten pruh, jak se načítaj soubory a jak má naběhnout ta barevná obrazovka s instalací, tak ta už nenaběhne. Já už si fakt nevím rady :-( :-( :-(

Viktor.Z
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Viktor.Z » 03 črc 2009 17:42

Je možné, že by mohla být poškozena základní deska? Zkoušel jsem dát tu grafiku do druhého PCI-E a nepomohlo to. Zkoušel jsem i zapojit tu svou starou grafiku a taky to nepomohlo. Nemůžu spustit ani instalaci Win z CD. Prostě mi nenaběhne nic, než XP a i to mi nabíhá špatně

Viktor.Z
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Viktor.Z » 03 črc 2009 18:47

Už to vzdávám a na XP bejt nechci. Takže se asi pustím do další šílenosti. Takže jestli je to základní deskou (jako že si myslím, že to tak bude), půjde mi do PC tahle deska? http://www.alza.cz/asus-m4n82-deluxe-d115202.htm Je lepší, než ta co mám? Půjde mi na můj Athlon 64 x2 procesor a případně na budoucí 4 jádrový? Půjde tam ta moje nová grafika (nejspíš jo)? Půjde tam můj celkem starej disk WDC WD1600JS-08NCB1 (149 GB, IDE)? Mám ještě nějakej SATA 1. Rozměry té desky sedí.
A bude mi to pořád zvládat ten zdroj?

Případně, pokud by jste mi doporučili nějakou lepší desku zhruba za stejnou cenu, tak to uvítám

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”