OT: Paranormální zážitky

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: OT: Paranormální zážitky

Příspěvekod guest » 17 črc 2009 07:48

ReCall to pojmenoval správně - Déjà vu a to známe asi všichni. To bezesporu patří mezi paranormální zážitky.

Reklama
george
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod george » 17 črc 2009 09:24

Déjà vu..je iluze již viděného a prožitého, není to "para" ale dočasná (přechodná) porucha spánkového (mozkového laloku) http://amicuswebsite.blogspot.com/2009/ ... bilni.html
Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 17 črc 2009 09:45

Georgi je to para. :D

ReCall
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod ReCall » 17 črc 2009 09:58

wikipedie píše:Déjà vu je francouzský výraz znamenající „už viděno“ (také nazývaný paramnesia)

Taky myslím, že je to para. :D

george
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod george » 17 črc 2009 11:23

Pokud by byl spor o význam slov (předpon) tak souhlas. Pokud je spor o tom, zda dejá vu je paranormormální jev, tak nesouhlas. Medicínsky a vědecky = porucha spánkového laloku mozku.
Význam předpony para- předpona cizích slov s významem "u, podle, vedle, mimo"; lékařsky: nenormální, odlišný a pod.
Srovn. Parabelum - německá automatická vojenská pistole (čti sakra dobrá, vedle dobrá volně přeloženo...)
nejrychlejší terapie paranormality cíleno do spánkového laloku mozku (pokus o vtip) :D
Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 17 črc 2009 11:40

Název pistole Parabelum (původně Luger) je od latinského přísloví Si vis pacem, para bellum
(Chceš-li mír, připravuj válku).

alenka_v_říši_divů
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod alenka_v_říši_divů » 17 črc 2009 15:11

Výraz Déjà vu se dá použít i volně jako prostý konstatování....když někomu řeknu,že je vůl...tak to taky nutně nemusí znamenat,že tím myslím vykastrovanýho bejka....

george
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod george » 17 črc 2009 17:48

Co to tu je za spam, je toho plné forum a nejsou to paranormální jevy. ! Právě jsem chtěl Radixovi napsat, jak to bylo v noci v tom hlubokém lese, potkal jsem cestou zpátky rozzuřenou bachyni se selaty...to jsem měl nahnáno a couval jsem s odjištěnou kulovnicí asi 50 m (obešla si mě potmě potvora proti větru) ...ten kňour měl 15O kg. :o

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 17 črc 2009 17:54

Taky jsem párkrát potkal v lese takovou rodinku. Raději jsem se vzdálil (a to velmi rychle).
http://www.silvarium.cz/content/view/6829/68/

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 17 črc 2009 21:33

Tak já jsem jel jednou v zimě autem, a koukám, na poli před vesnicí nějaké stádo. Říkám si, v zimě a krávy? Přijedu blíž a divočáci, někteří opravdu skoro tak velký jak dobytek a pár mladších. Byli kousek od silnice, ale i tak jsem měl nahnáno, že mi z auta udělají šrot :D

alenka_v_říši_divů
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod alenka_v_říši_divů » 17 črc 2009 21:44

Jó to u nás v Brně ste dříve mohli na divočáka narazit i na nezvyklém místě :
Neobvyklý cíl svého výletu si v úterý 23. října ve dvě hodiny ráno zvolilo divoké prase. Zalíbilo se mu brněnské Výstaviště. "Zvíře se do areálu dostalo poté, co prorazilo skleněnou výplň budovy Domu techniky. Divočák byl posléze nalezen v prostoru u 10. brány a odstřelen přivolaným zaměstnancem firmy Lesy města Brna," řekl mluvčí brněnské policie Mojmír Popp.

Dnes už jen v zabezpečených oborách .... /i když.... :)

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 17 črc 2009 22:13

Škody nadělají ohromné, jak ví každý, kdo měl sekat jimi rozrytou louku. Jakou rozryjí plochu za jedinou noc je neuvěřitelné.
Stačí rozvěsit lidské vlasy a je od nich pokoj. Jen se to občas musí obnovit.

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”