OT: Paranormální zážitky
-
- Pohlaví:
Re: OT: Paranormální zážitky
ReCall to pojmenoval správně - Déjà vu a to známe asi všichni. To bezesporu patří mezi paranormální zážitky.
Déjà vu..je iluze již viděného a prožitého, není to "para" ale dočasná (přechodná) porucha spánkového (mozkového laloku) http://amicuswebsite.blogspot.com/2009/ ... bilni.html
Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...
wikipedie píše:Déjà vu je francouzský výraz znamenající „už viděno“ (také nazývaný paramnesia)
Taky myslím, že je to para.

Pokud by byl spor o význam slov (předpon) tak souhlas. Pokud je spor o tom, zda dejá vu je paranormormální jev, tak nesouhlas. Medicínsky a vědecky = porucha spánkového laloku mozku.
Význam předpony para- předpona cizích slov s významem "u, podle, vedle, mimo"; lékařsky: nenormální, odlišný a pod.
Srovn. Parabelum - německá automatická vojenská pistole (čti sakra dobrá, vedle dobrá volně přeloženo...)
nejrychlejší terapie paranormality cíleno do spánkového laloku mozku (pokus o vtip)
Význam předpony para- předpona cizích slov s významem "u, podle, vedle, mimo"; lékařsky: nenormální, odlišný a pod.
Srovn. Parabelum - německá automatická vojenská pistole (čti sakra dobrá, vedle dobrá volně přeloženo...)
nejrychlejší terapie paranormality cíleno do spánkového laloku mozku (pokus o vtip)

Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...
Název pistole Parabelum (původně Luger) je od latinského přísloví Si vis pacem, para bellum
(Chceš-li mír, připravuj válku).
(Chceš-li mír, připravuj válku).
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Výraz Déjà vu se dá použít i volně jako prostý konstatování....když někomu řeknu,že je vůl...tak to taky nutně nemusí znamenat,že tím myslím vykastrovanýho bejka....
Co to tu je za spam, je toho plné forum a nejsou to paranormální jevy. ! Právě jsem chtěl Radixovi napsat, jak to bylo v noci v tom hlubokém lese, potkal jsem cestou zpátky rozzuřenou bachyni se selaty...to jsem měl nahnáno a couval jsem s odjištěnou kulovnicí asi 50 m (obešla si mě potmě potvora proti větru) ...ten kňour měl 15O kg. 

Taky jsem párkrát potkal v lese takovou rodinku. Raději jsem se vzdálil (a to velmi rychle).
http://www.silvarium.cz/content/view/6829/68/
http://www.silvarium.cz/content/view/6829/68/
Tak já jsem jel jednou v zimě autem, a koukám, na poli před vesnicí nějaké stádo. Říkám si, v zimě a krávy? Přijedu blíž a divočáci, někteří opravdu skoro tak velký jak dobytek a pár mladších. Byli kousek od silnice, ale i tak jsem měl nahnáno, že mi z auta udělají šrot 

- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Jó to u nás v Brně ste dříve mohli na divočáka narazit i na nezvyklém místě :
Neobvyklý cíl svého výletu si v úterý 23. října ve dvě hodiny ráno zvolilo divoké prase. Zalíbilo se mu brněnské Výstaviště. "Zvíře se do areálu dostalo poté, co prorazilo skleněnou výplň budovy Domu techniky. Divočák byl posléze nalezen v prostoru u 10. brány a odstřelen přivolaným zaměstnancem firmy Lesy města Brna," řekl mluvčí brněnské policie Mojmír Popp.
Dnes už jen v zabezpečených oborách .... /i když.... :)
Neobvyklý cíl svého výletu si v úterý 23. října ve dvě hodiny ráno zvolilo divoké prase. Zalíbilo se mu brněnské Výstaviště. "Zvíře se do areálu dostalo poté, co prorazilo skleněnou výplň budovy Domu techniky. Divočák byl posléze nalezen v prostoru u 10. brány a odstřelen přivolaným zaměstnancem firmy Lesy města Brna," řekl mluvčí brněnské policie Mojmír Popp.
Dnes už jen v zabezpečených oborách .... /i když.... :)
Škody nadělají ohromné, jak ví každý, kdo měl sekat jimi rozrytou louku. Jakou rozryjí plochu za jedinou noc je neuvěřitelné.
Stačí rozvěsit lidské vlasy a je od nich pokoj. Jen se to občas musí obnovit.
Stačí rozvěsit lidské vlasy a je od nich pokoj. Jen se to občas musí obnovit.
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”