Síťový kabel Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

anonym002
Pohlaví: Nespecifikováno

Síťový kabel  Vyřešeno

Příspěvekod anonym002 » 17 črc 2009 15:33

Ahoj všem..
mám takový problém.. Pravděpodobně od předvčerejška mi nejde vůbec internet (byla bouřka, takže asi chyba ze strany poskytovatele), jenomže síťový kabel na mém notebooku vůbec nesvítí a hlásí to, že byl síťový kabel odpojen. Když jsem ho dal do normálního počítače, internet sice nejel, ale síťový kabel svítil. Domníval sem se, že odešla síťová karta, ale wifi mi šlape, taky sem proved diagnostiku a ta hodila hlášku, že diagnostika sítě byla provedena úspěšně, což mi dává naději, že chyba by měla být pravděpodobně ze strany poskytovatele. Nemá s tím někdo zkušenost, nebo neví někdo, co a jak??? Díky...

Reklama
Crave
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Síťový kabel

Příspěvekod Crave » 17 črc 2009 15:39

kdyz das spravce nastroju(myslim ze se tak tomu rika)-pravym na tento pocitac a spravovat, tak tam je spravce zarizeni..mas tam nejaky krizek? bud poskytovatel (reseni: zavolat) nebo sitova karta..

anonym002

Příspěvekod anonym002 » 17 črc 2009 15:57

Žádnej křížek tam nevidím....počítač ho normálně našel a hodil hlášku: síťový kabel byl připojen, notebook nikoli.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 17 črc 2009 16:12

Vůbec nepíšeš jaké máš připojení a poskytovatele. Jinak se podívej zda máš stejné nastavení v notebooku a v PC. Pokud znáš bránu poskytovatele, tak spusť příkazový řádek a napiš ping číslo brány a stiskni Enter.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

anonym002

Příspěvekod anonym002 » 17 črc 2009 16:42

V nastavení to asi nebude, když to celou dobu jelo jak na notebooku, tak na počítači, hm? A neřeším tu problém, proč mi nešlape internet, pač ten mi nešlape chybou poskytovatele, ale řeším tu problém, proč mi z ničeho nic notebook píše, síťový kabel byl odpojen, neukazuje, že by byl připojen, nesvítí kontrolka na kabelu, zatímco na pc ano.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 17 črc 2009 23:12

Jednak zjistíš, zda to je vinou poskytovatele a po kontrole nastavení - zda se nestala chyba v notebooku - třeba odešla síťová karta.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

anonym002

Příspěvekod anonym002 » 17 črc 2009 23:44

A kdyby byla v pr... ta síťová karta, jelo by mi wifi??? Propingnout to bohužel nejde, ptz sem přeinstalovával kompletně celý notebook, skrz ovladače, tím pádem sem nemoh zadat IP a DNS, ptz mi to nenašlo síťový kabel, po připojení. Takže asi tak........... :blush: :huh:

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 18 črc 2009 09:08

S nejvyšší pravděpodobností byl k síti při bouřce připojen notes a odešel modem a síťová karta v notesu (dvě mouchy jednou ranou).
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak nastavit síťový disk z WIn11 na NAS Příloha(y)
    od Speed_dead » 01 črc 2024 21:59 » v Windows 11, 10, 8...
    20
    6664
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    07 črc 2024 09:58
  • Jaký UTP kabel?
    od amirinda » 05 lis 2024 11:18 » v Sítě - hardware
    3
    2884
    od kecalek Zobrazit poslední příspěvek
    08 lis 2024 06:51

Zpět na “Sítě - hardware”