Nehledal bych v tom takovou vědu. Grafika je na vysoké teploty zvyklá a pokud je teplota nízká, není nutné chladit, tak se vypne větrák. Máš nejspíš špatně větranou skříň a problémy začíná dělat zdroj, kterému zvýšení teploty ve skříni po čtrnácti dnech začalo vadit. Otevři levou bočnici, pravá je zbytečná, protože neodkryje chladiče. Udělej pořádek v kabelech, aby se zlepšilo proudění vzduchu. Dokup ventilátor pro odtah teplého vzduchu ze skříně, aby ten hic nešel přes zdroj a časem se začni poohlížet po novém zdroji.
Stav na obrázku není ideál, ale viděl jsem horší pavučiny kabelů, přes které se vzduch ani nehne...
Šílený nárust teploty
Re: Šílený nárust teploty
Když si přečteš test té tvé karty tak podle výsledků ti musí šlapat jak hodinky i při hraní naročnějších her.Hlavní problém je určitě v odvětrání skříně.Zpíše se ti přehřívá grafický chipset na základní desce pokud na něm nemáž taky chladič.Při měření Everestem...Speedfanem atd.musíš taky dávat pozor co to měří....GPU (Grafic procesor unit) není teplota grafické karty ale právě teplota chipsetu na desce.Proto při koupi nebo stavbě nového PC je důležité věnovat velkou pozornost výběru bedny aby se dala dobře odvětrat,kor když viš že budeš masti naročnější hry.
Tak po několika dnech jsem se poohlédl po ventilátorek a chtěl jsem se zeptat jestli pro ten odtah vzduchu bude zapotřebí nějaké speciální připojení do nějakého komponentu nebo to jen připevní a píchnu do zásuvky.
Koukal jsem na tento http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N000000HMB
Nevím jestli má cenu do toho investovat pořádně když jde jen o větrák, takže pokud někdo má tip na nějaký, který odvádí dobrou práci a je s ním spokojenej ať dá vědět.
Díky
Koukal jsem na tento http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N000000HMB
Nevím jestli má cenu do toho investovat pořádně když jde jen o větrák, takže pokud někdo má tip na nějaký, který odvádí dobrou práci a je s ním spokojenej ať dá vědět.
Díky
Klidně ho kup...ventilátory značky Airen používám a úplná spokojenost.Pokud by ti pasoval do skříně větší...120mm tak ho vem.Může běžet na menší otáčky...tím pádem dělá menší hluk.
Dozadu se mi 120mm nevleze jen 80mm
cicero píše:tím pádem dělá menší hluk.
Můj počítač by si to nedovolil, dělat hluk. Je z ticha jak pěna

- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
X, to je hrdinství, když ho máš na půdě
Ale napadlo tě někdy, že holubi v noci a netopýři přes den nezamhouří oka?

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Netopýři nám do baráku nelezou, lítají jen venku. A hrdličky lítaj jen do ptačí budky, kde se perou s ostatními, sojkou, strakou, datlem, veverkou ...
Mám stejnou kartu. Teplota po 5 minutách na 60° je v ok - co to bylo za hru? Ve Win 45°C je OK. Spíš to vypadá, že se přehřívá celí PC – nebo že se někam dostal prach kam neměl zkus třeba vynadat a zandat operační paměť. Jaká byla teplota venkovního prostředí když jsi jí zakoupil a pak když ti PC spadnul?
Vadilo mi, že je karta hlučná, tak jsme asi po 30 dnech vyměnil chlazení za toto http://www.alza.cz/chladic-arctic-accel ... d76804.htm teplota spadla cca o 25% dolů a je to tichý.
Vadilo mi, že je karta hlučná, tak jsme asi po 30 dnech vyměnil chlazení za toto http://www.alza.cz/chladic-arctic-accel ... d76804.htm teplota spadla cca o 25% dolů a je to tichý.
CPU: AMD FX 8350, CORSAIR 16 GB KIT DDR3 1600MHz (cl 9) CL8 Dominator, MB: ASUS M5A99X EVO R2.0, GK: SAPPHIRE HD 6870, SSD: Kingston SSDNow V300 180GB HDD: WD CB 2TB, 750B a 500GB, monitor: Eizo a Samsung,
Tak já jsem dnes koupil ten větrák a hodil do PC, aspoň to bude vyhánět to teplo ven.
Jinak, ráno mi nešel opět zapnout trochu sem se v tom povrtal a zase to šlo, bylo to vyple celou noc a nechapu proč to zase nešlo. Někdy mi přijde, že ten počítač se zapne jen když chce :(
Hra to bylo World of Warcraft, takže jak sem psal nic náročného
Hlučnost je docela velká, ale už sem si zvykl, jelikož nejsem samostatně výdělečně činej, tak sem rád za to co mám :)
// A ještě mi u toho větráku dali moc velké šroubky
Jinak, ráno mi nešel opět zapnout trochu sem se v tom povrtal a zase to šlo, bylo to vyple celou noc a nechapu proč to zase nešlo. Někdy mi přijde, že ten počítač se zapne jen když chce :(
Hra to bylo World of Warcraft, takže jak sem psal nic náročného
Hlučnost je docela velká, ale už sem si zvykl, jelikož nejsem samostatně výdělečně činej, tak sem rád za to co mám :)
// A ještě mi u toho větráku dali moc velké šroubky

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Co máš za zdroj?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Power Pentium IV & PFC MODEL: LC6420G Version 2.0
420W
// A teď se na tom kompu nedá dělat vůbec nic šíleně se mi to seká
420W
// A teď se na tom kompu nedá dělat vůbec nic šíleně se mi to seká
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-