Za jak dlouho rozlousknete tento hlavolam?
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Za jak dlouho rozlousknete tento hlavolam?
Tak kde je ta zkušební hra :)
Snažil jsem se jí ještě (dosud jsem s tím laboroval) přenést přímo pod emulátor ZX Spectra, ale není to možné, běží jen pod emulátorem Sam Coupé. Protože je to snímek (snap) hry, a každý emulátor si je provozuje svým způsobem, většínou má mírně poupravenou ROMku a z ní snap spouští. Takže začnu psát návod na emulaci počítače Sam Coupé. Potom tu hru dám do samostatného vlákna, protože by se nám tu ty hlavolamy pletli a tamten bude s možností výhry.
Nápověda 16 (2009.07.21 - úterý):

Zde:
viewtopic.php?f=39&t=42757&p=287233#p287233
... máte slíbenou logickou hlavolamovou hru, kterou jsem vytvořil, kdo chce může stahovat, je to plná verze zcela zdarma, všech 75 levelů, kdo bude ale chtít soutěžit a vyhrát, musí něco obětovat (50 Kč). Zítra vysvětlím další, kdo se zatím nebojí experimentovat, může na to skočit
viewtopic.php?f=39&t=42757&p=287233#p287233
... máte slíbenou logickou hlavolamovou hru, kterou jsem vytvořil, kdo chce může stahovat, je to plná verze zcela zdarma, všech 75 levelů, kdo bude ale chtít soutěžit a vyhrát, musí něco obětovat (50 Kč). Zítra vysvětlím další, kdo se zatím nebojí experimentovat, může na to skočit

Nápověda 17 (2009.07.22 - středa):

Popis hlavolamové hry:
Lode Runner X - s možností výhry a vše okolo ní zde: viewtopic.php?f=62&t=42846&p=287660#p287660
Je v samostatném vlákně, aby se nepletla do ostatních hlavolamů. Můžete do jejího vlákna psát, do kterého levelu jste se dostali
Lode Runner X - s možností výhry a vše okolo ní zde: viewtopic.php?f=62&t=42846&p=287660#p287660
Je v samostatném vlákně, aby se nepletla do ostatních hlavolamů. Můžete do jejího vlákna psát, do kterého levelu jste se dostali

Tak myslím, že tenhle hlavolam můžeme uzavřít, to už přece vidí každý
Řešení (2009.07.23 - čtvrtek):

Řešení (2009.07.23 - čtvrtek):

Další hlavolam, který sem dávám, jsem vymyslel sám někdy v éře Rubikovy kostky. Myslím že je to mix Loydova bludiště v malém a hlavolamu, který se někdy pojmenovává jako: To mi nedá pokoje, ten obsahuje kolíky (nebo jiná verze figurky) a ty se přeskočením vyhazují. Pojmenoval jsem ho Třináctka a vy máte dva úkoly:
1) vyřešit ho
2) říct mi jak je obtížný - vzhledem k tomu, že není moc rozsáhlý bych řekl, že spíše méně obtížný
Toto jsou pravidla:
- na herní plán (vytisknout či nakreslit!!!), který je ohraničený červenou linií (nahoře a vlevo je anotace, k zápisu tahů), na každé políčko rozestavte figurky, na středové políčko (červené) dejte figurku odlišné barvy, tou jedinou budete pohybovat a vyhazovat
- pohybujte se po přímce libovolným směrem, i po úhlopříčkách (šikmo)
- při každém tahu musíte vyhodit figurku, ale pouze z místa kam doskočíte na konci tahu
- sousední políčko ve směru kterým chcete posunout figurku udává délku skoku, výchozí pole (kde stála figurka) se nezapočítává
- na konci by vám měla zbýt jen jedna figurka, ta vaše

1) vyřešit ho
2) říct mi jak je obtížný - vzhledem k tomu, že není moc rozsáhlý bych řekl, že spíše méně obtížný

Toto jsou pravidla:
- na herní plán (vytisknout či nakreslit!!!), který je ohraničený červenou linií (nahoře a vlevo je anotace, k zápisu tahů), na každé políčko rozestavte figurky, na středové políčko (červené) dejte figurku odlišné barvy, tou jedinou budete pohybovat a vyhazovat
- pohybujte se po přímce libovolným směrem, i po úhlopříčkách (šikmo)
- při každém tahu musíte vyhodit figurku, ale pouze z místa kam doskočíte na konci tahu
- sousední políčko ve směru kterým chcete posunout figurku udává délku skoku, výchozí pole (kde stála figurka) se nezapočítává
- na konci by vám měla zbýt jen jedna figurka, ta vaše

- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Opravdu to není obtížný :) .... cca 15-20 minut .... a řešení není jen jedno ...
Nejspíš tě pomýlilo Loydovo bludiště, přečti si ještě jednou zadání. Skok se nedělá podle pole kde se stojí, ale ze sousedního pole kam chceš vyrazit 

- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Aha
... a na té červené/výchozí/ dvojce jakože stojí figurka na vyhození nebo je to prázdné pole...teď to chápu tak,že to červené pole s dvojkou se nepočítá.... ale proč je tam číslice 2? ...

Na červeném středovém poli stojí tvoje odlišná figurka, co s ní pohybuješ. Ale když chceš někam skočit, díváš se na číslo sousedního pole a musíš vyhodit pouze figurku na poli kam skočíš, pokud tam už není, nemůžeš tam skákat.
P.S.: Ta 2 na středovém poli se využije u sousedních polí, kterých je 8
P.S.: Ta 2 na středovém poli se využije u sousedních polí, kterých je 8

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak stáhnout celý tento návod z webu?
od Peťa » 15 srp 2024 16:24 » v Internet a internetové prohlížeče - 6
- 5711
-
od Peťa
Zobrazit poslední příspěvek
16 srp 2024 08:52
-
-
-
Jak vrátit původní rozložení, sloupce v Tento počítač?
od Lister99 » 29 čer 2024 19:06 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 2208
-
od Lister99
Zobrazit poslední příspěvek
29 čer 2024 20:51
-
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”