GA-EP45-UD3 a pamati Kingston 4G
GA-EP45-UD3 a pamati Kingston 4G
Dobry den. Mam problem. Kupil som dosku Gigabyte GA-EP45-UD3 a pamate DDR2 Kingston KHX8500D2BK2/4G, 2x2G, 1066MHZ, CL5 HyperX CL. Po nainstalovani som programom CPUID zistil, ze RAM ide iba na 400MHz. Uz asi tyzden prehadzujem nastavenia v biose, ale doposial sa mi nepodarilo nastavit bios tak, aby mi fungovali na tych 1066MHz. Poradi mi niekto, co by som mal nastavit v biose? Prosim o pomoc. Dakujem
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: GA-EP45-UD3 a pamati Kingston 4G
Nevím jaké napětí vyžadují uvedené paměti. Mrkni do BIOSu kolik mají nastavené napětí a pokud to je 1,8V a v Biosu je ta možnost, zkus zvýšit napětí pro paměti na 1,85 až 1,9V. Některé snesou až 2V. Paměti by měly běžet na 2 x 533 = 1 066MHz.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Jeden opravar mi poslal zoznam RAMiek, ktore doska podporuje. Ale Kingston tam nieje, teda 2G. Skusim ich vymenit, takze tam nedam 2x2G, ale 4x1G. Uvidime. Tie doska podporuje. Nevedel som, ze dosky rozlisuju aj velkost RAM, myslel som, ze len rychlost
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
V tom je právě problém při sestavování PC doma. Musíš si precizně ověřit kompatibilitu jednotlivých dílů PC. Jinak jsou problémy s jejich spoluprací, nebo stabilitou programů. Výrobce základní desky zpravidla na svých stránkách uvádí doporučené typy pamětí (značka, velikost i napájecí napětí) a další podrobné vlastnosti základní desky. Mnohdy to najdeš i v manuálu k základní desce, ale to je již zpravidla pozdě, když máš již další komponenty zakoupeny. Někteří prodejci jsou i ochotni paměti vyměnit za vhodné pro tvoji základní desku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 4615
-
od mmmartin