Získání dat s HDD

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Van der Beek
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Získání dat s HDD

Příspěvekod Van der Beek » 09 srp 2009 14:06

Zdravím.

Před nedávnem mi odešel desktop, příznaky úmrtí neznámé, i po transplantaci většiny vnitřností neznačil jedinec známky života a tak jsem se s ním nadobro po šesti letech věrné služby rozloučil. Potřeboval bych ale poradit jak dostat data ze samotného HDD. SKoro polovinu mám naštěstí zazálohovanou, protože nenechávám nic náhodě, takže nejdůležitější data jsou v pořádku. Výpadek byl však nečekaný a tak stále dost dat (asi 80 GB) zůstalo pohřbeno v kovové schránce mého HDD a já bych je velice rád získal zpět, protože se jedná hlavně o spoustu fotek a videí, která bohužel jinde nemám. Napadlo mě zapojit ho sériově do jiného počítače, ale nemám s tím bohužel žádné zkušenosti a bojím se následků.

Předem Vám děkuji za odpověď
V.d.Beek

Reklama
zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Re: Získání dat s HDD

Příspěvekod zao » 09 srp 2009 14:10

nejjednoduší ho bude šupnout do jiného pc, pokud je disk ide nastav jumperem na disku slave a šupni ho na kšandu třeba kmechnaice nebo k dalšímu hdd nebo prostě samotnýho (prostě podle situce v druhém pc) a pokud sata tak jen prostě vezmě disk s kabelem, nic nenastavuješ jen ho připojíš tak jak byl v tom druhým pc
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

Van der Beek
nováček
Stav:

Příspěvekod Van der Beek » 09 srp 2009 14:15

Mockrát Vám děkuji za rychlou odpověď. Netušil jsem že to bude tak jednoduché. Ještě bych měl jeden dotaz. Je možné HDD nějak zapojit do notebooku? Přesně do tohoto modelu: http://www.alza.cz/toshiba-satellite-a5 ... 132397.htm

V.d.Beek

ponik
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod ponik » 09 srp 2009 14:28

pokud si poridis box na HDD tak ho muzes k NTB pripojit pres USB, typ boxu zalezi na tom jestli je tvuj HDD IDE nebo SATA

Van der Beek
nováček
Stav:

Příspěvekod Van der Beek » 09 srp 2009 14:54

Mockrát děkuji za radu. Nejspíše si pořídím box na ten HDD. Děkuji Vám za pomoc.

V.d.Beek

Zpět na “Problémy s hardwarem”