Propojení VCR & PC + Nahrávání videa z VCR do PC Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Funstorm007
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Propojení VCR & PC + Nahrávání videa z VCR do PC

Příspěvekod Funstorm007 » 10 srp 2009 22:30

Tak ja to mam teda uplne stejne zapojene jako ty...ale takhle se mi to pri nahravani zacne sekat.Takze je mi to docela na ho*no.

Reklama
samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 11 srp 2009 08:12

A: Jakou máš TV kartu tu co mám já? Viz, níže.
B: Zkusil bych vyměnit kabely, třeba nejsou v pořádku.
C: Zvážil bych reklamaci té TV karty. Prodejce, výrobce, technik se k tomu určitě nějak vyjádří a buďto ti dokáže, že to funguje a nebo ti dá novou.
D: Píšeš, že procesor je v pohodě a A co RAMka? A doufám, že při nahrávání není spuštěno mnoho programů.
E: Máš nainstalován program z dodaného CD/DVD a nebo stažený z internetu (ne update) v úplně nejnovější verzi. Měl jsem problémy, že mi občas nahrával, ale ve finále (právě při spuštěných více programech a nebo když jsem byť jen na malou chvíli zatížil PC hrou, winrarem nebo velkým kopírováním na discích) mi nic neuložil a nebo to nebylo celé. Dále jsem měl problémy s digitální TV a po nainstalování úplně nejnovější verze softwaru z internetu jsem v poho a žádné potíže nemám.

No jinak mě fakt už nic nenapadá. Nebude problém ve videu? Kup nové :lol:
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 11 srp 2009 09:14

Kabely za to zcela určitě nemůžou. Video se při nahrávání seká, protože nestíhá GK nebo procesor, případně je záznam na videu tak nekvalitní, že je poškozená synchronizace.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 11 srp 2009 09:30

No tak to je pěkná pitomost. Nekvalitních záběrů z hodně starých kazet jsem natáčel dost. Videa mám dvě z toho jedno 20 let staré a nic se neseká. A s grafickou kartou to nemá nic společného. To mi věř. A ten procesor si přece sám vyloučil tak proč nyní píšeš, že za to možná může on?
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 11 srp 2009 11:06

I video na hodně staré kazetě může mít nepoškozený sync, i dvacet let staré video může kvalitně snímat. S grafickou kartou to v tomto přípdě skutečně nesouvisí, přehlédl jsem, že nahrává přes vstup TV karty. V tom případě tedy může nestíhat TV karta.
A ten procesor si přece sám vyloučil
Kde?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 11 srp 2009 11:22

Sorry. Ten procesor vyloučil ten jenž má problém. Nějak jsem neregistroval s kým komunikuji, ještě spím :D jinak nechápu proč Funstorm007 neuvede svou sestavu ať víme na čem to dělá. Proč vylučuješ ty kabely?

Vyřešil bych rozpor mezi kvalitou kazety, videa a TV karty (kabelů :wink: ) takto: zapojit video k televizoru. Pokud bude přehrávání v pořádku, kazeta i video jsou OK a chyba bude v PC. Pokud to bude přehrávat špatně, je to kazetou či videem,ne?

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 11 srp 2009 11:43

Poud by byl problém v kabelu, pravděpodobně by se video nesekalo, ale byly by tam výpadky v obrazu (tma). Pokud přehrávání do televize funguje, znamená to skutečně, že s velkou pravděpodobností je problém v počítači. Může ale nastat mezní případ, že sync je nekvalitní (s drop outy), s čímž se televize v určitém rozsahu vypořádá, protože snímkový a řádkový oscilátor umí po určitou krátkou dobu jet i bez synců na řídícím vstupu. A záleží na tom, zda stejný výpadek syncu ja schopná skousnout TV karta. Mám zkušenost, že obrázek z VHS byl na TV v pořádku a v PC se sekal. A pomohlo si trochu pohrát s nastavením páskové dráhy ve videu a bylo po problému.

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 11 srp 2009 20:06

Tak zdravim hosi...trochu se vam do toho vmisim, pokud smim.

Takze zaprve, moje PC sestava (A nesmejte se mi... :D ):
GK = GeForce 6200 TurboCache
Procesor = AMD Sempron 2600+
RAM = 1 GB
TV karta = WinFast TV2000 XP WDM

Za druhe:
Videokazeta a jeji obsah bude v poradku...Na TV video bezi jak hodinky ale na PC taky, tada aspon dokud nezapnu nahravani.Pak se to zacina vic a vic sekat.Jinak TV kartu uz nereklamuju...kompa mam uz asi 5 let.Jinak procesor pri nahravani (kdyz se to acina vic a vic sekat) jede tak +- na 80% a kdyz nahravani zastavim a program se totalne sekne procik jeste chvili kolisa a pak nevykazuje zadnou cinnost (jakoby se nic nedelo) a musim resetnout PC jelkoz je k nepouziti...

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 12 srp 2009 09:19

Nevím jestli to zde již nikdo nepsal, ale otestoval bych RAM.

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 12 srp 2009 10:48

Jako jestli fungule jak ma?? Uz sem ji nejakym programem testoval driv (tusim Memtest, nebo tak neco)a bylo to v cajku...

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 12 srp 2009 15:14

Problém může být kdekoliv. Nefunkční TV karta a nebo špatná komunikace TV karty s deskou a diskem. I starší harrdisk už nemusí stíhat ukládat tak velké množství dat tak rychle. O RAM bylo psáno výše a 1 GB sice stačí (na XP), ale nic moc to není. Pokud ti to však přehrává a jennenahrává tak to RAMkou asi nebude. Chybu bych spíš hledal v tom procesoru.
Můj konečný verdikt: Starý počítač. 5 let je hodně a na práci s videem už asi stíhat nebude. Ale s tím se netrap. Měl jsem mladší počítač a v tomto směru si ani nevrznul. Nemáš ho uvnitř moc zaprášený? Zkus ho vysát. Na takové věci jsou dnes minimálně dvoujádra a doporučovaný čtyřjádra.

Strýc má 2GHZ Intel a je sním moc spokojen, vím, že mu velice slušně funguje na to, že je 9 let starý. A právě jsem s ním mluvil koupil si grabovací kartu WinFast a video se mu seká :D

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 12 srp 2009 18:20

Dobra takze na mem druhem PC by to tedy bezet melo...(4-jadro 2.40 GHz ; GeForce 9800 GT ; 4 GB RAM ; XP) ale potreboval bych poradit s vyberem te TV karty...sem tak koukal...jestli by byla lepsi ta co se pichne do USB nebo klasicka, ci je to jedno...v cenovy relaci tak kolem 1000 Kč.Hlavne aby to nebyl nejakej kram.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Při nahrávání záznamu O2TV je černá obrazovka
    od atari » 05 lis 2024 21:27 » v Internet a internetové prohlížeče
    8
    5531
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    08 lis 2024 15:17
  • Propojení soundbaru s TV
    od Zakk » 11 led 2025 23:05 » v Vše ostatní (hw)
    1
    1907
    od Melvidor Zobrazit poslední příspěvek
    12 led 2025 12:01
  • Propojení TV-NTB přes HDMI/USB-C
    od bradto » 26 bře 2025 20:22 » v Vše ostatní (hw)
    16
    8543
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    28 bře 2025 21:30
  • Propojení Mixu UI24 a wifi routeru
    od huri » 17 říj 2024 17:59 » v Problémy s hardwarem
    1
    1720
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    17 říj 2024 21:12
  • Propojení 3 PC přes Switch Zyxel GS1900-24EP
    od RockHard » 17 srp 2024 16:18 » v Sítě - hardware