flashka odpálila desku - je to možný?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

silky
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

flashka odpálila desku - je to možný?

Příspěvekod silky » 16 srp 2009 12:20

ahoj,chci se zeptat jestli by mohl flashdisk odpálit desku na AGP slotu.. u kámoše sem hodil do USB kabel od foťáku a mojí flashku protože sem chtěl stáhnout videa právě na tu flashku, jak sem tam hodil tu flashku tak asi za 5 sekund se vypl PC a nešel najet, vše sem odpojil , otevřel sem case a hledal sem kde se co mohl spálit nebo jestli nevyskočil nějákej kabel z desky bo tak - žádnej smrad , nikde není žádná známka poškození, vše sem odpojil vyndal z case a sestavil na stole a najednou to naběhlo ale prostě nenaběhne obraz , měnil sem grafiku vím že ta na který jsem to zkoušel je 100% funkční, ramky sem taky měnil a taky nic, co mi poradíte? :) díky
AMD Athlon X4 640 3,5GHz - NVIDIA GeForce9600GT - Kingston DDRIII 8GB 1033MHz - ASUS M4A88T-V EVO/USB3 - WD 2,5TB - 500W Enermax NAXN

Reklama
Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Re: flashka odpálila desku - je to možný?

Příspěvekod Owner » 16 srp 2009 12:26

I kdyby byl zkrat ve flashce,tak to by nemělo nijak ohrozit AGP sběrnici,natož grafickou kartu.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 16 srp 2009 13:05

Já si taky myslím, že je blbost, aby flashka odpálila desku, ale asi před rokem se stalo, že jsem připojil flashku, načež počítač zatuhnul a po restartu už nenaběhnul – chcípla deska. Správce onoho počítače mi tvrdil, že se to prý občas stává u předních USB konektorů; taky po té havárii vytáhl ze zadní USB díry prodlužovačku a přilepil ji zepředu na skříň, aby se ty přední konektory nepoužívaly.
Zažil jsem to ovšem jen jednou v životě a myslím si, že to byla jen jakási shoda okolností (i když jeden nikdy neví) a přední USB konektory používám dosud.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

jimmy3
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jimmy3 » 16 srp 2009 13:20

Mě taky vepředu shořely usb, měl sem štěstí že to neodnesla deska, kabel od usb byl uplně rozteklej takže je to možný.
CPU Intel Core i5-3210M GPU NVIDIA GeForce GT 640M RAM 8GB DDR3 HDD 1TB+1TB OS Windows 10

CPU AMD Phenom II X4 965 BE GPU SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 4G RAM 8GB DDR3 SSD 120GB HDD 500GB OS Windows 10

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 16 srp 2009 16:31

Možné to je. Ne všechny základní desky mají chráněné USB proti nadměrnému odběru proudu, tedy i proti zkratu. V tomto případě by musela být vadná i flaska, která desku odpravila.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

silky
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod silky » 16 srp 2009 21:16

jo jo právě , měl sem to píchnutý do předních USB, ale nevím nechci riskovat přípradný odpálení desky i u mýho PC takže tu flashku sem zatím nikam nepřipojoval
AMD Athlon X4 640 3,5GHz - NVIDIA GeForce9600GT - Kingston DDRIII 8GB 1033MHz - ASUS M4A88T-V EVO/USB3 - WD 2,5TB - 500W Enermax NAXN

Nodon
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Nodon » 16 srp 2009 21:58

Pokud máš nějakou lepší desku zadní USB si myslím že by měly bejt chráněny, ale vem si to tak, přední usb jsou napojeny jedním káblíkem takže logicky, tan jeden kablík to prostě asi nezvládnul.

silky
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod silky » 17 srp 2009 11:05

njn,tak to vypadá že tu desku asi můžu vyhodit:) nevím ještě zkusim reset CMOS to je snad jediný a nebo mě ještě napadá že by to odnesl procesor..

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”