Zdravím, chtěl bych si přeinstalovat Windows XP a zajímalo by mě pár věcí okolo ovladačů.
Nejdřív bych se chtěl ujistit, pro jaké komponenty je musím mít. Na stránkách výrobců jsem si zatím našel ovladače pro grafickou kartu a několik ovladačů pro základní desku zde, přičemž doufám, že mezi nimi jsou i ty pro zvukovou a síťovou kartu (integrované na základní).
Samozřejmě jsem si našel i ovladače pro monitor a tiskárnu.
Ovladače mám ale i na CD, která jsem dostal k sestavě (před skoro pěti lety), a tak bych rád věděl, jestli (případně kdy) je vhodné instalovat nejnovější ovladače, nebo instalovat ty původní staré.
Taky by mě zajímalo, jestli nějak záleží na pořadí instalace jednotlivých ovladačů případně aktualizací WIndows.
Nejnovější ovladače? Vyřešeno
Re: Nejnovější ovladače?
Máš-li grafárnu od ATI, zkus se podívat na viewtopic.php?f=36&t=40582
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
(grafická karta je NVIDIA GeForce FX 5700VE)
Mohl by mi, prosím, někdo poradit?
Mohl by mi, prosím, někdo poradit?
-
- Pohlaví:
Vždyť žádnej problém nemáš. Nainstaluj ty původní z CD a teprve kdyby byly problémy dá se upgradovat. Instalovat vždy nejnovější ovladače není to nejlepší, ale někdy naopak.
Dík za reakci.
Někde jsem četl, že nové verze ovladačů většinou přidávají podporu pro další komponenty, ale někdy taky zlepšují výkon (např. u grafických karet). To by třeba mohl být důvod pro aktualizaci.
Právě bych chtěl zjistit, jak mám poznat, že bych měl instalovat ty novější.
Pak je tu ještě ta otázka pořadí instalace.
Někde jsem četl, že nové verze ovladačů většinou přidávají podporu pro další komponenty, ale někdy taky zlepšují výkon (např. u grafických karet). To by třeba mohl být důvod pro aktualizaci.
Právě bych chtěl zjistit, jak mám poznat, že bych měl instalovat ty novější.
Pak je tu ještě ta otázka pořadí instalace.
-
- Pohlaví:
Pokud bude chtít něco novější ovladače, pak se to "ozve", nebo projeví nějakou chybou.
Pořadí:
1/ Základní deska
2/ Grafika
3/ Zvukovka
4/ Síť
5/ USB
.....asi tak, ale pro to není pravidlo, anebo ho neznám. Důležití je nejprve nainstalovat chipset a pak už podle libosti. Já léta používám harmonogram co jsem napsal a nemám problém.
Pořadí:
1/ Základní deska
2/ Grafika
3/ Zvukovka
4/ Síť
5/ USB
.....asi tak, ale pro to není pravidlo, anebo ho neznám. Důležití je nejprve nainstalovat chipset a pak už podle libosti. Já léta používám harmonogram co jsem napsal a nemám problém.
Dík moc.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10
- 2850
-
od HelFix
Zobrazit poslední příspěvek
20 čer 2024 22:04
-
- 14
- 3403
-
od antikpp
06 dub 2025 23:19
-
-
Windows Update automaticky přepisuje ovladače grafiky. Příloha(y)
od kellne » 19 led 2025 17:02 » v Windows 11, 10, 8... - 9
- 4657
-
od kecalek
22 led 2025 11:01
-
-
- 2
- 2966
-
od petr22