Ahoj mám menší problém a to: zapnu comp a chvíli hučí (asi 5s) a pak se vypne a hned potom se zase zapne a jede to
takhle pořád dokola nevíte pls co s tím ? Ještě doplním že monitor se ani nezapne.
Problém a nabíháním PC
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Problém a nabíháním PC
Není tlačítko na spuštění zamáčké ? (Vlivem prachu) Nebo nebyl před tím vytažen ze sítě ? (některé PC mají ochranu, že asi 1 minutu po připojení do sítě nejdou zapnout - chce naběhnout, ale vypne se)
tlačítko zepředu běhá krásně volně, a v síti je zapojen už delší dobu.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Před tím, než se to stalo, měnil jsi něco v HW ? Nějaké úpravy nebo čištění prachu ?
Předtím jsem nic neměnil a prach jsem čistil až po tom co se to stalo.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus resetovat bios. Je na to takový pin na základovce. Ale jinak mě nic nenapadá.
ztratim tím data?
btw. jak ten pin vypada ?
btw. jak ten pin vypada ?
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tím se ztratí pouze konfigurace biosu, takže OS a dokumenty budou nedotčeny. Akorát by mohly nastat problémy s HW, protože bios už o nich měl nějaké informace, které se teď smažou, ale PC naběhne a pak si je můžeš pomocí netu aktualizovat.
Pin, to jsou takový dva tvrdý drátky vyčuhující z desky, bude u nich napsáno na desce něco jako "clear cmos" a tak vezmeš můstek (též jumper; ten sebereš někde na desce nebo od HDD) a ty dva piny spojíš, zapneš PC, ten pípne, zas ho vypneš, můstek vrátíš a zkusíš znovu zapnout.
Pin, to jsou takový dva tvrdý drátky vyčuhující z desky, bude u nich napsáno na desce něco jako "clear cmos" a tak vezmeš můstek (též jumper; ten sebereš někde na desce nebo od HDD) a ty dva piny spojíš, zapneš PC, ten pípne, zas ho vypneš, můstek vrátíš a zkusíš znovu zapnout.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud to nenajdeš, napiš mi sem označení základní desky a já se mrknu do manuálu na netu.
- Yelkinson
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
vyndej baterku na nekolik vterin a pak ji dej zpet.je to normalne plocha kulaltaa baterka tak 2 cm velka.urcite ji najdes na desce!
Zdravím,
Toto může být způspbeno a) požkozením BIOSu
b) Śpatné usazení RAM
c) Skrat v základní desce či procesoru
d) Požkozený vypínáč
V tomto bych skusil nejspíše vyměnit vypínač ale nebylo by špatné kdyby se zde rozepsalo jaký typ zdroje používáte a jestli máte vypínač "pevný" tzn nelze vypnout automaticky ale jen manuálně a nebo "volný" tzn. lze vypnout jak aouto tak manual. Jinak to může být třeba zásuvka kabel ale vzhledem k popisu bych asi viděll na BIOS na internetu se dají najít reset kody které jsou ovšem k ničemu bez nahození počítače pár možností pokud se nedaří reset a jumpery nelze najít. Doporučuji najít nejlépe stejný BIOS a nebo podobný určitě stejný rok a typ (ami, phoenix...)
Pokud je možnost doporučoval bych vytáhnout třeba karty jako zvuk a pod a postupně skoušel snad něco pomůže.
Toto může být způspbeno a) požkozením BIOSu
b) Śpatné usazení RAM
c) Skrat v základní desce či procesoru
d) Požkozený vypínáč
V tomto bych skusil nejspíše vyměnit vypínač ale nebylo by špatné kdyby se zde rozepsalo jaký typ zdroje používáte a jestli máte vypínač "pevný" tzn nelze vypnout automaticky ale jen manuálně a nebo "volný" tzn. lze vypnout jak aouto tak manual. Jinak to může být třeba zásuvka kabel ale vzhledem k popisu bych asi viděll na BIOS na internetu se dají najít reset kody které jsou ovšem k ničemu bez nahození počítače pár možností pokud se nedaří reset a jumpery nelze najít. Doporučuji najít nejlépe stejný BIOS a nebo podobný určitě stejný rok a typ (ami, phoenix...)
Pokud je možnost doporučoval bych vytáhnout třeba karty jako zvuk a pod a postupně skoušel snad něco pomůže.
Vyndal jsem baterku a vrátil jsem jí zpět a světe div se.... Šlo to
všem vám moc děkuju
Měl bych ještě jeden dotaz, když jsem měl nstavené RAMky aby běželi v dualu tak se to asi vyresetovalo že?
Jo a ještě mě napadlo když mam 2x1gb a přidal bych si tam ješte 2x512 co se mi válí v šuplíku pomohl bych si nějak?
Nebo by se to řídilo heslem "Řetěz je tak silný jako jeho nejslabší článek" ?

Měl bych ještě jeden dotaz, když jsem měl nstavené RAMky aby běželi v dualu tak se to asi vyresetovalo že?
Jo a ještě mě napadlo když mam 2x1gb a přidal bych si tam ješte 2x512 co se mi válí v šuplíku pomohl bych si nějak?
Nebo by se to řídilo heslem "Řetěz je tak silný jako jeho nejslabší článek" ?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3489
-
od lukas222
Zobrazit poslední příspěvek
05 lis 2024 13:36