Ahoj.
Mám problém, v počítači mám novou desku, procesor a GK. Bohužel se počítač velmi často zamrzává ( a je vcelku jedno, jakou činnost člověk dělá - někdy při hře, jindy jentak v průzkumníku nebo při přehrávání filmů...)... (při zámrzu obraz zůstane nehybný, zvuk ztichne a pomůže až restart) Myslíte, že je od výroby vadná deska nebo spíš GK? (Pro detailisty: zdroj je nový a silný (fortron 500W), memtesty dopadly dobře, disk je v pohodě, teploty jsou v pořádku...)
Co myslíte, vadná deska nebo GK?
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Co myslíte, vadná deska nebo GK?
Protože zvuk ztichne,tak bych to viděl spíš na špatný procesor.Pokud je vadná grafika,tak obraz se většinou sekne,ale zvuky běží dál.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
no, chlap v servisu říkal, že je to nejspíš grafika.... ale on je dost packal.... (občas mi přijde, že má základní neznalosti.... ale vím prd....) Taky to říkal někdo tady....
jo, a dá se nějak otestovat, jestli je procesor vadný?
Najeď na stránky výrobce Tvý desky, nahraj nejnovější ovladače, a nejnovější bios. Pak uvidíš.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
pc je teď v servisu, a nejspíš se mění karta... tak doufám, že nebudu muset nic stahovat a instalovat... a už vůbec ne bios.... :-) Ale deska má uvedeno v dokumentaci, že procesor podporuje.... (nebo procesor desku... ale tady by problém být neměl...)
jo a pokud by s tím měl někdo zkušenosti(nebo tip...) tak deska je asus M3N78 PRO a procesor ATHLON 7850 BE
nejde o podporu ale o to jestli je vadnej...já osobně dávám tip na procesor:-D
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
vadná deska
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
Proč myslíte, že ne GK? (až potom budu toho blba seřvávat, abych věděl proč.... když se někdo prezentuje jako odborník, měl by tom rozmnět...)
Špatná grafika dělá jinej bordel. Špatný procesor nebo špatná deska by odpovídala. Taky jsem se setkal že deska byla špatně namontovaná (zůstal pod ní šroubek) a nějak to zkratovalo a dělalo takovýhle skopičiny. Počkej na výsledek ze servisu a schválně se uvidí.
No.... budu muset..... ale ta 30ti denni reklamační lhůta mě sere....
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 29
- 5186
-
od Sirkosta
Zobrazit poslední příspěvek
23 kvě 2025 11:04