Odpálená zvukovka?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

pIVOshek
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Odpálená zvukovka?

Příspěvekod pIVOshek » 25 srp 2009 13:35

Ahoj. Nemohli by ste mi pls poradit nejaky nastroj na diagnostiku integrovany zvukovy karty.
Po přeinstalování systému a nejakym tom štourani uvnitř pc(vyčištění větráčku a přidání RAM) Najednou nejde zvuk.Nainstaloval jsem ovladače zvukovky, HW profily píšou že pracuje zprávně, zkontroloval jestli není zvuk stlumenej, nebo zvukovka zakázaná a zkusil všechno co mi radila nápověda ve windows xp.Vše se hlásí že v poho, ale zvuk žádnej.Repráky jsou správně zapojený.
Jen když jsem zkoušel, jestli je konektor ve správný díře, tak to vždycky vydávalo divný chrastění, jakmile sem se k jakykoli díře jen přiblížil, při zasunutí v repráčkách lupne, pak už nic. Repráky jsou v pořádku.
Mám strach, že odešel zvukovej čip.Ale napřed bych to chtěl ještě nejak ověřit, než koupim nejakou zvukovou kartu.

P.S.: typ desky v případě potřeby dodam, ted nevím, ptž nejde o muj komp a nemam ho u sebe...

předem dík

Reklama
Paulí
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Re: Odpálená zvukovka?

Příspěvekod Paulí » 25 srp 2009 14:29

Tó chřaštění a lupnutí je normální. Kdžy si vezmeš jen ten samostanek konektor do ruky a budeš po něm přejíždět prstem, tak to uslyšíš taky. Je to tím, že tvůj prst je vytváři odpor, kterým spojuješ vstup se zemí. Stejně tak, když to tam zasunuješ, tak se spojují, ale bez odporu a tak je to lupnutí silnější.

Jinak těžko říct, jestli je to skutečně v HW nebo SW. Jaký máš OS ?

pIVOshek
nováček
Stav:

Příspěvekod pIVOshek » 25 srp 2009 14:42

Ted je to na windows xp (sp2), už sem to zkoušel přeinstalovat...předtim to nešlo ani se SP3
Neni teda nejaky nastroj, ktery by otestoval jestli funguje ten integrovanej čip na desce? Jestli odešel, tak koupim nejakou levnou zvukovku a snad to pujde

Paulí
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Paulí » 25 srp 2009 14:47

O žádným nástroji nevím. Šlo mě zatím je o to, jestli nemáš Vistu, kde je to nastavení zvuku poněkud složitější. Sice zařízení píšou, že je vše v pořádku, je dobré ty drivery ještě doinstalovat.

Jakou máš zvukovku ? Jestli realtek, tak stáhni drivery z http://www.realtek.com/downloads/downlo ... Down=false .

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 25 srp 2009 15:22

V ovládací panely - Zvuk a zvuková zařízení máš vše správně? Systémové zvuky ve Windows jdou ?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

pIVOshek
nováček
Stav:

Příspěvekod pIVOshek » 25 srp 2009 16:15

Ovládací panely jsem kontroloval a vše v pořádku...počítač se vždyck když něco pustím tváří že hraje, ale zvuk z repráků(ani ze sluchátek, když je tam dám) nejde. Systémový zvuky taky ne.

Zpět na “Problémy s hardwarem”