Ahoj, mám v PC síťovou kartu Realtek RTL8139/810x Family Fast a z ničeho nic mi přestal jít net, když do kabelu připojím notebook, tak je vše ok, ale v PC mi karta hlásí nedostatečné nebo žádné připojení. Spadl software nwbo je poškozená karta a jak to zjistit? Odchozí pakety asi jdou, ale příchozí žádné. Díky
// Zas jeden nováček, co si při registraci nepřečetl pravidla:
// „Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.“
// problém s kartou – to je u tebe výstižný popis, plantážníku? Jednak slovo problém je zbytečné –
// my víme, že máš asi nějaký problém, když se ptáš. A „Problém s kartou?“ S jakou?
// Zablokovali ti platebná kartu? Zmačkalo se ti srdcové eso? Píská a šumí ti zvukovka? Grafárna kostičkuje? …
// Název jsem opravil; příště, prosím, zapoj mozek.
// Myloš
Z ničeho nic nejde net. Soft, nebo síťová karta?*
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: problém s kartou
Zkontroluj v Ovladací panely - síťová připojení, zda máš vše správně nastaveno, případně ve Správci zařízení, zda není u síťové karty ? nebo ! a též otestuj v příkazovém řádku, zda funguje připojení od poskytovatele - ping brána poskatovatele a stiskni Enter.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nastavení je v pořádku. Akorát nevím kde je to "otestuj". Hlásí mi to jen zařízení pracuje správně, ale přitom nejede.
Další věc: PC mám propojený přes wifi kabelem a notebook mám bezdrátově. Notebook jede naprosto bez problémů, ať už bezdrátově nebo když zkusím kabel z PC. Když jsem nastavil v PC IPadresu, podmasku a DNS úplně stejně jako na notebooku, tak na notebooku mi to hlásí že koliduje s jiným zařízením, tzn že to komunikuje. Ale z PC jen odcházejí pakety, ale na přijmutých je stále 0.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Z ničeho nic nejde net. Soft, nebo síťová karta?*
Přijatých je nula protože 2 zařízení mají stejnou IP což nesmí být - ty sice odesíláš data z jednoho a servery odpovídají na tu samou ip, ale vychází to tak, že si ta data vezme 2 pc se stejnou ip. Je to jako by v jednom bytě žili 2 muži a oba se jmenovali Jan Novák - pošťák by taky nevěděl komu má předat dopis, byť by dopisy posílal jen jeden z nich. Snad to pochopíš. Zkus ten fungující počítač vypnout a nech jen ten "problémový".
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Ale jo, to chápu, nastavení už jsem změnil zpátky. Nastavil jsem to tak proto, aby bylo zřejmé, že karta se přihlásí, ale jak vrátím nastavení zpět, tak jen odesílá a nepřijímá.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
A co tam teda máš nastavené teď? Automatickou konfiguraci nebo sis to nastavil sám na jiné hodnoty.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Zkusil jsem tam dát svoje hodnoty a nic. Tak jsem dal automatiku a nejde taky nic.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pomalu mi začínají docházet nápady. Napiš sem prosím konfiguraci jakou píšeš do fungujícího a jakou do nefungujícího pc.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus ping na adresu routeru.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Optika od O2 z ničeho nic pomalá 5Ghz Wi-Fi a také Lan Příloha(y)
od jkmaxfli » 14 črc 2024 11:06 » v Sítě - hardware - 40
- 12003
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
16 črc 2024 12:51
-
-
- 2
- 4157
-
od Kminek