Dobrý večer, v počítači jsem donedávna měl jeden HDD rozdělený na dvě partition. Nyní jsem ovšem koupil nový HDD a rozhodl jsem se, že ze starého HDD udělám jednu velikou partition. Data jsem na starém HDD přemístil pouze na jednu partition a prázdnou smazal. Na rozšíření staré partition s daty jsem využil Paragon partition manager. V půlce práce programu mi vypadl proud a po zapnutí program požadoval recovery cd, které jsem ovšem nevytvořil... Přes LiveCD PartedMagic jsem zjistil, že na celém HDD nemám žádnou partition, proto jsem využil aplikace TESTDISK, která partition s daty našla a obnovila. Poté jsem vložil HDD do jiného PC kde aplikace chkdsk začala obnovovat "osamocené soubory". Ovšem po následném prozkoumání je cca 90% dat poškozených, nejde otevřít nebo vykazují chyby. Chtěl bych vás tedy požádat, jestli by jste mi neporadili nějakou možnost jak data opravit.
P.S.: Zdržte se prosím komentářů, že jsem měl vše zálohovat atd.. Aplikaci Paragon partition manager jsem již několikrát bezproblémů použil a to ve mě bohužel vzbudilo falšený pocit bezpečí.
Poškozená data na obnovené partition
Re: Poškozená data na obnovené partition
Můžeš zkusit jako poslední možnost R - Studio, které leze sektor po sektoru a obnovuje data. Data se musí obnovit na jiný harddisk!!! Program nestačí mít demo, nesmí se u něj ani šáhnout na klávesu či myš (pravděpodobně), jinak budeš skenovat znovu několik hodin! Nemusí se to povést poprvé, skenování zabere klidně 5 hodin a více, budeš ho muset třeba opakovat (pro nekompletní načtení) klidně i 15x. Jestli data neobnoví tento program, klidně se s nimi můžeš rozloučit, možná ještě věnovat obnovovací firmě pár desítek tisíc a zkusit štěstí u ní, ale pochybuji.
Pořád říkám neberte úplatky, neberte ... teda nerozdělujte harddisky, nerozdělujte harddisky, nerozdělujte harddisky!
S R - Studiem (nejlepší program svého druhu) mám osobní zkušenost a to 2x, a velmi dobrou. Ale není to práce na chvilku!
Pořád říkám neberte úplatky, neberte ... teda nerozdělujte harddisky, nerozdělujte harddisky, nerozdělujte harddisky!

S R - Studiem (nejlepší program svého druhu) mám osobní zkušenost a to 2x, a velmi dobrou. Ale není to práce na chvilku!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 3045
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
13 čer 2025 13:22