Dobrý den, jsem v tomhle odvětví docela laik, takže bych se chtěl zeptat, čím bych moh rozvést internet, který přijímám wifi anténou a kabel mi jde přímo z antény do počítače po celém svém bytě. Mysím tak, abych mohl například na tento přívod internetu napojit další počítače a ne jen ten jeden, nebo jestli je možné šířit tím něčím co potřebuju i wifi signál po bytě, protože signál, který chytám svou anténou přímo v bytě není.
Doufám, že je tomu aspon trochu rozumět a moc děkuji za odpověd.
Rozvod wifi signálu po bytě
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Rozvod wifi signálu po bytě
Jestli jsem to správně pochopil, tak potřebuješ router.Já mám Asus WL 520 GC a jsem s ním spokojen.Můžeš k němu připojit čtyři počítače přes lan a dalších X počítačů pomocí wifi......
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro
A dá se na něj napojit ta anténa? Má to takový zvláštní šroubovací zakončení, ten kabel.
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Počkej teď tomu nerozumím.Tobě vede z antény normální síťovej kabel do pc ne?
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro
No z antény mi vede nejakej takovehjhle kabel: http://www.signamax.cz/product.jsp?artno=74121832 přímo do počítače, ale jenom jsem se chtěl zeptat, jestli pujde ten kabel napojit na ten router...
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Ten do toho ruteru co jsem psal já nepujde...Snad bude vědět někdo jiný.
to je divný že ti do pc vede koax asi budeš potřebovat před ten router zapojit modem
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
No mam v počítači wifi kartu. Takže potřebuju modem, ne router? Nebo oboje?
no ale jestli to je Wi-Fi antena tak to by si ten signal mel chytit na kazdym stroji kterej umi prijimat wifi a nepotrebujes nic upravovat
edit: precet sem si este jednou tvuj prispevek a koukam ze pises ze to v byte nechytas .... skousel si zjistit signal v bliskosti anteny?
edit: precet sem si este jednou tvuj prispevek a koukam ze pises ze to v byte nechytas .... skousel si zjistit signal v bliskosti anteny?
O radu jsem prosil, protože anténa je vystrčená nad oknem /zvenčí) a v pokoji vedle, ani v tom kde je ta anténa s oknem signál nechytám. Proto potřebuju rozvíst ten internet po bytě, abych moh připojit k internetu další pc, nebo notebook přes wifi.
- benik.martin
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Před rokem jsem řešil stejný problém jako ty, taky mi z antény vede stejnej kabel jako tobě. Ve své podstatě potřebuješ dvě zařízení. Jedno ti ten signál přijme a druhé vyšle. Takže potřebuješ 2x AP ( Acces Point). Existují však i AP, které zvládnou obojí, takže bys měl jen jednu krabičku. Ovšem s nastavením ti neporadím, mě to udělal technik od poskytovatele a nějak sem se nechytal 

zákl: MSI K9N6SGM-V
proc: AMD Sempron 3000+
RAM: 2GB DDR2 667 MHz - integr. graf: 256 MB
HDD: 149 GB
Windows XP Home SP3
proc: AMD Sempron 3000+
RAM: 2GB DDR2 667 MHz - integr. graf: 256 MB
HDD: 149 GB
Windows XP Home SP3
Dík za rady všem.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 5057
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
04 zář 2024 16:03
-
- 2
- 2903
-
od cobr4in
18 srp 2024 22:19
-
- 7
- 2961
-
od petr22
24 pro 2024 11:45
-
-
Jak změřit kvalitu signálu na iOS a Abdroid
od teichmann.ondrej » 20 pro 2024 14:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 3
- 2470
-
od teichmann.ondrej
20 pro 2024 20:07
-
-
- 7
- 5252
-
od peta501