Odpojená DVD mechanika

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Libi
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Odpojená DVD mechanika

Příspěvekod Libi » 03 zář 2009 10:15

A co by se pak mělo stát? Jde o to, že aktivní mechanika je vždy na 1 spuštěném účtu. Bez ohledu na to který to je..

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 03 zář 2009 10:18

Tak i nějak nerozumím, teď píšeš něco jiného než na začátku. Samozřejmě že je na spuštěném účtu, na nespuštěném není nic...nechápu.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 03 zář 2009 10:34

Jestli že lze přihlásit 2 uživatele naráz viděl bych to jako konflikt v žádostech o přístup k zařízení. Jak se PC chová pokud nejprve odhlásíte stávajícího uživatele a po té přihlásíte nového?
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Libi
nováček
Stav:

Příspěvekod Libi » 03 zář 2009 10:35

Sakra. Nevím jak to ideálně popsat jednou větou - omlouvám se... Zkusím to znovu.
Přihlásím se na jednom z účtů a vše pracuje tak jak má. Bez odhlášení se přihlásím na jiný účet a zde už mechaniky nefungují. Přepnu se na první spuštěný a tam vše funguje. Pokud chci na nějakém účtu použít mechaniku tak musí být tím prvním přihlášeným do systému.
Je to lepší?

Libi
nováček
Stav:

Příspěvekod Libi » 03 zář 2009 10:38

Jan Pašek píše:Jestli že lze přihlásit 2 uživatele naráz viděl bych to jako konflikt v žádostech o přístup k zařízení. Jak se PC chová pokud nejprve odhlásíte stávajícího uživatele a po té přihlásíte nového?

V tom případě to funguje OK. Právě toho jsem se bál. Nějak mi nejde na rozum proč by to nemělo fungovat :-( . Vše ostatní funguje normálně. Jo a asi jsem ještě nepsal že se jedná o Win Xp.

guest

Příspěvekod guest » 03 zář 2009 10:41

Já už tomu rozumím. Pokud jsi na 1. účtu přihlášený a přepneš na jiného uživatele tak je vše O.K. Pokud se ale přihlásíš na 2. účet a 1. není přihlášený, pak mechanika není vidět. Pak zkus co jsem psal. Přihlas se na 2., ve správci odeber ovladač a restartuj.

guest

Příspěvekod guest » 03 zář 2009 10:42

Samozřejmě že to normálně nefunguje. Pokud zapneš PC a přihlásíš se pod účtem č. 3 /třeba/ tak mechanika musí fungovat. /1. nemusí být přihlášena !/

Libi
nováček
Stav:

Příspěvekod Libi » 03 zář 2009 10:52

Omlouvám se, ale asi si stále nerozumíme - tedy spíš já. Normálně lze pracovat v několika přihlášených účtech na jednom PC a dle potřeby mezi nimi přepínat (admin, uživatel apod.). No a jde o to, že v tomto módu fungují mechaniky jen na tom prvním přihlášeném po zapnutí PC. bez ohledu na to který to je. Na ostatních ne. Možná že je to tak správně - nevím. Jen se mi to správné nezdá.. :?

guest

Příspěvekod guest » 03 zář 2009 10:56

Dobrá. :D Zapneš PC, přihlásíš se třeba pod účtem 2. a mechanika funguje, ale když se pak přihlásíš pod účtem 1., tak mechanika není vidět? Je vidět jen u té 2. co se přihlásila první. :lol:

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 03 zář 2009 10:59

Pokud se jedná o domácí PC .. Po té co jesm se prokousával obdobnými problémy s uživ účty přestal jsem je zcela používat. Všichni přistupujeme přez hlavní účet. Disk máme virtuálně rozdělen na systém a data pro každého člena rodiny a víme že pokud to není vyloženě nutné soukromý disk toho druhého je tabu.
Rozdělením disku se předešlo hádkám o místo dle mých zkušemostí pro jednoho člena rodiny dostačuje 100GB diskového prostoru zatím si u nás na místo nikdo nestěžoval.

Co se týče vašeho dotazu pokuste se zjistit zdali jsou v odhlášených účtech uzavřeny všechny programy, které by požadovaly přístup k diskové mechanice. Pokud máte v odhlášeném účtu otevřeno např.Nero pak se jedná o konflikt v žádostech o přístup k zařízení bo "nelze nacpat 2 tlusťochy do jedněch futer".
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Libi
nováček
Stav:

Příspěvekod Libi » 03 zář 2009 11:05

Blue Spirit píše:Dobrá. :D Zapneš PC, přihlásíš se třeba pod účtem 2. a mechanika funguje, ale když se pak přihlásíš pod účtem 1., tak mechanika není vidět? Je vidět jen u té 2. co se přihlásila první. :lol:

Přesně!

Libi
nováček
Stav:

Příspěvekod Libi » 03 zář 2009 11:09

Jan Pašek píše:Pokud se jedná o domácí PC .. Po té co jesm se prokousával obdobnými problémy s uživ účty přestal jsem je zcela používat. Všichni přistupujeme přez hlavní účet. Disk máme virtuálně rozdělen na systém a data pro každého člena rodiny a víme že pokud to není vyloženě nutné soukromý disk toho druhého je tabu.
Rozdělením disku se předešlo hádkám o místo dle mých zkušemostí pro jednoho člena rodiny dostačuje 100GB diskového prostoru zatím si u nás na místo nikdo nestěžoval.

Co se týče vašeho dotazu pokuste se zjistit zdali jsou v odhlášených účtech uzavřeny všechny programy, které by požadovaly přístup k diskové mechanice. Pokud máte v odhlášeném účtu otevřeno např.Nero pak se jedná o konflikt v žádostech o přístup k zařízení bo "nelze nacpat 2 tlusťochy do jedněch futer".

Souhlasím bez výhrad.. Mám ale takový osobní problém s tím, že když má něco nějak fungovat, tak ať to sakra funguje a využívá se to.. Pak je to trochu o tom jezdit v autě jen 4, protože 5 momentálně nejde zařadit.. (možná ne úplně ideální příklad, ale tak nějak to beru) :smile:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”