Omezený počet partition ? Vyřešeno
Omezený počet partition ?
Zdravím, díky škole jsem získal Win 7 avšak po "rozpartišnování" disků inistalátor 7ček zahlásil, že disk má již maximální počet partition a nelze na ni systém nainstalovat. Partition nejde ani naformátovat na NTFS - je stále unallocated... Jde to nějak obejít resp. vyřešit nebo mám smůlu? 

No stress, have fun.
Re: Omezený počet partition ?
Maximum jsou 4 oblasti základního typu, neboli primární a rozšířené.
Vytvoříš-li si ale rozšířenou oblast (nechová se jako partition, kterou lze naformátovat jako disk, nýbrž jako kontejner pro další oblasti), uvnitř této rozšířené oblasti si můžeš vytvořit téměř libovolný počet logických disků (logických partitions).
DOPLŇUJI:
Viz též http://cs.wikipedia.org/wiki/Partition
Vytvoříš-li si ale rozšířenou oblast (nechová se jako partition, kterou lze naformátovat jako disk, nýbrž jako kontejner pro další oblasti), uvnitř této rozšířené oblasti si můžeš vytvořit téměř libovolný počet logických disků (logických partitions).
DOPLŇUJI:
Viz též http://cs.wikipedia.org/wiki/Partition
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Supr... mám tu dva programy EASEUS Partition Manager 3.0 Home Edition a Paragon Partition Manager™ 9.0 Express ale ani v jednom jsem takovou moznost nenasel...

No stress, have fun.
Mělo by stačit kliknout do té rozšířené oblasti (možná pravým myšítkem) a zadat vytvoření logického disku.
K tomuto účelu (když už tu rozšířenou oblast máš) pak bohatě postačují dokonce i prostředky samotných Windows – Správa disků (Win+R → napsat
diskmgmt.msc a odentrovat).
K tomuto účelu (když už tu rozšířenou oblast máš) pak bohatě postačují dokonce i prostředky samotných Windows – Správa disků (Win+R → napsat
diskmgmt.msc a odentrovat).
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
já tu rozšířenou nemám právě... a nvm jak ji vytvorit..
No stress, have fun.
Re: Omezený počet partition ? Vyřešeno
Aha – jestli máš 4 primární, pak musíš jednu primární odstranit a namísto ní vytvořit rozšířenou. Doporučuji takovou, na které nemáš žádná data, která bys chtěl zachránit.
Zkus sem vložit screen ze Správy disků
Zkus sem vložit screen ze Správy disků
- Mýliti se je Myloš.
..tak teď už to chápu... mám právě 4 primární 2 od výrobce ntb 1 se systémem a 1 kde mám všchny data
takže teď už vím kde je ta chyba...

No stress, have fun.
Zpět na “Problémy s hardwarem”