nefunguje vyměněná grafika
nefunguje vyměněná grafika
Poraďte mi prosím. Vyměnil jsem v XP vadnou grafickou kartu Asus za novou ATi. Od nové jsem nainstaloval ovladač (nevím jak najít a smazat starý). Tato karta má jen dva DVI výstupy. nefungujevšak ani jeden (není signál). Co jsem udělal špatně. Mám dnes i nový monitor.
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: nefunguje vyměněná grafika
Možná že si právě neodinstaloval ty staré ovladače. Každopádně to udělej jako první a dej vědět. Ovládací panely / Správce zařízení / Grafické adaptéry / zvol svou starou GK / Odinstalovat 
Pokud to byla nVidia, tak by to mělo jít i přes Přidat nebo Odebrat programy / nVidia Drivers / Odinstalovat.

Pokud to byla nVidia, tak by to mělo jít i přes Přidat nebo Odebrat programy / nVidia Drivers / Odinstalovat.
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
jenomže já nevím, který ten ovladač je starý. Jak to poznám. Měl jsem tam původně kartu Asus EN8500GT 256 MB. Ted mám ATi Ge force.
Když rozkliknu ve Správci souborů Grafické adaptéry, tak tam mám napsáno : NVIDIA GeForce 7025/NVIDIA nForce 630a. Nevím, jestli to můžu v Přidat nebo odebrat programy smazat. Teď jsem připojen přes sdílenou grafiku.
V tom ovladači je NVidia Display, NVidia Ethernet, NVIDIA MediaShield, NVIDIA nForce PCI. Mám odstranit všechno, nebo jen to první - NVIDIA Display?
Nejde mi to..
Když rozkliknu ve Správci souborů Grafické adaptéry, tak tam mám napsáno : NVIDIA GeForce 7025/NVIDIA nForce 630a. Nevím, jestli to můžu v Přidat nebo odebrat programy smazat. Teď jsem připojen přes sdílenou grafiku.
V tom ovladači je NVidia Display, NVidia Ethernet, NVIDIA MediaShield, NVIDIA nForce PCI. Mám odstranit všechno, nebo jen to první - NVIDIA Display?
Nejde mi to..
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Zdravím,
Bylo by možné napsat, jaká je ta nová grafika - její označení? Ati GeForce to asi nebude...Na té grafice bude někde přímo napsané označení, tak to opiš. Pochybuji, že by na kartách ATi byl chip od NVidia:)
Jinak na ten nForce ovladač nesahej, to je ovladač základní desky (včetně integrované GK). Jak psal Spyke, jdi do ovládacích panelů, odtud odeber NVidida forceware driver, nebo podobně. Nevím přesně, jak jsou ty drivery značené. Případně udělej screen obrazovky a najdem to.
Jinak zkontroluj BIOSu, zda máš nastaven jako první grafický adaptér PCIE. Když zapneš PC, objeví se něco na monitoru? Nebo je tma až ve Windows - to by totiž znamenalo problém ovladače.
// Pokud má ta grafika vlastní konektory pro napájení, musí být zapojené všechny
// Další možnost by byla, že nestíhá zdroj
Bylo by možné napsat, jaká je ta nová grafika - její označení? Ati GeForce to asi nebude...Na té grafice bude někde přímo napsané označení, tak to opiš. Pochybuji, že by na kartách ATi byl chip od NVidia:)
Jinak na ten nForce ovladač nesahej, to je ovladač základní desky (včetně integrované GK). Jak psal Spyke, jdi do ovládacích panelů, odtud odeber NVidida forceware driver, nebo podobně. Nevím přesně, jak jsou ty drivery značené. Případně udělej screen obrazovky a najdem to.
Jinak zkontroluj BIOSu, zda máš nastaven jako první grafický adaptér PCIE. Když zapneš PC, objeví se něco na monitoru? Nebo je tma až ve Windows - to by totiž znamenalo problém ovladače.
// Pokud má ta grafika vlastní konektory pro napájení, musí být zapojené všechny
// Další možnost by byla, že nestíhá zdroj
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Tak grafika je Sapphire X1650 PRO ATi Radeon. Má dva výstupy DVI.
Dostal jsem k ní ovladače a nevím jestli můžu nahrát všechny. Jsou celkem tři, dva mají logo ATi a pod nimi je popis:
9-2_xp32_dd_ccc_wdm_enu_75974.exe a druhý je 9-8_xp32_dd_ccc_wdm_enu.exe.
Třetí je instalačka s názvem dotnetfx3setup.exe a tento instaluje Microsoft Framework 3,0.
Můžu instalovat všechny 3 ?
Jedu teď na sdílenou grafiku. Jakmile zasunu tento nový Sapphire, sdílená se samozřejmě odpojí a zčerná obrazovka a monitor píše: Nenalezen signál. Jsem připojen kabelem DVI - DVI.
Ve správci zařízení je NVIDIA Ge Force 7025/NVIDIA nForce 630a. Nevím, jestli je to ovladač té původní špatné grafiky, nebo té sdílené. Nevím, jestli můžu tento smazat. Pak asi ale nenastartuju obrazovku vůbec ? :-)
Moc děkuju za radu.
Dostal jsem k ní ovladače a nevím jestli můžu nahrát všechny. Jsou celkem tři, dva mají logo ATi a pod nimi je popis:
9-2_xp32_dd_ccc_wdm_enu_75974.exe a druhý je 9-8_xp32_dd_ccc_wdm_enu.exe.
Třetí je instalačka s názvem dotnetfx3setup.exe a tento instaluje Microsoft Framework 3,0.
Můžu instalovat všechny 3 ?
Jedu teď na sdílenou grafiku. Jakmile zasunu tento nový Sapphire, sdílená se samozřejmě odpojí a zčerná obrazovka a monitor píše: Nenalezen signál. Jsem připojen kabelem DVI - DVI.
Ve správci zařízení je NVIDIA Ge Force 7025/NVIDIA nForce 630a. Nevím, jestli je to ovladač té původní špatné grafiky, nebo té sdílené. Nevím, jestli můžu tento smazat. Pak asi ale nenastartuju obrazovku vůbec ? :-)
Moc děkuju za radu.
- Kenapuc
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Co máš za zdroj?
Potrebuji pomoc!: http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=7&t=44065
> Intel Core 2 Duo E8400 (3.0GHz)
> ATI Radeon HD4870 Toxic 1GB
> 2x 2GB DDRII Patriot 1066MHz (CL5)
> Intel Core 2 Duo E8400 (3.0GHz)
> ATI Radeon HD4870 Toxic 1GB
> 2x 2GB DDRII Patriot 1066MHz (CL5)
Zdroj mám Redstar OEM-01 350 W
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud Ti grafika nenajede už po zapnutí PC, tak ovladač s tím nemá nic společného. Zkontroloval jse ten BIOS? 

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
husnak píše:Ve správci zařízení je NVIDIA Ge Force 7025/NVIDIA nForce 630a. Nevím, jestli je to ovladač té původní špatné grafiky, nebo té sdílené. Nevím, jestli můžu tento smazat. Pak asi ale nenastartuju obrazovku vůbec ? :-)
Moc děkuju za radu.
Jak jsem už psal, je to ovladač celého chipsetu základní desky, včetně grafiky, a pravděpodobně Ti nevadí. I kdyby jsi ho smazal, a neměl jsi k žádné grafice ovladače, tak by systém najel v základním režimu VGA se standardním ovladačem. Problém tedy bude jinde.
Jakou máš desku? kouknu se po manuálu a na BIOS.
najed do Biosu...vypni integrovanou grafiku....a povol ve slotu PCI a musí ti to chodit....je to podobné jako se zvukovými kartami.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Buď je ta grafika vadná (zkusit v jiném PC) nebo nestíhá zdroj.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3317
-
od liborek
Zobrazit poslední příspěvek
07 úno 2025 17:00
-
- 0
- 1926
-
od TomoMoto
22 srp 2024 07:33
-
-
Grafika z bazaru cena cca 2-3000 Kč Příloha(y)
od michal84 » 15 bře 2025 14:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 38
- 14668
-
od michal84
11 dub 2025 10:54
-
-
- 7
- 3657
-
od martanius
17 led 2025 02:29
-
-
bitmapová grafika - úprava fotografií, retuše, filtry.
od zuzana3 » 10 kvě 2025 11:32 » v Design a grafické editory - 2
- 5197
-
od zuzana3
10 kvě 2025 17:31
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”