TIP: Můj osobní blog, postřehy ze života a IT

Napište nám o svých webových stránkách, dejte vědět o jakémkoliv jiném zajímavém webu

Moderátoři: Myloš, Mods_senior

Mr. Atsor
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

TIP: Můj osobní blog, postřehy ze života a IT

Příspěvekod Mr. Atsor » 19 zář 2009 21:39

Ahoj, rád bych Vás pozval na svůj osobní BLOG, kde naleznete tipy ohledně IT, PC všeobecně, rady a úvahy ohledně života a mnoho dalšího.

Blog jede na systému Wordpress doplněném mnoha pluginy a mou osobní prací (úpravy šablon, jejich překopání atd), učím se na tom PHP a CSS, takže se nedivte... :)

Rád bych našel nové čtenáře a komentátory. Informuji tam i o svých dalších projektech, ale 80% článků je z oblastí PC a podobně. Pokud se Vám blog bude líbit, můžete se stát pravidelným čtenářem. Máte-li podobný blog a čtete ten můj (nejlépe i komentujete), rád vyměním odkazy ;)
"Přátelství postavené na virtuálních identitách je jen šidítko, kterým ukájíme vlastní duše trpící více či méně syndromem osamělosti."

Reklama
alenka_v_říši_divů
Level 6
Level 6
Stav:

Re: TIP: Můj osobní blog, postřehy ze života a IT

Příspěvekod alenka_v_říši_divů » 20 zář 2009 01:08

Špatný...přečetl sem si první článek,kterej na mě vybafl /Pití alkoholu, kouření a další závislosti? K čemu/? a chybí mi tam bohužel objektivita a alespoň trocha rozumné psychologie... ale věřím,že si to najde příznivce :)

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 20 zář 2009 02:10

Bohužel mi to nedalo, první článek mě svým titulkem zaujmul, klikl jsem tedy na 'Dočíst..' a záhy mile zjistil, že není ani nikterak dlouhý. Řekl sem si tedy, že tomu dám šanci a počtu si. Nevím co sem čekal, ale nyní je již jasné, že to byla chyba.

První článek a hned vím, že byl i poslední.
Bohužel! Je totiž možné, že ostatní články jsou již seriózní, objektivněji napsané a se zajímavým obsahem, jinak řečeno nějakým způsobem přínosné nebo alespoň lákavé. Vím, že blog je místo pro vyjádření autorových pocitů, myšlenek a tak, ale stejně mi to nedá - když už nás na ten web lákáš. Bez urážky, ale takovýchto 'blábolů' je na netu nesčetně, ne kvůli tématu, ale kvůli obsahu/neobsahu. Když se teď snažím vzpomenout, co jsem to vlastně četl, vybavím si jen následovné - úvaha nebo spíše projevení autorova subjektivního a omezeného pohledu na věc/problematiku, celé mi to přijde jen jako slohové cvičení 'mladíka', který do některých věcí buď nevidí nebo je prostě nechce pochopit a z nějakého mně neznámého důvodu má touhu sdělit to světu.

Kdyby tento článek měl alespoň nějaký obsah (vím, že se opakuji) - názor jednoho, ač se třeba může zdát někomu jinému špatný, nic nemění na faktu, že někdo to tak vidí a ostatní to prostě musí tolerovat - ale! Článek, který jsem si přečetl toto nemá, bohužel je to jen změť, s prominutím, hloupých otázek, které se snaží donutit čtenáře k zamyšlení, a povrchních zkonstatování, čímž autor ukazuje, dle mého jen, že některé věci nechápe, a článek tak svědčí víceméně jen o jeho zahleděnosti, případné netoleranci a neochotě otevřít oči. Opravdu nic proti Tobě, jen ten článek ve mě vyvolal (bohužel) negativní pocity. Ale co, jak se říká, i špatná reklama je reklama.. :D

Vím, že bych to měl spíše napsat na komentářů na Tvém blogu, ale nějak se mi tam už nechce vracet. Čili se tímto omlouvám za OT - pokud to tak bude bráno.

Hodně štěstí do budoucna.. :wink:

// Spajku (Spyke), prosím tě, čleň dlouhé texty do odstavců, bo jinak se nedají číst.
// Opravil jsem; příště na to, prosím, mysli. Dík.
// Myloš

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 20 zář 2009 02:16

Mr. Atsor:
I když jsi daný web nedal k hodnocení (co jak udělat lépe…), neodpustím si drobnost:
Maličká písmenka, která si navíc ca. téměř 20 % návštěvníků (jsou v pt nebo px) nemůže zvětšit. Přimlouvám se za větší písmenka.
Jinak se mi stránky stran vzhledu a použitelnosti líbí.

Přeju ti, abys našel jak čtenáře (přidal jsem si do RSS), tak autory.
A hlavně výdrž – znám spoustu skvělých autorů a spoustu skvělých projektů, například:
ale frekvence článků je škoda slov.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Mr. Atsor
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Mr. Atsor » 20 zář 2009 08:50

alenka_v_říši_divů; Spyke: Oboum děkuji za kritiku, ale jako kritiku to brát nemohu. Jak již zaznělo, článek je postaven na osobním názoru na daný problém autor - mém názoru. Napsal jsem článek, kde popisuji svoje postavení k dané věci a ptám se na důvody, které mi zatím nikdo jasně neobjasnil. Článek má obsah, jen je třeba jej chápat autorův názor a né nějaké psychologické myšlení nebo co. Čtenáře docela mám a zatím jsem měl poměrně dobrou kritiku. Pravda, kvalitní kritika padala spíše ze strany menšiny, tedy těch, co mají stejný názor a spíše nepijí, nekouří, ale to už není můj problém, že se většina nevyjádří, nenapíše svůj názor, svoje postavení k věci a jen zbaběle mlčí. Tím nechci urazit Vás, pánové, ale chci tím jen říci to, že článek neměl nikoho nijak poučovat a neměl mu říkat co a jak dělat (jak tomu u většiny mých článků je), ale měl jej seznámit s mým míněním a to je vše...

Myloš: Děkuji. Písmenka jsem zvětšit zkoušel a moc hezky to nevypadalo, ale během dneška se na to ještě podívám a zkusím to krapet více zvětšit. Bloguji již skoro rok (10 měsíců), mám tam kolem 130 článků, věřím, že vydržím ;) Zhodnotit jsem to samozřejmě chtěl... :bomb:
"Přátelství postavené na virtuálních identitách je jen šidítko, kterým ukájíme vlastní duše trpící více či méně syndromem osamělosti."

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 20 zář 2009 22:40

Mr. Atsor:
Není potřeba písmenka zvětšovat příliš, ale když přidáš 1px (body {font-size: 13px;}), prokoukne to k nepoznání.
V zásadě bys mohl tu velikost nadefinovat pro pouhý odstavec (<p>), kde se výše uvedená deklarace projeví a kde je změny nejvíc zapotřebí.

Osobně namísto jednotek px, které nejde zvětšit v IE 6, doporučuji procenta či klíčové slovo.
13px odpovídá plusminus velikosti small.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Mr. Atsor
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Mr. Atsor » 21 zář 2009 16:38

Zvětšeno :) Díky ;)

george
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod george » 21 zář 2009 17:52

Tvoje stránky se mi líbí jsou na internetu mezi těmi pěknými. Za ty se stydět nemusíš a můžeš je s klidem nabízet k přečtení. Jsou i docela vypracované. Na obsah ještě dozraješ a trvá to roky a lecos se změní, nebudeš mít čas a možná je opustíš kvůli podnikání nebo cestování.
Publicistická a intelektuální zralost se dostaví časem a zdá se, že máš dobré základy.
Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...

Mr. Atsor
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Mr. Atsor » 21 zář 2009 19:27

george: Pokud omluvíš, tak na tvůj příspěvek jsem reagoval zde. Chtěl jsem si rozšířit autorské myšlení a komentář mě velice zaujal. Děkuji za něj a omlouvám se za použití avataru, pokud ti to bude vadit, smažu jej ;)

george
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod george » 22 zář 2009 00:02

Internet je děsnej smeťák (smetiště) Pracuji převážně na aplikacích Google (Blogger.com) jako webmaster ve fóru odpovídám ze svých zkušeností na dotazy.Tam se někteří zlobí, že jejich stránky na webu Google neindexuje. Někdo není pracovitý a skromný a ty své úděsné stránky (bez kvalitního obsahu) hledá ve výsledcích a viní roboty. Mít dobré stránky je ovšem pokora a dřina, dobré práce si booti (jsou dobře nastavení) všimnou a indexují. Dobrá práce se může a má kopírovat od úspěšných. Cituji: z http://credo-e.blogspot.com "Zjistěte si, co dělají úspěšní lidé. To je vše co se musíte naučit.
Kopírovat neúspěšné nepovede k jinému výsledku než oni sami mají.
Kopírovat úspěšné je ale o cestě k výsledkům těch úspěšných.
Je mnohdy až úsměvné pozorovat člověka, kterého něco učíte a on aniž by to vyzkoušel, vám ten váš návod mění a říká, že podle něj to bude fungovat líp.
Je slušností, říci že na jeho slovech něco je. Je ale povinností se podívat jakými výsledky jsou jeho slova podložena. A nejsou-li tam ty výsledky, nemají jeho slova váhu.
Kopírujte jen to úspěšné.
To je cesta k úspěchu (přece nechcete opakovat všechny chyby, které už někdo udělal)." george
Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...

Mr. Atsor
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Mr. Atsor » 22 zář 2009 07:19

Chceš tedy říci, že jsem si bral příklad ze špatných blogů? Ve článku jsem například jeden zdroj uváděl :)

george
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod george » 22 zář 2009 10:54

To není adresné, jenom postřehy ze života a IT (jak je téma založeno) Jsem o nějakou tu generaci starší a tak je to třeba pochopit v hlubším kontextu.

Zpět na “Web-tipy a vaše weby”