Spooler SubSystem App - Windows Vista

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

juk
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Spooler SubSystem App - Windows Vista

Příspěvekod juk » 23 zář 2009 21:25

Mám opakovaný problém s nemožností tisku na PC s OS Windows Vista Home Basic (32 bitová verze).
Souvisí to s programem Spooler SubSystem App.

Už jsem nad tím strávil několik desítek hodin (už jsem to řešil asi čtyřikrát :crazy: ). Vždycky jsem to sice nějak vyřešil - mnoho restartů, nouzových režimů, editace registrů, vytahování kabelů, vypínání tiskáren ... Ale pořád se to vrací, takže bych moc rád tomu rozuměl, abych věděl, kde je chyba.

Proto budu vděčný za jakoukoliv radu nebo zkušenost s tímto problémem. :smile:

Původní PC (tady jsem tento problém řešil třikrát) - kancelářské PC, dvoujádrový procesor Intel, 2 GB paměti
Nové PC, které je místo původního (to jsem řešil právě dnes) - kancelářské PC, dvoujádrový procesor Intel, 2 GB paměti

Na počítači jsou nainstalovány všechy aktualizace OS, včetně SP2.
Na počítači je pouze běžný SW nic speciálního.
Počítač je ve firemní síti, cca 10 strojů, síť je jako pracovní skupina (NE doména), Vista a Windows XP.
K tomuto počítači jsou připojeny 2 místní tiskárny:
- běžná laserová HP 1018 , připojená přes USB port (ale zkoušel jsem i HP 1020, a to se stejným úspěchem, tedy spíše neúspěchem)
- termotiskárna na štítky Citizen CLP-621 , připojená přes USB port
Na obě místní tiskárny mám nejnovější ovladače do výrobce, oba uvádí vhodné pro Vistu.
Na ostatních PC v síti jsou ještě další tři tiskárny - černobílá laserová, barevná laserová a termotiskárna na šítky.

V nějakém momentu přidávání a sdílení tiskáren na tomto počítači to ukáže hlášku (nevím přesně), že Spooler SubSystem App přestal fungovat .
Od té doby už nefunguje korektně žádný tisk - ani na místní tiskárnu, ani z jiných PC na zde nasdílené tiskárny a dokonce ani z tohoto PC na ostatní v síti nasdílené tiskárny.

Našel jsem tuto pomoc:
http://support.microsoft.com/kb/810894/cs
S pomocí toho to sice můžu trochu opravit, ale ani potom se to nechová úplně bezchybně a korektně.

Myslím že to určitě není nějakým virem nebo jiným škodlivým programem

Napadá mě:
- mohlo by vadit, že jsou k jednomu PC připojeny 2 různé tiskárny přes USB??
- není nějaká konkrétní aktualizace Vista, která způsobuje tento problém??
- lze nějakým způsobem mít spolehlivou kontrolu na tím Spooler SubSystem App (předpokládám, že se tomu říká tiskový server)??

Tak prosím .... :wink:

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”