Zvuky klávesy "fn"

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Michael99
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Zvuky klávesy "fn"

Příspěvekod Michael99 » 28 zář 2009 23:33

Zdravím Vás,

měl bych skromný dotaz,....mám notebook sony vaio a když chci změnit hlasitost nebo úroveň podsvětlění, dělá se to asi jako u všech notebooků přes klávesu "fn" plus F2, F3, F4.....a mě to při zmáčknutí pípne....ten zvuk mi rozčiluje hlavně když je noc a úplný ticho. Nevíte kde to zakázat nebo jak se toho prostě zbavit? Zkoušel jsem to přes ovládací panely a zvuky a zvuková zařízení, kde jsem jakékoliv systémové zvuky zakázal, ale nic naplat, tohle si pípá furt. Za každou radu děkuju.

Reklama
Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Re: Zvuky klávesy "fn"

Příspěvekod Myloš » 29 zář 2009 00:05

Zkusil bych hledat buď v BIOSu, nebo v ovládacích panelech / možnosti usnadnění / ozvučení kláves, případně bych ještě zkusil, jestli nebude něco ve Službách.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Michael99
nováček
Stav:

Příspěvekod Michael99 » 29 zář 2009 00:16

Bios jsem prošel ještě než jsem napsal ten dotaz a krom vypnutí úvodní animace, nastevení hlasitosti (výchozí) a ještě jední prkotiny s displejem tam není vůbec nic. Co se týká usnadnění, taky tam nic není...a služby jsem nějak nenašel :oops: Ale děkuju.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 29 zář 2009 00:33

Služby se hledají například tudy:
Win+R, napsat services.msc a odentrovat
nebo
pravé myšítko na Tento počítač / Spravovat / Služby
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 29 zář 2009 09:21

Něco podobného se mi stalo s klávesou Del. Pomohlo mně přeinstalovat ovladače od zvukovky. Vyzkoušej taky a uvidíš.Jedná se o takový ten nepříjemný zvuk speakeru, co?
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Michael99
nováček
Stav:

Příspěvekod Michael99 » 29 zář 2009 12:57

Zkusím mrknout na ty ovladače.....přesně tak, nepříjemnej zvuk speakeru...navíc úroveň pískání vychází z nastavené hlasitosti, takže je to dost otravný...

melior
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod melior » 29 zář 2009 13:54

Na noteboocich jsou specialni klavesy ovladany primo programky od vyrobce (v Tvem pripade sony vaio).

Ikony k nim byvaji vpravo dole mezi ostatnimi, nektera z nich by mohla patrit primo softwaru ovladajicimu funkcni klavesy. Muze to jit vypnout jeste primo v tomto. Nebo v nabidce Start mezi nainstalovanymi programy (napr. Sony Vaio software and utilities ale to jen hadam nazev).
if (count(legs)==6) bug
else feature;

Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České

Michael99
nováček
Stav:

Příspěvekod Michael99 » 01 říj 2009 01:15

Tak sem tu opět s další prosbou o radu....včera mi funkční klávesy fungovaly a teď můžu mačka tlačítko "fn" jak chci a nic nefunguje..nevíte čím to je? Našel jsem si na stránkách sony ovladače pro můj notebook, ale nejsem si úplně jistej, který ovládají ta funkční tlačítka...poradíte?
Je to zde: http://esupport.sony.com/US/perl/swu-li ... l=VGNSZ220
Děkuju moc.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 01 říj 2009 14:52

Podle mě asi tenhle:
Notebook Control and Utilities - Original - Sony® Notebook Utilities - u něj je napsáno "This utility enables the Hotkey functionality."
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Michael99
nováček
Stav:

Příspěvekod Michael99 » 01 říj 2009 16:21

No to jsem si včera taky myslel a tak jsem to nainstaloval, zrestartoval počítač a tlačítka ani přes to nefungují:(

Zpět na “Problémy s hardwarem”