Samovolné zapnutí notebooku

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Samovolné zapnutí notebooku

Příspěvekod Owner » 02 říj 2009 16:07

K té síťovce : Daný "záškodník" by musel znát MAC adresu síťovky a v ní by muselo být povolené Wake On Lan.
A to mi připadá nepravděpodobné.
Když tomu tak je: Pro vyřešení problému vypni v BIOSU Wake On Lan .
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

Reklama
Body
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Body » 02 říj 2009 17:50

Když já nevím, jak se ten Bios spuští, kde to vůbec najdu... :cry: :huh: Já vím, smutné, jsem laik

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 02 říj 2009 20:12

Cesta do BUOSu: při startu počítače je hned na první černé obrazovce s bílým textem napsáno, jakým tlačítkem se dostaneš do BIOSu. Nejčastěji je to tlačítko DELETE, ale liší se to desku od desky. Bývá tam napsáno "Press DEL to setup Q-FLASH" nebo něco podobného. Stisknout požadované tlačítko musíš stihnout ještě než začnou nabíhat Windowsy.
V mém případě BIOSu je potřebná funkce v položce Power Management Setup - najedeš na ni šipkami, ptvrdíš Enterem a otevře se ti nižší úroveň menu, ve které já mám také položky Modem Ring on a PME Wake Up. U obou položek má být hodnota Disable. Pokud tam máš hodnotu Enable, najeď na položku kurzorem, dej Enter, z nabídnutých hodnot vyber šipkami Disable a potvrď Enterem.
Dole na obrazovce bývá stručný návod pro pohyb v menu BIOSu, tam se dozvíš, jakou klávesou nebo kombinací kláves uložíš změny a opustíš BIOS. Pokud by se nedařilo, povolej raději někoho zkušenějšího, některé neuvážené změny BIOSu můžou způsobit problém. Naštěstí snad všechny BIOSy mají také položku Default, kterou se volí původní nastavení od výrobce.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

kolombo.
nováček
Stav:

Příspěvekod kolombo. » 02 říj 2009 20:31

Mám taky HP4510s, do \biosu se dostaneš přes HP credential manager, najdeš tam setup a spoustu věcí k odškrnutí... Osobně si myslim, že důvodem toho samovolného zapínání je právě tato všemocná utlita, ale ještě jsem na ní nevyzrál...

Body
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Body » 02 říj 2009 22:16

Tak jsem dal u položky Wake on Lan - Disable a 2x už sem vypnul počítač, a ani jednou se nezapnul, takže super! (Hlavně to teď nezakřiknout)
Akorát ty kontrolky od LAN portu pořád blikají i po vypnutí PC, chápu, že teď budu vypadat jako rozmlsany, ale nevite jak na ne, kde toto nastavit v tom BIOSu? Spim totiz kousek od noťasu, a to blikání není moc příjemné, ale hlavně, že už se nezapíná.
Jinak díky ti moc Mmmartine, jsem ti moc zavázán....

Body
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Body » 02 říj 2009 22:17

A do prd...e, zakřikl jsem to, tak jdu si prohlédnout BIOS detailněji....

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 02 říj 2009 22:23

Teď se mi nechce vypínat počítač, abych zjistil, jak je to s blikáním kontrolky při vypnutém počítači, ale pokud se kontrolka nedá vypnout softwarově, vypni je hardwarově: přelep jí nějakou neprůsvitnou lepenkou. :smile:
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 02 říj 2009 23:10

Pokud zdroj v pc/notebooku dodává napájení v režimu stand-by do ostatních komponent,tak s tím u notebooku nic neuděláš.Prostě to při zasunutém kabelu svítit bude vždy. U pc je situace jiná,obvykle stačí přehodit jumper.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog

peacoq

Příspěvekod peacoq » 03 říj 2009 01:21

Jeslti se nepletu, tak toto zamezeno ''wake up'' je nutne delat pri odpojeni od internetu, protoze v opacnem pripade deaktivujes neco co je vlastne aktivni, a je to stejny pripad, jako kdyz nemusi jit odinstalovat antivir, jesltize ho pred tim neukoncis, a nebo samotne upozorneni pri vypinani PC, ze nejaky progrma je stale v cinnosti a ze ho mas nejprve ukoncit, a tak podobne.
Kontrolka pripojeni by mela zhasnou vzdy, pri vypnutem PC nema co, a nic, svitit.
(to ta kontrolka sviti stale?, at jiz ses pripojen na kabel a nebo vypnes pc na baterce? rezim stand-by (tj. treba svitici dioda na televizi = stnad-by, kdyz ji vypnes jen dalkovym ovladacem a nevypnes tv knoflikem na bedne) pri vytazeni napajeciho kablu de-fakto nekonci, protoze ho nahrazuje baterka, i kdyz to neni zase tak jednoznacne, ale system napajeni je zachovan a tedy rezim stand-by je teopreticky stale aktivni - protoze je stale priptomen zdroj/baterka aktvine zapojeny do systemu)

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 03 říj 2009 09:21

Notebooky mají dva režimy stand-by.
Jeden při zapnutém adaptéru
Zde si notebook dovoluje napájet i síťovku a další věci,protože má přísun energie,vše poté nabíhá rychleji.
Druhý ,kde je přítomna jako zdroj jenom baterka
Notebook je v režimu stand-by,ale napájí jen zapínací okruhy,jinak nic víc.Spotřeba je minimální,proto v tomto režimu m§že být x let.

Alespoň takto je tomu u mého AOA 110-BW a dalších notebooků,se kterými jsem měl tu čest pracovat (Aspire 5315,Extensa 5230).

Body
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Body » 03 říj 2009 13:49

Lidi děkuji Vám moc za pomoc!!!
Pro ostatní, co mají stejný problém (Hlavně pro tebe Kolombo), tento problém není v nastavení BIOSu, ale v nastavení síťové karty:
1.) klikni na Počítač pravým tlačítkem, Spravovat, Správce zařízení, Síťové adaptéry, rozklikneš a vybereš síťovou kartu, klikneš na ní pravým -Vlastnosti, pak dej záložku Upřesnit, vyber Možnosti nastartování: tam dej Žádné, pak klikni na záložku Řízení spotřeby a zruš zatrhnutí možnosti Povolit zařízení probouzet počítač..... A budeš mít vystarané a dokonce ty pitomé kontrolky přestanou blikat:-) Hodně štěstí.
A všem, kteří jste se mi snažili pomoc, moc děkuji :wink:

P.S. Problém je sice vyřešen, ale odfajfknu ho až zítra, ať si ještě Kolombo aj., mohou přečíst úspěšné řešení.

kolombo.
nováček
Stav:

Příspěvekod kolombo. » 03 říj 2009 14:40

ok super díky moc, snad už to teď přestane... každopádně to hoši u HP moc nevychytali, takováhle přiblblá chyba...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Samovolné vypínání PC
    od Jirin » 06 kvě 2025 07:14 » v Problémy s hardwarem
    19
    17977
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    06 kvě 2025 22:44
  • Samovolné vypínání PC
    od TomAtom » 18 lis 2024 16:19 » v Problémy s hardwarem