WEB: Prosím o kritiku mého projektu Vyřešeno

Napište nám o svých webových stránkách, dejte vědět o jakémkoliv jiném zajímavém webu

Moderátoři: Myloš, Mods_senior

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: WEB: Prosím o kritiku mého projektu

Příspěvekod Myloš » 09 říj 2009 20:59

Tomina píše:Nesnáším dnešní moderní typy, kde jsou všude samé animace apod.
Animace jsou „out“ už stopadesát let; sláva animovaného gifu je ta tam.

Tomina píše:Galerie je udělána jako prezentace, stačí stisknout play..není třeba nic překlikávat. Osobně se mi to více líbí jak pop-up okna či lightbox, který na slabších počítačích nefunguje korektně.
U tvé galerie vidím jednak problém v enormní datové velikosti fotek – i při dnešních rychlých webech mi 1,2 MB přijde poněkud dost. Může za to 32bitový PNG – kdybys to sloučil s bílým pozadím a uložil jako JPG v podle mě dostatečné 85% kvalitě, hned jsme na vcelku snesitelných 156 KB:
maso.jpg
JPG uložený GIMPem v 85% kvalitě + 1×1 1×1 1×1

PopUp okna můžeš opsat ode mě a pokud jde o náročný lightbox, má řadu méně náročných klonů, například Greybox (viz jeho nasazení v praxi).
Beztak si myslím, že náhledová galerie (i s možností slideshow, to bych nerušil) je lepší varianta, protože člověk nemusí konkrétní fotku hledat a ví, kolik jich je.

Mr. Atsor:
Tvé ultranegativní hodnocení opravdu nechápu. Pak mi řekni, jak (třeba kolika body) bys hodnotil následující weby, když Tominův hodnotíš slovem strašný:
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Reklama
Stene
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Stene » 09 říj 2009 21:05

Souhlasím s Mylošem. Naopak nechápu důvod kritiky Mr. Atsora

Mr. Atsor
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Mr. Atsor » 09 říj 2009 21:14

Tomina píše:A co mi třeba konkrétně napsat, co změnit ? Jaká grafika se líbí tobě ?

Já jsem ti to ale napsal.
Grafika má strašnou kvalitu, horní menu se k tomu vůbec nehodí, pozadí by se dalo udělat lepší a znova kvalita, kvalita, kvalita. Navíc je ten web moc vysoko a ty buttony vdole?

Například ty nápisy v dolních rozích vzhledu, připadají mi strašně rozmázlé -> nekvalitní.
Nesedí mi k tomu menu, jaké jsi udělal. Podle mě je to ze základních sbírek Frontpage, aspoň takové tam jsou).
Nehledě na to, že tento header mi připomíná web jakési hry, moderního zaměření nebo filmu, klanu a tak. Vyplň jej nějakou fotografií třeba té prodejny nebo fotkou masa všeobecně. Ať navodíš prostředí masomarketu...)

Myloš: Kamarádem, nezlob se, ale mě jsou asi příklad weby, jako má Český meteorologický ústav. V tomto topicu hodnotím web kamaráda nahoře. Nehodnotím cizí weby a píšu svůj osobní názor na jeho dílo. Tvorbou webů se docela zabývám (CENZURA, Atsor.cz...) a dokáži si o sobě tvrdit, že vím, jak vypadá web na úrovni a jak pod úrovní. Pokud jsem někoho urazil tím, že jsem řekl svůj názor a poukázal na hlavně designové chyby na webu, tak se omlouvám. Pokud se ale chceme spokojit s weby této kvality a jen je chválit, tak to daleko nedotáhneme a ten Chmi.cz by to měl dotáhnout do učebnic HTML. Nechci po něm, aby dělal prvotřídní weby (ani já je na začátku nedělal a dnes sám neudělám pořádný web bez nějakého CMS), ale alespoň mu chci říci jeho chyby, kterými se člověk nejvíce učí a i já se tak nejvíce naučil. Pokud to dělám špatně a web je tak skvělý, tak už skutečně raději mlčím... ;)
"Přátelství postavené na virtuálních identitách je jen šidítko, kterým ukájíme vlastní duše trpící více či méně syndromem osamělosti."

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 09 říj 2009 21:31

Mr. Atsor
Tobě jsou příkladem weby, jako má Český meteorologický ústav a zároveň tvrdíš, že se tvorbou webů docela zabýváš? Jestli děláš takové bastly, jako má ČHMÚ, tak to teda potěš pr… – v takovém případě si o tvém vkusu a znalostech webdesignu dovolím pochybovat.

Nehodnotíme tu sice meteorologickou hrůzu, ale web, který používá jezdící texty, centruje texty, nemá :hover odkazů a co podstránka, to naprosto jiný svět bez přinejmenším aspoň jednotícího menu, takový web je pro mě etalonem hnusu, nepřístupnosti a nepoužitelnosti.

Nikdo po tobě nechce, abys Tominův web opěvoval jako dokonalost samu, ale slovo hnus je naprosto neodpovídající.
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.

Mr. Atsor
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Mr. Atsor » 09 říj 2009 21:41

Myloš: Absolutně si nepochopil mou ironii. K tomu nemám co říci. Vyhledej si alespoň něco málo o mě samotném a můžeme se bavit dál.

Navíc razím přísloví: Neumíš-li udělat web sám tak, aby vypadal jako web dnešní doby, použij CMS a ten si předělej dle svých představ a pak se začni učit dělat weby sám. Lepší než strašit lidi.
"Přátelství postavené na virtuálních identitách je jen šidítko, kterým ukájíme vlastní duše trpící více či méně syndromem osamělosti."

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 09 říj 2009 22:36

Mr. Atsor:
Dobře, tak jsem nepochopil ironii. Ale i když Tominův web není nějak zvlášť krásný, trvám na tom, že není strašný.

CMS pro začátečníka? Ne.
Pokud člověk chce dělat weby a není grafik, pak ať si buď grafika zaplatí, nebo sáhne po nějaké free šabloně; i slušné free šablony existují.
Oproti tomu kód se z CMS po mém soudu moc nenaučí – neznám systém, který by měl opravdu pěkný (nejen validní;to není zas tak důležité, ale především sémanticky srozumitelný bez pitomostí), aby si člověk studováním takového kódu udělal dobré návyky – studováním generovaného kódu si osvojí spíš zlozvyky.
Pokud budoucí kodér nechce všechno hned, za 1–3 měsíce (podle píle a věnovaného času) umí sémantické HTML jak když bičem mrská (bo může vypustit pičičárny jako <font>, <center>, align="něco", <big>, <bgsound>, <u>, <strike>, <s>…).
No a pak se zvolna začít učit CSS.

Mr. Atsor
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Mr. Atsor » 09 říj 2009 23:19

Myloš: Ne, jeho web je krásný ;)

Mě například hodně naučil systém phpBB3, který mi dal základy HTML (ano, ty pičičárny jsem pochopil až později, že se asi používat nemaj, ale naučil mě nejvíce). CSS jsem se začal učit díky Wordpressu, kde jsem začal upravovat šablony, různé pluginy tak, aby do šablon zapadly a podobně. Zaznělo zde příslovi: Někdy je málo i dost. Proto si myslím, že i malý systém dokáže hodně naučit.

Navíc si myslím, že dělat web a dělat grafiku má od sebe daleko. Pokud si chceš dělat sám i grafiku, je docela dobré umět co nejlépe CSS + v čem to chceš mít (HTML, PHP, jiné, kombinace) a tak dále. Já si grafiku nikdy nedělal (celkového webu, vždy jen malé prvky). Nechce se mi to ani platit. Ani toto fórum nemá placenou grafiku, ale základní (úplně nejzákladnější vzhled) s úpravami, které zvládneš podle návodů na phpbb.tld (.cz, .com., .sk...) a (nebo) se základy CSS. Sám jsem začínal od píky a tvořil ve Fronpage webíky s tapetami, vtipy a podobné nesmysly, které ma každý blogísek. Pak jsem přešel na Joomlu!, pak phpBB3, pak Wordpress a další a další. I přesto, že si neumím nakódovat vlastní systém, tak si myslím, že tvořím dobré a kvalitní weby. Aspoň podle kritiky (kterou také dostávám silně sežrat a hned se neoháním tím, že to nemám nejhorší a někdo jiný to má ještě horší) si vedu dobře.

Abych to ukončil. Ten web se mi nelíbí po grafické stránce. Jeho autor je začátečník, který se učí, což je dobře a chválím mu to. Doporučil jsem mu maličkosti, které by mohl vylepšit. Dostal jsem za to kotel, nevadí mi to a je mi to u pipičárny (to slovo se mi zalíbilo). Dal jsem rady, kterých jsem sám dostal mnoho a i jsem jich mnoho rozdal. Pokud je autor vezme v potaz nebo se podřídí převážně laické většině, to je jeho věc. I tak se to dá budovat. Na budoucí poměry webu (kolik? 10 lidí denně maximálně přijde za nějakým vážným účelem, web na to prostě není zaměřen) to stačí. Zda-li jsem napsal kritiku moc tvrdou, tak se omlouvám, ale tohle není design na pochvalu a pro mě skutečně je strašný. :x :lol:

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 09 říj 2009 23:28

Ale nedostal jsi kotel, alespoň ode mě ne.
Tvoje rady jsou dobré a snad si z nich Tomina něco dobrého vezme.
Jediné, s čím jsem s tebou (a to ovšem opravdu velice silně) nesouhlasil, je hodnocení strašné. To je to jediné, co mi na tvých slovech přišlo nepatřičné. Proto jsem ti odkázal ty šílenosti, protože jestliže je Tominův web strašný, pak se ty mnou odkazované nedají vůbec hodnotit.

Mr. Atsor
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Mr. Atsor » 09 říj 2009 23:48

Nezlob se, ale kdybych to měl hodnotit jako ve škole, dám čtverku. Kdyby mě napadlo, že to nejzajímavější na mé kritice bude jedno slovíčko, volil bych i silnější. Pochopil bych, kdyby ses opáčil například na mým komentářem na jeho menu a podobně, ale zrovna jedno slovo. To tedy nevím. Hezké to není, dobré to není, hnusné to přímo není, strašné to je. Napadlo mě ještě slovo špatné, ale to bych použil, kdyby stránky nefungovaly. Asi tak všechno, co mě napadlo za přirovnání.

Nic víc... :evil:

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 10 říj 2009 00:00

Mr. Atsor píše:Kdyby mě napadlo, že to nejzajímavější na mé kritice bude jedno slovíčko

Těžko soudit, zda nejzajímavější – o můj názor na tvé hodnocení až zas tolik nejde – důležité je, co si z toho všeho odnese tomina.

A neshodnem se aspoň na kompromisu? Ne 4, ale 3 mínus nebo 4 plus? A ne strašné, nýbrž nehezké, nepěkné? :wink:

hormon
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod hormon » 10 říj 2009 08:59

Mno ja bych se rad podival na nejakej webik od mistra astora, kdyz uz jsme u toho teda :o) ...... nebo neni odvaha se prezentovat?
HP compaq nx8220, Intel Pentium M 1.73 (2MB FSB533) GHz, 1,5 GB RAM, WDC 140 GB 5600, ATI Mobility Radeon X600, Windows XP Pro SP3

Stene
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Stene » 10 říj 2009 09:47

Mr. Atsor, tímhle si mě dostal.

Kód: Vybrat vše

Myloš: Absolutně si nepochopil mou ironii. K tomu nemám co říci. Vyhledej si alespoň něco málo o mě samotném a můžeme se bavit dál.

Navíc razím přísloví: Neumíš-li udělat web sám tak, aby vypadal jako web dnešní doby, použij CMS a ten si předělej dle svých představ a pak se začni učit dělat weby sám. [u]Lepší než strašit lidi[/u].

Přesně, jak řekl Hormon -> ukaž své weby, nebo se snad bojíš, že nás vystrašíš?. Tvoje kritika je nesmyslná a sám nevím co na to říct. Musím se zastat tvůrce tohoto topicu. Asi nejsme všichni profesionálové, ale když se kouknu na http://www.chmi.cz/ tak to vypadá jako by to někdo dělal v NVU.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Prosím o radu se sestavením pc
    od Patrik54321 » 16 črc 2025 20:47 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    1904
    od Patrik54321 Zobrazit poslední příspěvek
    17 črc 2025 16:42
  • Prosím o kontrolu sestavy
    od user158 » 11 led 2025 15:07 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC