Ahoj. Tak jsem si pořídila lepší baterii notebooku. Jenže mám tak trochu problém.. Vemu to postupně. Notebook mám Compaq mini 110c-1010EC. A původní baterie je Lithium-ion battery module HSTNN-LB0C, 10,8 V a 28 Wh (3 článková). Našla sem si na webu náhradu - větší. A to pouze na těchto stránkách: http://www.cheap-laptop-batteries.com/l ... ni-110.htm A to tu verzi 6 článkovou. Po objednání sem ještě řešila s nimi, jestli je to opravdu ta baterie do mého notebooku - mimochodem takto ochotní nikdy nikde nebyli. Vyměnili sme si několik mejlů, já jim poslala fotky noťase, baterky s typem a veškerými možnými údaji.. Výsledek byl, že tato baterie je pro můj notebook. Takže po 10 pracovních dnech mi byla z Hongkongu doručena. V úterý sem ji dala do noťase, nabila a vše ok. Pak sem šla druhý den do školy a noťas vlastně poprvé nechala na tu baterku bez nabíjení. Vše ok. Baterrybar (mám zaplacenou pro verzi) psal, že počítá výdrž. Takže nevím přesně, jak dlouho byla zapojená, ale pravděpodobně víc jak 4 hodiny.. Najednou mi battery bar hodil, že výdrž na plnou baterii je 8:52 hod. To se mi zdálo moc, ale tak ok. Šla sem dom, zapla ho (byl jen zaklaplej cca 20 min) chvilku sem byla na netu a najednou vypl bez nějakého upozornění displej.. Tak sem noťas zapojila do sítě a naskočilo takové to jak když prostě se vybije baterka a obnovuje se systém.. Jenže pak mi battery bar nahlásil, že opotřebení baterie je 65%!!! A že na plné nabití vydží 35 minut! Tak sem si stáhla nějakej program na stahuj.cz batery doubler nebo tak nějak prokalibraci.. Nevím, jestli to pomohlo, ale ty údaje v battery baru jsou furt jiný.. Třeba teď už tam mám asi hodinu, že zbývá 20 minut.. Jinak na baterku tu novou jede noťas dnes tak asi teď 5 hodin, odhadem.. No a ta ikonka z Windows 7 to je to samé.. Včera mi psal, že mám vyměnit baterii, i když byla v síti a že je moc opotřebaná nebo co.. No a po té klibraci už to zmizlo.. Ale stejně neukazuje přesně si myslím.. Strašně dlouho sem tam měla 100%, teď je tam zas dlouho 48 %.. No a já nevím, co teď dělat? Reklamovat baterku? Nebo co? Jde nějakým programem baterie zkontrolovat? Ale nějakým fakt dobrým.. Protože co sem včera postahovala byl brak.. No a batterybar mi vyhovuje hodně a mám ho placený, tak bych ho chtěla používat, ale takto.. Nevím fakt co teď.. zvlášť když baterka je z honghongu a i když jsou oni strašně ochotní, tak popsat to v anj by bylo asi už nad mé síly..
Omlouvám se, že je to tak dlouhé, ale vše mi přijde jako důležité info.. Tak prosím poraďte.. Vůbec nevím, kdy mi aterka odejde.. Za hodinu, půl, pár minut..sekund..?!
Kontrola nové - větší, baterie notebooku.
Kontrola nové - větší, baterie notebooku.
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!
Re: Kontrola nové - větší, baterie notebooku.
Tak už se mi vybila a bylo to po cca 6 hodinách. Batterybar i ikona ve Windows byly absolutně mimo s tím časem/procentama.. Po zapojení do sítě a začátku nabíjení baterky ukazují, že je nabitá na 46%.. A už se nabíjí nějakou dobu a hodnota furt stejná.. Takže prostě to měření vůbec nefunguje. Chtěla bych něčím zkontrolovat baterku zda je ok. No a štve mě, že ten batterybar nepřesně měří - zkoušela sem novější i starší verzi a to samé.. Prostě to skáče různě ty hodnoty nahoru, dolů, nahoru, dolů,... Fakt nevíte, co s tím?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ta baterie se musí nejspíš nejdřív zformovat, to chování by se mělo po cca 3 nabitích/vybitích ustálit...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
A jak ji mám zformátovat? Nějakej ten program na kontrolu není? Ale baterce by nic být nemělo, když vydrží v provozu nějakých těch 6 hodin, ne? A to by ta 6 článková tak nějak měla, ne? Ale u té původní baterky vše fungovalo hned na první nabití, vybití..
Jo, tak o formátu sem si už našla info.. Jen se chci zeptat, při kalibraci baterie nějakým programem má být notebook jen na baterii nebo zapojen v síti?
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Kalibraci baterii ti neudělá žádný program v jakémkoliv OS.
Tyto "kalibrační" programy akorát zatěžují CPU na 100% ,čímž zrychlí proces úplného vybití,čímž dojde k formátu baterie.
Při úplném vybití alias formátu baterie se teprve poté provede kalibrace,ale tu zajišťují senzory umístěné u baterie. Žádný speciální program,kromě biosu (pokud toto umožňuje) neumí takto zkalibrovat přímo baterii,protože je nutné mít data o kapacitě atd. a to většinou obsahuje jen čip u baterie.
Tyto "kalibrační" programy akorát zatěžují CPU na 100% ,čímž zrychlí proces úplného vybití,čímž dojde k formátu baterie.
Při úplném vybití alias formátu baterie se teprve poté provede kalibrace,ale tu zajišťují senzory umístěné u baterie. Žádný speciální program,kromě biosu (pokud toto umožňuje) neumí takto zkalibrovat přímo baterii,protože je nutné mít data o kapacitě atd. a to většinou obsahuje jen čip u baterie.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Takže mi nezbývá než doufat, že se to samo po několika nabitích a vybitích zpraví? A co když ne?
EDIT: S touto baterkou se mi víc zahřívá noťas, když ho mám v síti...
EDIT: S touto baterkou se mi víc zahřívá noťas, když ho mám v síti...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Baterie v notebooku - jak se k tomu postavit?
od uzivatel123 » 22 pro 2024 16:40 » v Vše ostatní (hw) - 3
- 2354
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
22 pro 2024 21:08
-
-
- 3
- 2321
-
od p3v4x