Windows XP nenaběhnou
Re: Windows XP nenaběhnou
Ano, mechaniky, disky i čas je v pořádku. Další nastavení si bohužel nepamatuju, jinam než právě na disky jsem v biosu nikdy nekoukal.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud se zobrazil nápis nouzový režim, zkus jej znovu spustit a vyčkej, ono to někdy dost dlouho trvá než naběhne obraz.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
No nechal jsem to celkem dlouho, chovalo se to úplně stejně jako v normálním režimu, akorát tam byl navíc ten nápis. Ale klidně to můžu nechat nabíhat přes noc, pro mě za mě :))
Tak bohužel, ani po devíti hodinách nenaběhlo nic víc. :)
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud máš PC zkontrolované na havěť, rovnou se pust do reinstalace WIN (s formátem disku C). Jinak se nedá eliminovat software závada.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ještě můžeš zkusit opravu z instalačního CD s OS, který máš na PC.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Díky moc, provedu o víkendu a ozvu se 

Nabootuj z instalačního cd, počkej na nabídku kde bude volba R (opravit), spustí se konzole, přihlaš se k existující instalaci windows a dej příkaz chkdsk (popřípadě si vyvolej nápovědu tzn. chkdsk /?), opraví Ti to chyby na disku, pak dej příkaz exit pro restart pc a uvidíš. Pokud Ti nepůjde bootovat do opravného menu tak by jsi musel vyndat hdd a opravu provést v jiném pc. S tímto postupem máš velikou naději na záchranu, takže se neunáhluj s reinstalací pc.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
Ahoj hoši, je to vir, dnes jsem to řeši s technickou podporou Microsoftu, podadil mi vyndat disk a hledat soubor o velikosti 18432 bitů v adresáři windows, nebo Documents and Settings, který má podivný nelogický název. Našel jsem tento: "rhukjmp.old" a odstranil. Pak mi poradil vrátit disk zpět do PC, nastartovat ho a vymazat z registru toto: „HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Drivers32” tu midi položku, jehož hodnota ukazuje na ten předešlý 18432 bitový soubor. Další restart a je hotovo
Pokud dá opravu z CD XP, tak nebude úspěšný, protože po spuštění opravy se začnou kopírovat soubory, pak se PC automaticky restartuje a po nabootování z HDD se nespustí instalční program Wnindows a bude mít opět jen černou obrazovku s kurzorem 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 7840
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30