Nahrazení spousty řetězců v MySQL Vyřešeno

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

PreTox
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Nahrazení spousty řetězců v MySQL

Příspěvekod PreTox » 21 říj 2009 15:24

Zdravím všechny, mám dotaz pro znalé MySQL - mám několik tabulek a v ní je spousta dat (články) od roku 2000. Jenže borec, co to dělal předtím, tak vkládal do tabulek text ve formátu HTML (tzn. tagy <p>, <br> a podobně). Teď když jsem to po něm převzal, tak jsem udělal formátování textu jinak a potřeboval bych odstranit ze všech tabulek všechno, co tam nemá co dělat. Takže - lze přímo v MySQL vytvořit dotaz, který najde v tabulkách text a nahradí ho? Nebo to lze udělat pouze tak, že to exportuju do souboru, upravím v nějakém texťáku a naimportuju zpět?
Díky za help. :wink:
MB: ASUS Striker II Formula, CPU: Intel Core™ 2 Duo 3,16GHz, CPU Cooler: Zalman CNPS8700 LED, RAM: 2x1GB Corsair Dominator 1066 MHz DDR II, GPU: ASUS ATI Radeon HD 5770 DDR3 1GB, HDD: WD CG 500GB SATA 300, HDD2: WD CG 2TB SATA 300, Zdroj: Corsair 650W

Reklama
mila79
nováček
Stav:

Re: Nahrazení spousty řetězců v MySQL

Příspěvekod mila79 » 21 říj 2009 21:58

update <název tabulky> set <název pole tabulky> = REPLACE (<název pole tabulky>, 'původní text', 'nový text') where <podmínky>

takže například:
update TABULKA set text_prispevku = replace (text_prispevku, '<br>', '')

To nahradí všechny řetězce <br> za prázdný řetězec (takže je to vymaže)

PreTox
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Re: Nahrazení spousty řetězců v MySQL  Vyřešeno

Příspěvekod PreTox » 22 říj 2009 18:01

Hmm, ať jsem zkoušel, jak jsem zkoušel, tak se mi to nějak zprovoznit nepodařilo, pořád to psalo chybu v syntaxi a nebo že column not exist..

Ale v pohodě, napsal jsem si na to script, který projde celou zadanou tabulku a nahradí řetězce, které mám zvlášť uložené v poli. Pak jenom updatnu řádek a je to. Čekal jsem, že to poběží dlouho, ale byl to mžik :D No jo, localhost je localhost.

Díkes mila79 za help. :wink:
MB: ASUS Striker II Formula, CPU: Intel Core™ 2 Duo 3,16GHz, CPU Cooler: Zalman CNPS8700 LED, RAM: 2x1GB Corsair Dominator 1066 MHz DDR II, GPU: ASUS ATI Radeon HD 5770 DDR3 1GB, HDD: WD CG 500GB SATA 300, HDD2: WD CG 2TB SATA 300, Zdroj: Corsair 650W

Zpět na “Programování a tvorba webu”