Zdravím všechny.
Omlouvám se za v této sofistikované komunitě za asi stupidní dotaz, ale chci poprosit o pomoc, zda jsem něco nepohnojil..
Kontroloval jsem ve Vistách, ve Správci úloh, sloupec procesy - chtěl jsem zjistit více informací o procesu csrss.exe. U ostatních procesů mi to nabídlo bližší info, ale u tohoto systémového procesu mi to nabídlo jen volbu Provést úlohy správy.
Může mi, prosím, někdo poradit o jakou funkci se jedná? Omylem jsem to spustil, chvíli to něco dělalo, ale jinak se nic nestalo.. tak mám obavu, zda jsem něco nepo...
Notebook totiž není můj, tak abych věděl, zda mám nějak zařídit nápravu.
ještě jednou se omlouvám za za stupidní dotaz a díky za pomoc.
Martin
Hloupá chyba - Provedení úlohy správy?
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Hloupá chyba - Provedení úlohy správy?
Vítej na PC-HELP
Aby ses něco dozvěděl,tak se logicky musíš zeptat.
A myslím si ,že tvůj dotaz není hloupý.
Ale může to být i vir, který se za tento proces skrývá.
Aby ses něco dozvěděl,tak se logicky musíš zeptat.
A myslím si ,že tvůj dotaz není hloupý.
Zdroj : http://support.microsoft.com/kb/263201/csJedná se o uživatelskou část podsystému Win32 (soubor Win32.sys je částí režimu jádra). Zkratka Csrss znamená client/server run-time subsystem (podsystém run-time typu klient/server) a je to základní podsystém, který musí být vždy spuštěn. Proces Csrss je zodpovědný za okna konzolí, vytváření nebo odstraňování podprocesů a některé části 16bitového virtuálního prostřední MS-DOS.
Ale může to být i vir, který se za tento proces skrývá.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Re: Hloupá chyba - Provedení úlohy správy?
Díky za reakci - radši jsem se omluvil předem.. chlapci od IT bývají občas k laikům trochu.. ehm.. neschovívaví.. :-)
Jedná se tedy o ten systémový soubor, protože je u toho uživatelské jméno System..
Každopádně by mne ještě zajímalo, když jsem na ten soubor kliknul pravým tlačítkem, nabídlo mi to volbu Provést operace údržby - no a já ji omylem potvrdil, tak co jsem s tím spustil za proces? Zda jsem něco nepokazil, nepřenastavil něco jinak apod..?
Díky moc.
Jedná se tedy o ten systémový soubor, protože je u toho uživatelské jméno System..
Každopádně by mne ještě zajímalo, když jsem na ten soubor kliknul pravým tlačítkem, nabídlo mi to volbu Provést operace údržby - no a já ji omylem potvrdil, tak co jsem s tím spustil za proces? Zda jsem něco nepokazil, nepřenastavil něco jinak apod..?
Díky moc.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 7770
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
02 dub 2025 21:50
-
- 4
- 3291
-
od Steage7717
12 lis 2024 18:49
-
- 4
- 1231
-
od zik9
12 čer 2025 15:33
-
- 6
- 10240
-
od atari
16 bře 2025 11:11
-
-
prohližeč událostí id 1796 chyba Příloha(y)
od walderan » 01 dub 2025 15:58 » v Problémy s hardwarem - 9
- 4020
-
od walderan
04 dub 2025 15:42
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”