Mám přes 5 let staré PC a abych si mohl zahrát nové hry, musím, ač nerad udělat upgrade. Má nynější sestava obsahuje:
zákl.deska - MSI K8N Neo 3
grafika - ATI Radeon X700 Series
procesor - AMD Athlon 64 Processor 2800 1,81GHz
RAM 1 GB
Pevný dik má 160GB - pro mě dostatečný a DVD mechanika je také stále funkční.
Pokud je to možné, rád bych si ponechal základní desku a vyměnil pouze grafiku a procesor. Procesor bych chtěl opět Athlon. A co RAM? Je dostačující? Když už to budu měnit, tak bych byl rád, aby to vydželo delší dobu - tím myslím výkonově. Aby až budou za nějakej rok zase nový hry, tak aby mi to nezkolabovalo jako teď při hře FAR CRY 2. Díky za vaše tipy. Jo a aby to nebylo za batoh peněz. Nejsem zas tak náruživej hráč.
Omlazení starého PC
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Omlazení starého PC
Takhle to bohužel nepůjde.Procesory pro socket.754 už se nevyrábí a stejně se ani o mnoho výkonější než máš ty pro tuhle patici nedělaly.Dvoujádrové už vůbec ne.Zjisti jestli máš desku s PCIe slotem nebo s AGP.Dělaly se to tiž obě dvě verze.Dokonce i s oběma sloty.Takže máš jen dvě možnosti.Buďto si ponecháš stávající procesor a dokoupíš lepší grafiku a ještě 1GB paměti a nebo koupíš základní desku,procesor,paměti i grafiku nové.Při první možnosti ti však nové hry stejně moc dobře nepůjdou kvůli slabému jednojádrovému procesoru.Druhá možnost by tě vyšla na cca.5500,-kč.Tedy pokud máš kvalitnější alspoň 400W zdroj.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Re: Omlazení starého PC
Zdroj mám 400W - výrobce Eurocase. A slot je PCIe. Tak to vypadá, že to bude asi to jediné, co je OK. A můžeš mi poradit, jakou tu sestavu dát dokupy? Produktů je hodně a nebaví mě to moc studovat.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 2808
-
od Zivan
Zobrazit poslední příspěvek
01 dub 2025 16:20