Windows XP Pro SP2 - Registry error

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

lenka8
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Re: Windows XP Pro SP2 - Registry error

Příspěvekod lenka8 » 06 lis 2009 15:07

Na tohle jsem se chystala taky zeptat, já vůbec netuším, co bylo hlavním spouštěčem celého problému - hry nehraju, takže nic takového, žádný cizí software jsem neinstalovala, jen si občas stahuji přes torrenty filmy, takže mě napadá, že snad jedině jsem si tam natáhla vir, i když jsem tam měla nod32 a na nic neupozornil, ale možné je vše ...

Můj dotaz je: pokud to vše skutečně bylo způsobeno virem a provedu pouze opravu, vir zůstane ? Když přeinstaluji windows, vir zmizí ?

Reklama
MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 06 lis 2009 15:44

Pokud je to způsobeno virem a přepíšeš soubory ze kterých je složena databáze registrů soubory, které si systém zazálohuje po ukončení instalace, vir tím vyřadíš. Pak stačí jen obnovení systému z nějakého šikovného bodu obnovy a je to.
Nehledě na to, že ixistují bootovatelná CD s antiviry, kterými můžeš disk zkontrolovat. V první řadě bych ale z konzoly pro zotavení zkontroloval integritu souborového systému (příkaz chkdsk /r)
Jinak má MS k dispozici i utilitu, která se snaží opravit registry (chkreg) Někdy pomůže. Tady se zřejmě jedná o poškozenou větev registrů "system", ze které si loader při bootování získává informace o ovladačích, které mají být zavedeny.
Naposledy upravil(a) MiliNess dne 06 lis 2009 15:48, celkem upraveno 1 x.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 06 lis 2009 15:47

A to je ono "přepíšeš soubory ze kterých je složena databáze registrů soubory", proč se rozháže systém. Přepíší se soubory a registry a všechno, co bylo nainstalováno nebude fungovat. Proto je lepší rovnou celá nová instalace
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 06 lis 2009 15:50

Proto se pak dělá obnovení systému. Neboj, mám to vyzkoušené a s úspěchem jsem to už použil na mnoha strojích. Jinak ty soubory registrů můžeš překopírovat rovnou z některého bodu obnovy, je to ale složitější. Ale dělejte si to, jak uznáte za vhodné.

lenka8
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod lenka8 » 06 lis 2009 15:53

Aha, děkuji všem za různé odpovědi, já jsem laik, neznám bootovatelné cd s antiviry ani jak s ovladači a podobně, budu tedy raději, když bude všechno čisté a pojedu nanovo, takže raději to celé přeinstaluji ...

Já jsem hlavně ráda, že jsem s pomocí Memphista zachránila data, to bylo pro mě nejdůležitější, ještě jednou za to díky :)

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 06 lis 2009 16:02

Není zač. Záchrana dat je prvořadá a až pak se snažím zachránit WIndows :wink:

Jinak s tím postupem mi to příjde nelogické. Opravím systém a vrátím bod obnovy do místa, kde to nešlo :idea: Přiznám se, že jsem to nezkoušel, ale pokud to máte odzkoušené .... Pro jednoduchost jsem ale volil cestu nejmenšího odporu :wink: Tedy čistou instalací a zbavit se tak virů a dalších šmejdů. Navíc po čisté instalaci bude PC zase na chvíli ok. Po té opravě se můžou časem objevit problémy
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 06 lis 2009 16:20

Vrátíš to zhruba tam, kde to ještě běželo. Když ti zákazník přinese do servisu porouchané PC, nová instalace je poslední možnost, jak to zprovoznit. To že v některých servisech je reinstalace jako první a jediná možnost, je věc druhá.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”