Problem pri instalaci WinXp Professional
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problem pri instalaci WinXp Professional
No a řekl si jim,že se ti nic nevygenerovalo? ...
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ano a pry to mam znovu preinstalovat. To jsem zkusil asi 5x a vysledek je stale stejny.
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud postupuješ podle tohoto http://www.ovsem1.cz/clanky/navody/inst ... mu-windows stručnýho návodu..tak kde to vázne?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
"Po dokončení instalace dojde k úpravě rozlišení a přípravě spuštění obecných nastavení" k teto fazi instalace nedojde a chce to po me aktivaci.
Jen pripominam, ze pokud do pc nainstaluji nelegalni kopii windows (multilicence)vse funguje bez potizi a instalace probehne jak ma. Pokud instaluji OEM dojde vzdy k tomuto problemu.
Jen pripominam, ze pokud do pc nainstaluji nelegalni kopii windows (multilicence)vse funguje bez potizi a instalace probehne jak ma. Pokud instaluji OEM dojde vzdy k tomuto problemu.
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
U OEM to nebude tak jednoduchý ... viz. např :
OEM je určeno pro instalaci do nového počítače. OK, pro vás nemusí být zrovna nový, ale musíte instalovat na čistý disk. Když aktivaci provedete, budete moci již pak vyměnit jen několik komponent. Další aktivace už není možná. Když vy rozeberete počítač na součástky a prodáte, máte smůlu. Windows XP vám poběží jen avizovaných 30 dnů a pak už nenaběhnou.
Už vás mnohé slyším, jak říkáte: "Vždyť já si to koupil jako OEM s pevným diskem! Jakto že nyní nemohu vyměnit motherboard? To mi nikdo neřekl!" Sice máte pravdu, ale máte smůlu. Prostě jste si při instalaci měli dobře přečíst licenční ujednání. Jak nám pan Grund řekl, když si koupíte Windows XP jako OEM a při instalaci zjistíte, že je to vlastně nepřenositelná licence, určená pouze pro tento konkrétní počítač, měli byste instalaci zastavit a prodejce by vám měl vrátit peníze. To ale předpokládá, že si licenční podmínky přečtete. Jakmile totiž odkliknete souhlas, není cesty zpět. Jak vidíte, zde si z nás prodejci tak trochu střílí, a hřeší na to, že tato skutečnost není lidem moc známa. http://www.cdr.cz/a/4733
Nebo : http://www.microsoft.com/cze/licence/oem/default.mspx
Nevím, jak je to u tebe...
OEM je určeno pro instalaci do nového počítače. OK, pro vás nemusí být zrovna nový, ale musíte instalovat na čistý disk. Když aktivaci provedete, budete moci již pak vyměnit jen několik komponent. Další aktivace už není možná. Když vy rozeberete počítač na součástky a prodáte, máte smůlu. Windows XP vám poběží jen avizovaných 30 dnů a pak už nenaběhnou.
Už vás mnohé slyším, jak říkáte: "Vždyť já si to koupil jako OEM s pevným diskem! Jakto že nyní nemohu vyměnit motherboard? To mi nikdo neřekl!" Sice máte pravdu, ale máte smůlu. Prostě jste si při instalaci měli dobře přečíst licenční ujednání. Jak nám pan Grund řekl, když si koupíte Windows XP jako OEM a při instalaci zjistíte, že je to vlastně nepřenositelná licence, určená pouze pro tento konkrétní počítač, měli byste instalaci zastavit a prodejce by vám měl vrátit peníze. To ale předpokládá, že si licenční podmínky přečtete. Jakmile totiž odkliknete souhlas, není cesty zpět. Jak vidíte, zde si z nás prodejci tak trochu střílí, a hřeší na to, že tato skutečnost není lidem moc známa. http://www.cdr.cz/a/4733
Nebo : http://www.microsoft.com/cze/licence/oem/default.mspx
Nevím, jak je to u tebe...
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
U pc nebyl vymenen zadny komponent a SN ktere zadavam je nalepeno na case. Slo jen o preinstalaci, jelikoz to nejaky dobry kolega zaviroval tak, ze pocitac nesel ani spustit.
Jedine co me tak napada nemuze byt problem v tom, ze instaluji okna z jineho cd nez byla puvodni instalace? Samozdrejme, ze jde o win xp pro OEM. Pokud vim ptoblem by to byt nemel.
Jedine co me tak napada nemuze byt problem v tom, ze instaluji okna z jineho cd nez byla puvodni instalace? Samozdrejme, ze jde o win xp pro OEM. Pokud vim ptoblem by to byt nemel.
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Myslím,že to by mohl být problém : OEM licence je vázána na počítač jako celek. V případě, že dojde v počítači ke změně některých komponent, například přidání operační paměti, výměně pevného disku, přidání rozšiřujících karet, je možné provést reaktivaci OEM licence Windows. V případě, že dojde k výměně základní desky, není možné provést reaktivaci OEM licence Windows a zákazník si musí zakoupit novou licenci Windows.
Ale teď nejsem schopen myšlení..tak si to musíš přebrat.. nebo poradí někdo,kdo má zkušenosti..
Ale teď nejsem schopen myšlení..tak si to musíš přebrat.. nebo poradí někdo,kdo má zkušenosti..
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Mno ale jak rikam nic se nepridavalo a nic neubiralo... jsem z toho jelen. Jen tak pro zajimavost doma mi shorela zakladni deska, koupil jsem novou a bez problemu mi to aktivovali. Sice jsem tam musel zavolat a vysvetlit situaci, ale ptobehlo to uplne bez problemu.
Kazdopadne dekuji za snahu a jdu patrat dal;(
Kazdopadne dekuji za snahu a jdu patrat dal;(
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Myslel sem tím, ta jiná instalačka mohla být vázána na jinej PC ... ale tak zkus jim to vysvětlit i teď...
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
To jsem vysvetlil, dostal jsem aktivacni klic aktivoval jsem a po restartu to chtelo znova a kdyz jsem kliknul na aktivaci, tak to napsalo, ze system byl jiz aktivovan, ale nemohl jsem se prihlasit, protoze mi to napsalo, ze pred prihlasenim musim aktivovat system a tak furt dokola:(
Sory jestli se vám pletu do řeči ale kdosi mě řekl že koupená instalačka win se dá nainstalovat jen asi pětkrát, nevím co je na tom pravdy, jen se to ke mě doneslo. A nešlo by zkusit když instaluješ znova XP tak v PC nechat jen jeden disk a na něm vytvořit znova všechny partition s tím že pohneš všemy oddíly a vše naformátuješ.
"Žijeme pro nic ,ale umíráme pro něco."
Vyndej HDD a vyléč ho v jiným pc, nebo druhá možnost, vem linuxový cd odstraň partition a dej formát, pak restart a nainstaluj Widle. Tahle blokace je způsobena šikovným virem. Ale to by tady hoši co pořád něco léčí mohly vědět. Není to zrovna novinka.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
DELL LATIUDE E7440 Problem s instalací WIN 11
od Ketty02 » 05 črc 2024 17:24 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 2452
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
05 črc 2024 18:52
-
-
- 8
- 7847
-
od kellne
02 kvě 2025 20:59
-
-
Windows 11 update blokuje instalaci driverů. Příloha(y)
od kellne » 09 dub 2025 17:45 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3984
-
od MonikaVavrova
11 dub 2025 11:07
-
-
- 4
- 3500
-
od lukas222