PC->TV - Už barevně, ale nic moc

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

noximo
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod noximo » 26 čer 2006 21:05

Nebudu se tvářit že chápu o čem tu mluvíte, ale zkusil jsem nacpat podle návodu z prvního postu do toho kondenzator.
Musel jsem použít 1000 pm místo 470. Sice se trochu zlepšilo přejíždění duchů ale mnohem markantnější problém bílých teček, "sněhu", přetrvává. Zpozoroval jsem taky že když vytáhnu anténu tak se jejich počet zdvojnásobí. Jako by se vyplnil každý sudý řádek (i když je těžké mluvit o řádcích když se tečky různě protáčejí a mění směr - vždy však v pravidelném rozložení a bez jakéhokoliv zjevného přizpůsobení se např zvuku nebo obrazu.)

Reklama
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod karlos » 17 črc 2006 06:37

Po dlóóóóóuhé dovolené bez elektronických zařízení se ptám, "tak jak jsi pokročil?". Zkusil jsi to propojit kratším kabelem?
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

noximo
nováček
Stav:

Příspěvekod noximo » 06 srp 2006 20:26

Nijak. Tečky pořád lítaj. I když jednou se -samy od sebe- změnily na červeno-zeleno-modré což bylo fajn protože líp splívaj s pozadím. No každopádně se apk zase vrátily bílé...

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 06 srp 2006 23:15

(kabel je typ S3075, pravděpodobně stíněný ale nevím to jistě),

Zkusím se vrátit skoro úplně na začátek: pokud má kabel s-video konektory, měl by být stíněný. Pokud není, je to velká prasárna a zřejmě i důvod toho rušení. Nepovedlo se mi v Googlu zjistit, co je to za kabel S 3075. Nemáš nějaký přesnější označení nebo výrobce? A ještě jeden dotaz: ty bílý tečky tam běhaly i když ten obraz byl černobílý, tj. před spojením pinů 15 a 20 ve SCARTu?

noximo
nováček
Stav:

Příspěvekod noximo » 07 srp 2006 12:27

Obal už jsem vyhodil ale stejně tam nic přesnějšího než to označení výše nebylo jinak bych to sem taky napsal.
Už si to neapmatuju přesně ale tuším že bílé tečky tam byly už před spojením pinů.
BTW teď se ty tečky zase změnily na barevné. Při tom jsem nic nedělal (odinstaloval jsem service pack 2 kvůli problémům s restartováním; nevím jestli to na to mělo vliv)

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 07 srp 2006 13:15

Nemyslím, že by to celé byl softvérový problém, viděl bych to spíš na problém propojovacího kabelu. To, jestli jsou tečky bílé nebo barevné je, myslím si, daný charakterem rušení které, proniká do propojovacího kabelu.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 07 srp 2006 13:19

A ještě (pokud už se to tady řešilo, tak srry): má tvoje grafická karta taky výstup kompozitního videa? Pokud ano, zkus kabelem s cinchema na koncích propojit kartu s televizí pomocí redukce SCART, kterou používáš pro s-video kabel. Taky rušení?

noximo
nováček
Stav:

Příspěvekod noximo » 08 srp 2006 02:08

Kompozitní video nemá.
Jinak na jakou dálku může docházet k rušení? Zjistil jsem že barvy zmizej po tom co jsem zapnul lampičku. Nevím jestli to bylo napěťovým rázem nebo přímo lampou ale když ji odtáhnu nemá to žádný vliv...
stejně tak jsem zkusil dát kabel od přístrojů a jiných kabelů co nejdál ale žádná změna...

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 08 srp 2006 06:33

Zkoušel jsi propojit ty dvě zlobivé bedny kratším kabelem? Nevedeš kabel v blízkosti monitoru? Neleží v dosahu tlumivka zářivnové lampy? Není poblíž kabelu v zásuvce nějaký adaptér (nabíjčka AKU, nabíječka telefonu, napáječ switche, modemu,...)? V první řadě bych, ale vyzkoušel výměnu kabelu za kratší (radil jsem ti to již dávno :evil: ).

noximo
nováček
Stav:

Příspěvekod noximo » 05 zář 2006 12:38

Kabel jsem dal tak aby byl alespoň metr od každého přístroje/zásuvky. Kratší kabel nemám, takže nemohu vyzkoušet a kvůli tomu si ho nechci pořizovat i když vím že by to pomohlo...

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 05 zář 2006 13:13

Pokud má rušení na triku délka kabelu, pak neexistuje jiný způsob jak chybu odstranit, než kabel zkrátit a pokud to nezkusíš s kratším kabelem, nikdy to nepoznáš... :cry:

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 05 zář 2006 14:18

Jen to tu tak letecky pročítám než bude v práci padla. Takový až laický dotaz Takový ty feritový válečky co se cvakaj třeba na kabel od monitoru aby blokovali rušení ven by nepomohly?
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”