Nebudu se tvářit že chápu o čem tu mluvíte, ale zkusil jsem nacpat podle návodu z prvního postu do toho kondenzator.
Musel jsem použít 1000 pm místo 470. Sice se trochu zlepšilo přejíždění duchů ale mnohem markantnější problém bílých teček, "sněhu", přetrvává. Zpozoroval jsem taky že když vytáhnu anténu tak se jejich počet zdvojnásobí. Jako by se vyplnil každý sudý řádek (i když je těžké mluvit o řádcích když se tečky různě protáčejí a mění směr - vždy však v pravidelném rozložení a bez jakéhokoliv zjevného přizpůsobení se např zvuku nebo obrazu.)
PC->TV - Už barevně, ale nic moc
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
(kabel je typ S3075, pravděpodobně stíněný ale nevím to jistě),
Zkusím se vrátit skoro úplně na začátek: pokud má kabel s-video konektory, měl by být stíněný. Pokud není, je to velká prasárna a zřejmě i důvod toho rušení. Nepovedlo se mi v Googlu zjistit, co je to za kabel S 3075. Nemáš nějaký přesnější označení nebo výrobce? A ještě jeden dotaz: ty bílý tečky tam běhaly i když ten obraz byl černobílý, tj. před spojením pinů 15 a 20 ve SCARTu?
Obal už jsem vyhodil ale stejně tam nic přesnějšího než to označení výše nebylo jinak bych to sem taky napsal.
Už si to neapmatuju přesně ale tuším že bílé tečky tam byly už před spojením pinů.
BTW teď se ty tečky zase změnily na barevné. Při tom jsem nic nedělal (odinstaloval jsem service pack 2 kvůli problémům s restartováním; nevím jestli to na to mělo vliv)
Už si to neapmatuju přesně ale tuším že bílé tečky tam byly už před spojením pinů.
BTW teď se ty tečky zase změnily na barevné. Při tom jsem nic nedělal (odinstaloval jsem service pack 2 kvůli problémům s restartováním; nevím jestli to na to mělo vliv)
Kompozitní video nemá.
Jinak na jakou dálku může docházet k rušení? Zjistil jsem že barvy zmizej po tom co jsem zapnul lampičku. Nevím jestli to bylo napěťovým rázem nebo přímo lampou ale když ji odtáhnu nemá to žádný vliv...
stejně tak jsem zkusil dát kabel od přístrojů a jiných kabelů co nejdál ale žádná změna...
Jinak na jakou dálku může docházet k rušení? Zjistil jsem že barvy zmizej po tom co jsem zapnul lampičku. Nevím jestli to bylo napěťovým rázem nebo přímo lampou ale když ji odtáhnu nemá to žádný vliv...
stejně tak jsem zkusil dát kabel od přístrojů a jiných kabelů co nejdál ale žádná změna...
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Zkoušel jsi propojit ty dvě zlobivé bedny kratším kabelem? Nevedeš kabel v blízkosti monitoru? Neleží v dosahu tlumivka zářivnové lampy? Není poblíž kabelu v zásuvce nějaký adaptér (nabíjčka AKU, nabíječka telefonu, napáječ switche, modemu,...)? V první řadě bych, ale vyzkoušel výměnu kabelu za kratší (radil jsem ti to již dávno
).

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jen to tu tak letecky pročítám než bude v práci padla. Takový až laický dotaz Takový ty feritový válečky co se cvakaj třeba na kabel od monitoru aby blokovali rušení ven by nepomohly?
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Hledám někoho na opravu historické barevné laserové tiskárny Příloha(y)
od Radovan-kocour » 12 pro 2024 13:32 » v Vše ostatní (hw) - 9
- 5741
-
od Radovan-kocour
Zobrazit poslední příspěvek
10 kvě 2025 18:01
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”