W7+Suse Vyřešeno

Problematika Linuxu a ostatních operačních systémů (mimo Win)

Moderátor: Mods_senior

Moriss
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

W7+Suse

Příspěvekod Moriss » 05 pro 2009 15:48

Zdravim.

Mam W7, chci pridat Suse. HDD rozdelen na dva logicke disky, pricemz na jednom (60 GB) jsou Wokna a na druhy cca (40 GB) chci Suse.(pak mam jeste 2x300 GB RAID0, ale to do toho nechci vubec motat) Pri instalaci mi to nabidlo nasledujici:

Vytvorit rozsireny oddil /dev/sda2 43,4 GB
...swap /dev/sda5 2GB
... korenovy oddil /dev/sda6 16,7 GB pomoci ext3
oddil /dev/sda7 (24 GB) pro /home pomoci ext3
Nastavit bod pripojeni pro /dev/sda1 na /windows/c.

Tak neni tech oddilu nejak moc? (to je lamersky dotaz asi ne :) ).. rikal jsem si, ze to necham na tech automatickych volbach.. ale bojim se, ze by mi to ukrojilo z Woknoveho disku C a to nechci (nebo nedej boze z toho RAID disku). Chci, aby to zaplnilo pouze soucasny 40 gigovy oddil, ktery jsem pro to vyhradil.. a to mi z toho vypisu pri instalaci neni nejak jasne, jestli se to skutecne stane.. nebo teda mi spise pripada, ze ne...
...and I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you. Jules,Pulp Fiction

Reklama
Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Re: W7+Suse

Příspěvekod Radix » 05 pro 2009 16:09

To rozdělení je správné a můžeš ho akceptovat.

Moriss
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Moriss » 05 pro 2009 16:16

Takze jen pro upresneni...
znamena to tedy ze "Vytvorit rozsireny oddil /dev/sda2 43,4 GB" jakoby zabere ten muj vyhrazeny disk a na nem potom vytvori swap, home a root?? a ostatnich disku se nedotkne??
...and I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you. Jules,Pulp Fiction

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 05 pro 2009 16:29

Ano.

Moriss
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Re: W7+Suse  Vyřešeno

Příspěvekod Moriss » 05 pro 2009 17:17

Dekuji.. zkusil jsem znovu instalaci, disky jsou tedy asi rozdeleny spravne, nicmene se vyskytla dalsi chyba.. jdu zalozit nove vlakno..

Zpět na “LiNuX a ostatní alternativní OS”